Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

23/9/21

Νέες ταινίες από 23/9/2021

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στις αίθουσες

Μπλε βάλτος - Blue bayou 
Είδος: Δράμα (119΄)
Χώρα: ΗΠΑ  (2021)
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Τσον 
Παίζουν: Τζάστιν Τσον, Αλίσια Βικάντερ, Μαρκ Ο' Μπράιεν 
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στη Νέα Ορλεάνη, όπου ένας αφοσιωμένος πατέρας και σύζυγος, ο Αντόνιο, αναζητά καλύτερο μέλλον για την έγκυο γυναίκα του, την Κάθι, αλλά και πασχίζει να είναι πρότυπο για τη θετή του κόρη. Ο αμερικανο-κορεάτης σύζυγος και πατέρας, ο οποίος μεγάλωσε στη Λουιζιάνα και εργάζεται σκληρά για να χαρίσει μια καλή ζωή στους ανθρώπους του, καλείται ξαφνικά να αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του, προκειμένου να μη χάσει τη νέα του πατρίδα.
Η σκληρή καθημερινότητα τον βάζει σε μια ανέλπιστη περιπέτεια. Για έναν πρώην κατάδικο σαν αυτόν, με αμφιλεγόμενο παρελθόν, μια δεύτερη ευκαιρία δίνεται δύσκολα και τα χρήματα είναι πάντα περιορισμένα. Τα πράγματα δείχνουν να είναι δύσκολα, ειδικά όταν η οικογένεια περιμένει ένα νέο μωρό. Τα πράγματα στην οικογενειακή ζωή του ήρωα περιπλέκονται όταν ο πρώην σύντροφος της Κάθι, ο Έις, ένας αστυνομικός της Λουιζιάνα, θέλει να διεκδικήσει μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή της Κάθι και της κόρης τους - παρά το γεγονός ότι τους εγκατέλειψε πολλά χρόνια νωρίτερα. Μετά από μια απροσδόκητη αντιπαράθεση με τον Έις και τον ρατσιστή συνεργάτη του, ο ήρωας συλλαμβάνεται και αντιμετωπίζει τον φόβο της απέλασης από τη μόνη χώρα που γνώρισε ποτέ σαν πατρίδα.
Σύνοψη: Το έργο ασχολείται με τόσα πολλά σύγχρονα και σοβαρά κοινωνικά θέματα, όπως το καθεστώς της μετανάστευσης, το θέμα της αστυνομικής βίας και τη νομοθεσία για την υιοθεσία ξένων παιδιών, που τελικά αποδυναμώνονται από ένα αδύναμο σενάριο.  
Διανομή: Tulip
Venom 2 - Venom: Let there be carnage 
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Περιπέτεια (90΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Άντι Σέρκις
Παίζουν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Χάρις, Ριντ Σκοτ, Στίβεν Γκρέιαμ
Σύνοψη: Στο Νο 2 του franchise, ο Τομ Χάρντι επιστρέφει ως ο φονικός προστάτης Venom, ένας από τους πιο πολύπλοκους και ιδιαίτερους χαρακτήρες της MARVEL.
Διανομή: Feelgood

Μια Τετάρτη του Μαΐου - Chaharshanbeh, 9 Ordibehesht  
Είδος: Δράμα (102΄)
Χώρα: Ιράν  (2015)
Σκηνοθεσία: Βαχίντ Ζαλιλβάντ 
Παίζουν: Νίκι Καρίμι, Αμίρ Αγκαΐ, Σαρόκ Φορουτανιάν, Βαχίντ Ζαλιλβάντ, Μπόρζου Αρτζιμάντ 
Σύνοψη: Βρισκόμαστε στο Ιράν μία Τετάρτη 9 Μαΐου, όπως λέει και ο τίτλος της ταινίας του Βαχίντ Ζαλιλβάντ. Ένας μεσήλικας άντρας βάζει σε μια εφημερίδα ότι θα δώσει σε έναν από τους αιτούντες ένα μεγάλο ποσό για οικονομική βοήθεια. Τα χρήματα θα πάνε σε κάποιον που υποφέρει και χρειάζεται αυτά τα χρήματα. Αμέσως κάτω από το γραφείο που ο άντρας έχει επιλέξει για να γίνει η διαλογή των αιτήσεων, επικρατεί το αδιαχώρητο από κάθε λογής κόσμο που θέλει να κάνει αίτηση για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν. Πολυάριθμοι άντρες αλλά κυρίως γυναίκες θα περάσουν την πόρτα του γραφείου και ο άντρας θα ακούσει τις δραματικές ιστορίες τους, έχοντας σαν στόχο να επιλέξει έναν από όσους έχει δει και να του δώσει τα χρήματα, με την αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει προσωρινά τον άντρα λόγω του τεράστιου πλήθους που έχει μαζέψει στον δρόμο.
Σχόλιο: Μια ταινία για τη θέση της γυναίκας στο Ιράν, με κοινωνικές προεκτάσεις πάνω στη φτώχια που υπάρχει στη χώρα, αλλά και τη διαρκή αστυνόμευση προς αποτροπή διαφόρων παρεκκλίσεων της νομοθεσίας. 
Διανομή: Ama Films

