Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

23/9/21

Εξαφάνιση ανηλίκου - My son

Remake της Γαλλικής «Mon garcon» (2017) του ίδιου σκηνοθέτη, γύρω από την εξαφάνιση του Ίθαν, ανήλικου παιδιού ενός χωρισμένου ζεύγους, του οποίου ο σύζυγος εργαζόμενος σε πολυεθνική εταιρία πετρελαιοειδών βρίσκεται συνεχώς στο εξωτερικό σε χώρες με μεγάλη επικινδυνότητα.
Ο Τζέιμς Μακ Αβόι υπέροχος στο ρόλο του πατέρα, που αναλαμβάνει την έρευνα για το παιδί του μόνος, μιας και το τοπικό αστυνομικό τμήμα παίρνει εντολή από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη να εγκαταλείψει και να κλείσει την υπόθεση. 
Σφιχτή σκηνοθεσία, πάνω σε ένα αρκετά καλό σενάριο και το suspense είναι έντονο και κορυφούμενο με φόντο τα βροχερά Χάιλαντς της Σκοτίας, τα οποία είναι εξαιρετικά φωτογραφημένα από τον Έρικ Ντιμόντ και συμβάλλουν στη ζοφερή ατμόσφαιρα του φιλμ.
Έξοχη, επίσης είναι και η Κλερ Φόι που το 2018 κέρδισε Emmy Award ως Βασίλισσα Ελισάβετ στην τηλεοπτική σειρά «Το Στέμμα» (2016), η οποία εδώ παίζει το ρόλο της μητέρας του εξαφανισθέντος παιδιού, η οποία αντιμετωπίζει ζωτικό δίλλημα ανάμεσα στον πρώην της και τον τωρινό της σύντροφο, σχετικά με το ενδιαφέρον τους για τον μικρό Ίθαν.
Η ταινία γενικά είναι καθηλωτική κυρίως χάρη στις ερμηνείες αλλά και του μυστήριου που καλύπτει την υπόθεση της εξαφάνισης. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται από 23/9/2021
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (95΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν
Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Κλερ Φόι, Τζέιμς Μίτσι
Σύνοψη: Οδηγώντας στην καρδιά των Χάιλαντς, ο Έντμοντ Μάρεϊ λαβαίνει τηλεφωνική κλήση από την πρώην σύζυγό του ότι ο επτάχρονος γιός τους εξαφανίστηκε από την κατασκήνωση στη οποία είχε πάει. Σύντομα θα συνειδητοποιήσει ότι ο γιός τους είναι θύμα απαγωγής για άγνωστους λόγους.
 Διανομή: Spentzos Film