Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

5/7/21

Ρος Πόλνταρκ - Winston Graham

Ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει ρομαντισμό, δράμα, αξέχαστους χαρακτήρες και όμορφες υποβλητικές περιγραφές της εποχής.
Πρόκειται για το πρώτο μέρος μιας δημοφιλούς σειράς δώδεκα ιστορικών μυθιστορημάτων του Γουίνστον Γκράχαμ, που εκδόθηκαν από το 1945 έως το 1953 και είχαν ως φόντο την Κορνουάλη του 18ου αιώνα.  Μια σειρά που μεταφέρθηκε με επιτυχία στη μικρή οθόνη από το BBC ως σήριαλ περιπέτειας από το 2015 μέχρι το 2019.
To 1783, o αντισυμβατικός Ρος Πόλνταρκ (ένας χαρακτήρας που συνδυάζει τον κύριο Ντάρσι από το «Περηφάνια και Προκατάληψη», τον Χίθκλιφ από το «Ανεμοδαρμένα Ύψη» και τον Ρετ Μπάτλερ του «Όσα παίρνει ο άνεμος») επιστρέφει στην πατρίδα του -την Κορνουάλη- μετά τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Όμως, η επιστροφή του, για την οποία τόσο ανυπομονούσε, δεν είναι καθόλου όπως την περίμενε: Ο πατέρας του έχει πεθάνει, η περιουσία του έχει εξανεμιστεί, οι υπηρέτες του έχουν ξεπουλήσει τα πράγματά του και η αγαπημένη του είναι αρραβωνιασμένη με τον ξάδελφό του.
Παρά τις δυσκολίες, ο Ρος αποφασίζει να μείνει, να προσπαθήσει να διασώσει την περιουσία του και να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια του. Η συμπόνια του για τους φτωχούς και τους αδύναμους τον ωθεί να σώσει μια νεαρή κοπέλα από τον μέθυσο, βίαιο πατέρα της – και τίποτα πια δε θα είναι το ίδιο…
(Εκδόσεις: Anubis / Μετάφραση: Σταυρούλα Δαργωνάκη / Σελίδες: 480)