Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

3/7/21

Ο προστάτης - The marksman

Περιπέτεια κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Λιαμ Νίσον, ο οποίος ύστερα από την επιτυχημένη σειρά των ταινιών «Αρπαγή», έχει καθιερωθεί ως «σκληρός» και «υπερασπιστής του δικαίου».
Ο Λίαμ Νίσον (στα χνάρια του Κλιντ Ίστγουντ) υποδύεται τον Τζιμ έναν παρασημοφορημένο ήρωα του Βιετνάμ που έχει χάσει τη γυναίκα του και ζει μόνος του σε ένα ράντσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό. Παρέα με το σκύλο του Τζάκσον, γεμίζει το χρόνο του βοηθώντας την Αστυνομία Συνόρων στον εντοπισμό παράνομων εισβολέων προς την Αμερική. Στην Αστυνομία αυτή υπηρετεί και η κόρη του Σάρα (Κάθριν Γουίνικ), η οποία τον βοηθά να μην παρεκτρέπεται εις βάρος της υγείας του. Όλα πάνε καλά μέχρι την ημέρα που μια μάνα και ο γιός της Μιγκέλ (Ζακόμπ Περέζ) περνούν τα σύνορα διωκόμενοι από αδίστακτους φονιάδες κάποιου ισχυρού καρτέλ. Τυχαία, ο Τζιμ θα βρεθεί στο δρόμο τους και σε μια σύντομη μάχη, θα σκοτώσει έναν από τους άντρες, ενώ εκείνοι θα σκοτώσουν τη μητέρα του μικρού Μιγκέλ, στην οποία ο Τζιμ ενώ είναι ετοιμοθάνατη, υπόσχεται να βοηθήσει το γιό της. Οπότε αρχίζει η τυπική καταδίωξη του Τζιμ, τόσο από τους ανθρώπους του καρτέλ που θέλουν να εκδικηθούν το θάνατο του δικού τους ανθρώπου, όσο και από την Αστυνομία Συνόρων από την οποία απέσπασε τον Μιγκέλ, που θα έπρεπε ή να τον απελάσουν ή να τον στείλουν στο σχετικό κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Έχετε ακόμα μιάμιση ώρα καταδίωξη κορυφούμενη, μέχρι το φινάλε που έχει και μια μονομαχία, η οποία θυμίζει εκείνην της ταινίας Το Τρένο θα Σφυρίξει Τρεις Φορές.
Σφιχτή η σκηνοθεσία, καλός ο Νίσον, μέτριος ο Περέζ, ενδιαφέρουσα η συμμετοχή της Γουίνικ. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται από 15/7/2021
Είδος: Περιπέτεια, Αστυνομική, Δράμα (108΄)  
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λόρενς
Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Ζακόμπ Περέζ
Σύνοψη: Ένας αγρότης στα σύνορα της Αριζόνα γίνεται απρόθυμα υπερασπιστής ενός νεαρού αγοριού από το Μεξικό, που διώκεται από τους δολοφόνους ενός καρτέλ, το οποίο διαθέτει ανθρώπους μέσα στις ΗΠΑ.
Διανομή: Spentzos Film