Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

30/6/21

Νέες ταινίες από 1/7/2021

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από 1/7/2021 στους κινηματογράφους

Κανένας – Nobody
Είδος: Δράσης, Αστυνομική, Δράμα (92΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ίλια Ναϊσούλερ
Παίζουν:  Μπομπ Όντενκερ, Κόνι Νίλσεν, Κρίστοφερ Λόιντ
Σύνοψη: Όταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο Χατς δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία. Ο έφηβος γιος του, ο Μπλέικ, (Γκέιτζ Μονρόε) απογοητεύεται και η σύζυγός του, η Μπέκα (Κόνι Νίλσεν) δείχνει να απομακρύνεται. Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες. Μέσα σε ένα μπαράζ από γροθιές, σφαίρες και λάστιχα που καίνε την άσφαλτο, ο Χατς καλείται να σώσει την οικογένειά του από έναν επικίνδυνο αντίπαλο και να διασφαλίσει ότι κανείς στο εξής δεν θα τον υποτιμήσει ως «κανένα».
Σχόλιο: Μια σκληρή ταινία με κεντρικό άξονα έναν γονιό από αυτούς, που όταν πληροφορηθείς στη γειτονιά τι έχουν κάνει, λες «Πέφτω από τα σύννεφα, και ήταν τόσο ήρεμος άνθρωπος…» 
Διανομή: Tulip

Άσπρο πάτο - Another round 
Είδος: Δράμα (117΄)
Χώρες: Σουηδία, Δανία, Ολλανδία (2020)
Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ
Παίζουν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ, Λαρς Ράντε, Μαρί Μπονεβί, Σούσε Γουόρλντ, Ελέν Ράινγκαρντ Νόιμαν  
Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ιστορία τεσσάρων φίλων, καθηγητών μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι, προκειμένου να δώσουν λίγο παραπάνω ενδιαφέρον στη ζωή τους τεστάρουν τη θεωρία ότι η συνεχής διατήρηση συγκεκριμένου επιπέδου αλκοόλ στο αίμα τους μπορεί να βοηθήσει στο σκοπό αυτό.
Σχόλιο: Άξονας της ταινίας είναι μια θεωρία κατά την οποία γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- ανοίγει το μυαλό, μειώνει τα προβλήματα και αυξάνει τη δημιουργικότητα. Αυτή η θεωρία εξάπτει την περιέργεια τεσσάρων φίλων, μεσήλικων και βαριεστημένων καθηγητών γυμνασίου, που αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αυτό που δεν σκέφτονται όμως είναι οι συνέπειες…
Διανομή: Rosebud .21

Πώς να σκοτώσεις τον πρωταγωνιστή σου - The comeback trail
Είδος: Κωμωδία, Αστυνομική (104΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζορτζ Γκάλο
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μόργκαν Φρίμαν, Τόμι Λι Τζόουνς 
Σύνοψη: Δύο κινηματογραφικοί παραγωγοί που χρωστάνε χρήματα στη μαφία, χρησιμοποιούν τον γερασμένο κινηματογραφικό τους αστέρα σε μία απάτη στην προσπάθειά τους να σωθούν. Όμως, καταλήγουν να κερδίσουν περισσότερα απ’ όσα φαντάζονταν.
Σχόλιο: Βασισμένη σε μια ομότιτλη ταινία του 1982, που θεωρείται cult, αυτή εδώ αφορά σε έναν παραγωγό που θέλει να σκοτώσει τον πρωταγωνιστή του για να εξασφαλίσει τα χρήματα της ασφάλειας. Το κωμικοτραγικό αποτέλεσμα είναι ότι ο γερασμένος που έχουν προσλάβει, αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να πεθάνει. Καρτουνίστικες ερμηνείες από τρεις γερασμένους ηθοποιούς.
Διανομή: Tanweer
 
Το Νησί των Ψεμάτων - La Isla de las Mentiras
Είδος: Θρίλερ, Δράμα (93΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Πάουλα Κονς
Παίζουν: Νερέα Μπάρονς, Άνα Οκα, Σέρτζιο Κουντάτα, Βικτόρια Τεϊτζέρο
Σύνοψη: Το 1921, το ατμόπλοιο Σάντα Ιζαμπέλ μετέφερε 260 ισπανούς μετανάστες στην Αμερική, όταν βυθίστηκε ακριβώς έξω από το νησί Σαλβόρα της Ισπανίας. Tρεις γενναίες γυναίκες από το νησί έτρεξαν να βοηθήσουν και κατάφεραν να σώσουν 48 από τους επιβάτες. Ενώ οι γυναίκες επαινούνται ως ηρωίδες, αρχίζει να κυκλοφορεί η φήμη ότι κάποιος προκάλεσε αυτό το ναυάγιο. Ο κύριος υποκινητής της φήμης είναι ένας αργεντινός δημοσιογράφος, ο οποίος φτάνει στο νησί για να καλύψει την ιστορία. Καθώς ο δημοσιογράφος συνεχίζει να προχωρά στην έρευνά του, η πίεση στις τρεις γυναίκες αυξάνεται. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και καθώς η αλήθεια αρχίζει σιγά-σιγά να ξεδιπλώνεται, οι ηρωίδες θα αρχίσουν να χάνουν την αθωότητά τους και η παραδοσιακή ζωή στο νησί θα αλλάξει για πάντα.
Σχόλιο: Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Αν και η ταινία διαδραματίζεται το 1921, πολλά από τα θέματα που πραγματεύεται εξακολουθούν να είναι καίρια και σήμερα, όπως είναι η μετανάστευση, ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία, η καταστολή του πόνου και η αδυναμία να λογοδοτήσουν αυτοί που έχουν την εξουσία.
Διανομή: Weirdwave

