Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

24/6/21

Νέες ταινίες από 24/6/2021

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Monday
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (116΄)
Χώρες: Ελλάδα, ΗΠΑ, ΗΒ (2020)
Σκηνοθεσία:  Αργύρης Παπαδημητρόπουλος
Παίζουν: Denise Gough, Sebastian Stan Γιώργος Πυρπασόπουλος, Dominique Tipper, Έλλη Τρίγγου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Σοφία Κόκκαλη, Σύλλας Τζουμέρκας
Σύνοψη: Η παραμονή της Κλόε στην Αθήνα πλησιάζει στο τέλος της. Ωστόσο η γνωριμία της με τον γοητευτικό Μίκι την ωθεί να εγκαταλείψει την καριέρα της στην Αμερική και να προτιμήσει τη άγρια φωτογένεια της Αθήνας.
Σχόλιο: Η ταινία είναι ένα τρυφερό, ρομαντικό δράμα χαρακτήρων, που εξιστορεί τον ξέφρενο και μετωπικό έρωτα ανάμεσα στον Μίκι και στην Κλόε στην καρδιά της καλοκαιρινής Αθήνας. Από τα στενά του αθηναϊκού κέντρου, μέχρι τα παραλιακά μπαρ των ελληνικών νησιών και από εκεί στα πάρτι και στην πολυπολιτισμική Κυψέλη, το φιλμ περιγράφει την ερωτική διάθεση και τα συναισθηματικά αδιέξοδα των ηρώων της, σε ένα αστικό road movie μεταξύ Φωκίωνος Νέγρη και πλατείας Συντάγματος.
Διανομή: Tulip

Minari
Είδος: Δράμα, Κοινωνική (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Λι Άιζακ Τσανγκ
Παίζουν:: Άλαν Σ. Κιμ, Γιέρι Χαν, Νόελ Τσο
Είδος: Δράμα
Σύνοψη: Μία αμερικανοκορεάτικη οικογένεια μετακομίζει στο Αρκάνσας, τη δεκαετία του 1980, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικάνικο όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.
Σχόλιο: Μια γλυκόπικρη ταινία, που διηγείται μία οικουμενική ιστορία μέσα από εκπληκτικές ερμηνείες. Ταυτόχρονα, η ανθρωποκεντρική σκηνοθεσία αγκαλιάζει με αγάπη τους μικρούς και μεγάλους ήρωες της οικογένειας αναδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη δύναμη των μελών της και την ουσία αυτού που οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν «εστία» (σπίτι, home για εμάς τους σύγχρονους).
Διανομή: Feelgood

Αμερικανική προδοσία - American traitor: The trial of Axis Sally
Είδος: Δράμα, Βιογραφική  (109΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Πόλις
Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τόμας Κρέτσμαν, Μίντοου Γουίλιαμς
Σύνοψη: Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του.
Σχόλιο: Βασισμένη σε αληθινή ιστορία: Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ Γκίλαρς αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη. Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ Γκίλαρς εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ. Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Γκίλαρς τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο δικηγόρος Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.
Διανομή: Tanweer

Οι διαρρήκτες - Way down
Είδος: Αστυνομική (118΄)
Χώρα: Ισπανία (2021)
Σκηνοθεσία: Ζομ Μπαλαγκερό
Παίζουν: Φρένι Χάιμορ, Λιούις Τόσαρ, Σαμ Ράιλι  
Σύνοψη: Η τράπεζα της Ισπανίας στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο που δεν έχει χάρτη, δεν έχει αποθηκευμένα δεδομένα της ασφάλειας της. Ένας νεαρός μηχανικός,  ο  Θομ, είναι αποφασισμένος να καταφέρει το ακατόρθωτο  και να ληστέψει την τράπεζα. Μαζί με τους συνεργάτες του θα έχουν μόνο 105 λεπτά για να το καταφέρουν.  Η αντίστροφη μέτρηση για την ληστεία του αιώνα μόλις ξεκίνησε
Σχόλιο: Πρόκειται για την ίδια τράπεζα που πρωταγωνιστούσε στο γνωστό σήριαλ La casa de papel. Δύο ληστείες πάει πολύ! Ετούτη εδώ είναι κλασική, τυπική και με τα στερεότυπα του είδους.
Διανομή: Spentzos Film

