Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

16/7/21

Σύντροφος Δράκουλιτς - Comrade Drakulich

Κωμωδία και ταυτόχρονα σάτιρα του κομμουνιστικού καθεστώτος. Εμπλέκει τη μυθολογία των βαμπίρ με το ψυχροπολεμικό κατασκοπευτικό θρίλερ.
Ο Φαμπιάν σαν καλός κομμουνιστής επιστρέφει από την Κούβα μετά από 20 χρόνια αγώνες στη χώρα του Κάστρο και προωθεί την εκστρατεία αιμοδοσίας υπέρ των συντρόφων του στο Βιετνάμ. Όμως κάτι δεν πάει καλά με τη συμπεριφορά του. Φαίνεται να έχει… αμερικανοποιηθεί και όχι μόνον αυτό. Οδηγεί Mustang και πίνει συνέχεια ένα κόκκινο υγρό (κάτι σαν κόκα κόλα), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από 20 χρόνια απουσίας η εμφάνισή του είναι ακόμα η ίδια. Ένας τριαντάρης, όπως όταν είχε φύγει. Η μυστική υπηρεσία τον θέτει υπό στενή παρακολούθηση με ένα απόλυτα κωμικό ζευγάρι. Εκείνη φαίνεται να έχει γοητευτεί με τον Φαμπιάν και ο αρραβωνιαστικός της που τους ακολουθεί είναι αθεράπευτα ζηλιάρης και δεν μπορεί να δεχθεί τη θυσία της για το καλό του κομμουνισμού.
Ταυτόχρονα, σύντροφοι και κατάσκοποι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ο Μπέλα Λουγκόσι, ο πρωταγωνιστής της παλιάς ταινίας με τον Δράκουλα, δεν είναι το μοναδικό ουγγρικό βαμπίρ στην ιστορία. Υπάρχει και ο Φαμπιάν που επέστρεψε από την Κούβα.
Έξυπνο το θέμα (άλλωστε πήρε Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Catalonian International Film Festival 2020) και αρκετά καλές ερμηνείες κάνουν ευχάριστο το φιλμ. (Κριτική μου για το Myfilm)

INFO
Προβάλλεται στο Cinobo
Είδος: Κωμωδία (95΄)
Χώρα: Ουγγαρία (2019)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μποτζάρ
Παίζουν: Λίλι Βόλτερς, Έρβιν Νάγκι, Ζόετ Νάγκι
Σύνοψη: Στην Ουγγαρία της δεκαετίας του ‘70, ο σύντροφος Φαμπιάν, ήρωας της επανάστασης στην Κούβα, επιστρέφει στη χώρα για να προωθήσει καμπάνια αποστολής αίματος στο Βιετνάμ. Όμως κάτι περίεργο συμβαίνει με τον θεωρητικά βετεράνο σύντροφο: μοιάζει με τριαντάρη, δείχνει cool και οδηγεί μια φοβερή Mustang. Ενα νεαρό ζευγάρι της μυστικής αστυνομίας αναλαμβάνει να τον παρακολουθεί και μπλέκει τα προβλήματα της σχέσης του με το μυστικό της νεότητας του Φαμπιάν.