Ένας θρίαμβος – Un triomphe
Είδος: Κωμωδία, Δράμα (105΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Κουρκόλ
Παίζουν: Καντ Μεράντ, Ντέιβιντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές, Πιέρ Λοτάν
Σύνοψη: Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.
Σχόλιο: Βασισμένη σε αληθινά περιστατικά αυτή η αστεία και ταυτόχρονα συγκινητική ταινία, αποτελεί ένα κοινωνικό σχόλιο και μια υπενθύμιση για την απελευθερωτική δύναμη της Τέχνης.
Διανομή: One from the Heart

Εξαφάνιση ανηλίκου - My son
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (95΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Κλερ Φόι, Τζέιμς Μίτσι
Σύνοψη: Οδηγώντας στην καρδιά των Χάιλαντς, ο Έντμοντ Μάρεϊ λαβαίνει τηλεφωνική κλήση από την πρώην σύζυγό του ότι ο επτάχρονος γιός τους εξαφανίστηκε από την κατασκήνωση στη οποία είχε πάει. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι ο γιός τους είναι θύμα απαγωγής για άγνωστους λόγους.
Σχόλιο: Remake της Γαλλικής «Mon garcon» (2017) του ίδιου σκηνοθέτη, γύρω από την εξαφάνιση του Ίθαν, ενός ανήλικου παιδιού χωρισμένου ζεύγους, του οποίου ο σύζυγος εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρία πετρελαιοειδών βρίσκεται συνεχώς στο εξωτερικό σε χώρες με μεγάλη επικινδυνότητα. Ένα αρκετά καλό σενάριο, με έντονο, κορυφούμενο suspense και με φόντο τα βροχερά Χάιλαντς της Σκοτίας.
Διανομή: Spentzos Film

Δρόμος από πάγο - The ice road
Είδος: Περιπέτεια, Δράσης, Δράμα, Θρίλερ (109΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Χένσλι 
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάρκους Τόμας, Χολτ ΜακΚάλανι, Ματ ΜακΚόι, Λόρενς Φίσμπερν, Άμπερ Μιντθάντερ 
Σύνοψη: Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.
Σχόλιο: Ο Λίαμ Νίσον καθιερωμένος ήδη ως «tough guy» μετά την τριλογία «Η αρπαγή», δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο στον χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Η διαφορά αυτής της περιπέτειας, βρίσκεται στο ότι διαδραματίζεται πάνω σε απέραντες εκτάσεις πάγου. 
Διανομή: Tanweer

Oasis Knebworth 1996
Είδος: Μουσική, Ντοκιμαντέρ, Συναυλία (110΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο  (2021)
Σκηνοθεσία: Τζέικ Σκοτ 
Παίζουν: Oasis (the band)
Σύνοψη: Στις 10 και 11 Αυγούστου 1996, πάνω από 250.000 fans είδαν στο Κνέμπγουορθ δύο live shows των Oasis που καθόρισαν την μουσική! Ήταν η εποχή που η Αγγλία αποκτούσε ξανά εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τέχνες και στην κουλτούρα εν γένει. Ήταν η εποχή της Cool Britannia και οι Oasis ήταν στην κορυφή. Με ένα εντυπωσιακό setlist, που περιελάμβανε classics όπως τα Champagne Supernova, Wonderwall και Don’t Look Back In Anger, οι live αυτές εμφανίσεις στο Κνέμπγουορθ αποτέλεσαν το landmark για μία ολόκληρη γενιά! 
Σχόλιο: Η ιστορία του Σαββατοκύριακου 10ης και 11η Αυγούστου 1996 και η σχέση των Oasis με τους φανατικούς οπαδούς τους βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του μουσικού ντοκιμαντέρ που αποτελεί την ιστορία της ιστορικής αυτής στιγμής μέσα από τα μάτια των οπαδών που ήσαν εκεί, μαζί με συνεντεύξεις των μελών της μπάντας και των διοργανωτών. 
Διανομή: Village
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)