Το κάλεσμα 3 Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω - The conjuring: The devil made me do it
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (112΄)
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ (2021)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Τσάβες
Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φαρμίγκα, Ρόρι Ο Κόνορ, Σάρα Κάθριν Χουκ, Τζούλιαν Χίλιαρντ, Στιβ Κούλτερ, Σάνον Κουκ, Στέρλινγκ Τζέρινς
Σύνοψη: Κονέκτικατ 1981. Οι διάσημοι ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο ανατριχιαστική υπόθεση της καριέρας τους. Ένας νεαρός κατηγορούμενος για στυγνή δολοφονία επικαλείται τη δαιμονοληψία ως ελαφρυντικό. Μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι αθώος;
Σχόλιο: Μια ακόμη συνέχεια του γνωστού franchise υπερφυσικού τρόμου για τους λάτρεις του είδους
Διανομή: Tanweer

Μπόμπ ο χαρτοπαίκτης - Bob le flambeur
Είδος: Αστυνομική, Δράμα (98΄)
Χώρα: Γαλλία (1956, αποκατεστημένη ψηφιακά)
Σκηνοθεσία: Ζαν-Πιερ Μελβίλ
Παίζουν: Ιζαμπέλ Κορεΐ, Ντανιέλ Σοσί, Ροζέρ Ντουσέν, Χάουαρντ Βέρνον
Σύνοψη: Ο Μπομπ, ένας παλιός γκάγκστερ και χαρτοπαίκτης έχει μείνει στεγνός από λεφτά αλλά λατρεύει τον τζόγο. Στο μεταξύ, όλοι νομίζουν ότι έχει αποσυρθεί από το «επάγγελμα», μαζί τους και ο αστυνόμος που διατηρεί πολύ φιλικές σχέσεις με τον Μπομπ. Όμως ο Μπομπ θα αποφασίσει να ληστέψει ένα καζίνο στο Ντοβίλ. Τα πάντα έχουν μελετηθεί μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας, όλα είναι σχεδιασμένα στην εντέλεια, εκτός από μία λεπτομέρεια: Η αστυνομία γνωρίζει τα πάντα.
Σχόλιο: Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αριστουργήματα του Μελβίλ. Αποτελεί ένα υποδειγματικό film noir και μια από τις λιγότερο θλιμμένες ταινίες του. Σε αντίθεση με το μεταγενέστερο «Ο μπάτσος», ο «Μπομπ» είναι μια ταινία που διαθέτει ελπιδοφόρα ματιά, τουλάχιστον στα πιο κρίσιμα σημεία. Ακόμα και το χιούμορ δεν απουσιάζει. Ο Νιλ Τζόρνταν έκανε το 2002 ένα remake («Ο καλός κλέφτης») με τον Νικ Νόλτε στον πρώτο ρόλο.
Διανομή: Biblioteque

Το αίνιγμα – Garde a vue

Είδος: Αστυνομική, Δράμα (87΄)
Χώρα: Γαλλία (1981, αποκατεστημένη ψηφιακά)
Σκηνοθεσία: Κλοντ Μίλερ
Παίζουν: Λίνο Βεντούρα, Μισέλ Σερό, Ρόμι Σνάιντερ, Γκι Μαρσάντ
Σύνοψη: Ο επιθεωρητής Γκαλιάν ερευνά τον βιασμό και τη δολοφονία δύο μικρών κοριτσιών. Ο μόνος ύποπτος είναι ο Ζερόμ Μαρτινό, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του είναι αδύναμα. Καθώς η πόλη γιορτάζει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Γκαλιάν καλεί τον Μαρτινό στο γραφείο του και τον ανακρίνει για ώρα αποφασισμένος να τον ενοχοποιήσει, ενώ ο Μαρτινό υπερασπίζεται την αθωότητά του.
Σχόλιο: Ένα συναρπαστικό παιχνίδι γάτας–ποντικιού μεταξύ ενός δύσκολου ανακριτή και ενός εύστροφου ανακρινόμενου, αποτελεί αυτή η ταινία χαρακτήρων, η οποία έχει προβληθεί και με τον τίτλο «Η ανάκριση»
Διανομή: Weirdwave
(Από τη σημερινή  έντυπη Αμαρυσία)