10/7/21

Σίσυφος - Sisyphus: The Myth

Κορεάτικη σειρά που τα έχει όλα σε βαθμό κορεσμού. Θρίλερ, επιστημονική φαντασία, ταξίδι στο χρόνο, πολεμικές τέχνες, ρομάντσο, ό,τι τραβά η ψυχή σας. Αποτελείται από 16 επεισόδια των 60 έως 70 λεπτών της ώρας. Μιλάμε για πλήρες πακέτο. Ο δε Σίσυφος της ελληνικής μυθολογίας κολλάει εδώ με το γεγονός ότι ο κεντρικός ήρωας της σειράς, ο Χάε Τάε Σουλ που τον υποδύεται ο Cho Seung-woo είναι ένας μηχανικός υψηλής τεχνολογίας (από Τεχνητή Νοημοσύνη και πάνω και ιδιοκτήτης του τεχνολογικού κολοσσού «Quantum and Time») ο οποίος προσπαθεί να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από το θάνατο του αδελφού του, που θα τον διαδεχόταν στην εταιρία και συνεχώς βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πίσω από τους δράστες ή το δράστη.
Σε βοήθειά του σπεύδει μια άτρωτη κοπέλα, η Κανγκ Σέο Χάε (που την υποδύεται η Park Shin-hye) η οποία έρχεται από το μέλλον. Αυτή, είναι γνώστης όλων των υπαρχόντων, αλλά και μελλοντικών όπλων και κάτοχος πολεμικών τεχνών. Οι χορογραφίες των πολεμικών τεχνών δεν περιγράφονται. Απλά τις παρακολουθείτε με θαυμασμό για το που μπορεί να φτάσει η τεχνολογία στον σύγχρονο κινηματογράφο.
Η σκηνοθεσία και το μοντάζ είναι αυτό που χρειάζεται για να κρατήσει τους φίλους των κορεάτικων ταινιών δράσης, καρφωμένους στην πολυθρόνα τους ή τον καναπέ, η δε μουσική επιμέλεια του Forest Christenson που έχει επιμεληθεί επίσης και τα «Blade Runner 2046», «Thor Ragnarok», «Wonder Woman» (2017) και «Το Φάντασμα στο Κέλυφος» είναι καταπληκτική και όπως διάβασα, περιλαμβάνει το τραγούδι «Spring Day», που θεωρήθηκε από το περιοδικό  Rolling Stone ως ένα από τα καλύτερα Korean Pop τραγούδια της δεκαετίας. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Φαντασίας, Δράσης, Δραματική (σειρά 16 επεισοδίων των 60 – 70΄)
Χώρα: Νότια Κορέα (2021)
Σκηνοθεσία: Jin Hyuk
Παίζουν: Cho Seung-woo,  Park Shin-hye, In-ho Tae,  Jeong Hye-in, Sung Dong-il
Σύνοψη (Netflix): Ένας ευφυής μηχανικός ερευνά τις μυστηριώδεις συνθήκες γύρω από το θάνατο του αδελφού του και μια μαχητική γυναίκα από το μέλλον ψάχνει να τον βρει.