Λούκα - Luka
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Κωμωδία, Οικογενειακή (101΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ενρίκο Κασαρόσα 
Με τις φωνές των: Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Μάγια Ρούντολφ
Σύνοψη: Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται επίσης και το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Διανομή: Feelgood

2046
Είδος: Φαντασίας, Αισθηματικό, Δράμα (129΄)
Χώρα: Κίνα, Χόνγκ Κονγκ (2004, ψηφιακά αποκατεστημένο)
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι
Παίζουν: Τόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι, Ζανγκ Ζιγί, Γκονγκ Λι, Φέι Γουόνγκ, Τακούγια Κιμούρα, Μάγκι Τσενγκ
Σύνοψη: Ένας συγγραφέας γράφει ένα βιβλίο για το 2046, έναν τόπο όπου ταξιδεύουν με ένα μυστηριώδες τρένο, όσοι θέλουν να βρουν τις χαμένες τους αναμνήσεις. Κι όσο βυθίζεται στη συγγραφή του, τα όρια ανάμεσα στο παρελθόν και στο μέλλον, τη δική του ζωή και τη μυθοπλασία, τα όνειρα και τη μνήμη, γίνονται πιο θολά και δυσδιάκριτα.
Σχόλιο: Η πιο αισθαντική και φιλόδοξη ταινία του μεγάλου αυτού δημιουργού. Ο φωτισμός, η φωτογραφία και η μουσική συμβάλλουν στη λυρική και μελαγχολική ατμόσφαιρα της ταινίας, η οποία μπορεί να θεωρηθεί συνέχεια της «Ερωτικής Επιθυμίας» (In the mood for love), καθώς περιγράφει την ιστορία του ίδιου πρωταγωνιστή, του Τσόου (τον υποδύεται πάλι ο Τόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι), από τη στιγμή που επιστρέφει από τη Σινγκαπούρη.
Διανομή: Cinobo

Ο τρελός Πιερρό - Pierrot le fou
Είδος: Αισθηματική, Περιπέτεια (110΄)
Χώρα: Γαλλία (1965, ψηφιακά αποκατεστημένο)
Σκηνοθεσία: Ζαν-Λυκ Γκονταρ
Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα
Σύνοψη: Ο Πιερό εγκαταλείπει την γυναίκα και την κόρη του και το σκάει από το Παρίσι με έναν παλιό έρωτα προσπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγερινούς δολοφόνους που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στην διάρκεια του ταξιδιού φιλοσοφούν για τα πάντα.
Σχόλιο: Ένα σουρεαλιστικό, ονειρικό, ποιητικό, αναρχικό, γλυκόπικρο, συμβολικό φιλμ του Γκοντάρ που υμνεί την ξεγνοιασιά και την τρέλα του έρωτα.
Διανομή: Neo Films

Επιστροφή στο Χάουαρντς Εντ - Howard’ρs End
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (140’)
Χώρες: ΗΒ, Ιαπωνία (1992, αποκατεστημένη ψηφιακά)
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Άιβορι
Παίζουν: Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Βανέσσα Ρεντγκρέιβ, Αντονι Χόπκινς, Εμα Τόμσον
Σύνοψη: Η Μάργκαρετ και η Έλεν Σλέγκελ είναι δύο ανεξάρτητες, έξυπνες και καλλιεργημένες αδερφές. Η εύπορη οικογένεια Γουίλκοξ παραμένει ακαλλιέργητη και εντελώς συμβατική. Με φόντο την ανώτερη τάξη της εδουαρδιανής Αγγλίας, στήνεται ανάμεσα σε δύο οικογένειες: τους διανοούμενους Σλέγκελ και τους πραγματιστές Γουίλκοξ. Όλα θα ξεκινήσουν όταν η νεαρή και ατίθαση Έλεν Σλέγκελ επισκεφθεί την κατοικία των Γουίλκοξ, το Χάουαρντς Εντ. Εντυπωσιασμένη από τον κόσμο τους και τον τόσο διαφορετικό τρόπο σκέψης τους, η Έλεν θα παρασυρθεί και σε μια στιγμή επιπολαιότητας θα αρραβωνιαστεί τον Πολ Γουίλκοξ με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Ο δε αναπάντεχος θάνατος της κυρίας Γουίλκοξ θα φέρει κοντά τις δύο οικογένειες, τονίζοντας από τη µία µεριά τις αντιθέσεις τους, αλλά και δημιουργώντας περίεργες συµµαχίες. 
Διανομή: Bibliotheque