29/7/21

Νέες ταινίες από 29/7/2021

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
Η νονά της νύχτας – La daronnne
Είδος: Αστυνομική, Κωμωδία (104΄)
Χώρες: Γαλλία, Βέλγιο (2020)
Σκηνοθεσία: Ζαν- Πολ Σαλομέ
Παίζουν: Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ζαντ Νάντια Νγκουγιέν, Φαρίντα Ουσανί
Σύνοψη: Η Πασιάνς Πορτεφέ (Ιζαμπέλ Ιπέρ) είναι μεταφράστρια της δίωξης ναρκωτικών. Σε μια παρακολούθηση, ανακαλύπτει ότι είναι άσχημα μπλεγμένος ο γιος της αγαπημένης κυρίας που φροντίζει την μαμά της. Αποφασίζει να τον βοηθήσει. Στην πορεία όμως, και με τις πληροφορίες που έχει, βρίσκεται η ίδια να διακινεί μεγάλα φορτία ναρκωτικών…
Σχόλιο: Το βιβλίο στο οποίο στηρίχθηκε η ταινία (της συγγραφέως Ανελόρ Καΐρ, που συμμετείχε στο σενάριο) διαπνέεται από την ιδέα πως σε κάθε δράμα υπάρχει ένα κωμικό στοιχείο, και το αντίστροφο. Κάτι που αξιοποίησε δεξιοτεχνικά ο σκηνοθέτης στην ταινία, δίνοντάς της ένα χαρακτήρα κωμωδίας και θρίλερ, αναδεικνύοντας παράλληλα ένα άλλο Παρίσι, αυτό το μη τουριστικό, της σκοτεινής πλευράς, όπου δρουν οι συμμορίες διακίνησης των ναρκωτικών.
Διανομή: Weirdwave

Η μαύρη κηλίδα - La mancha negra
Είδος: Θρίλερ, Δράμα (90΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Ενρίκε Γκαρθία
Παίζουν: Πάμπλο Πουγιόλ, Βιρχίνια ντε Μοράτα, Νατάλια Ρόιγκ, Χουάνμα Λάρα, Κούκα Εσκρίμπανο
Σύνοψη: 1971 σε ένα απομονωμένο χωρίο στην Ισπανία. Μετά το θάνατο της ηλικιωμένης μητέρας τους, οι τρεις κόρες της βρίσκονται αντιμέτωπες με έναν γείτονα που θα τους γυρίσει την πλάτη, έναν ιερέα που έχει κηρύξει πόλεμο στην οικογένεια και την απρόσμενη άφιξη του αποξενωμένου γιου. Τη νύχτα της αγρυπνίας τα μυστικά της οικογένειας αναδύονται μπροστά στο νεκρό σώμα της μητέρας. Όλο το μίσος, η απέχθεια και η απόγνωση του παρελθόντος επιστρέφουν τη νύχτα πριν την κηδεία.
Σχόλιο: Ατμοσφαιρικό θρίλερ, βασισμένο στα οικογενειακά μυστικά και στο φθόνο για την περιουσιακή κατάσταση του άλλου.
Διανομή: Tanweer

Μη φεύγεις, Βάντα! - My wonderful Wanda
Είδος: Δράμα (110΄)
Χώρα: Ελβετία (2020)
Σκηνοθεσία: Μπετίνα Όμπερλι
Παίζουν: Ανιέσκα Γκροτσόφσκα, Αντρέ Γιάνγκ, Μάρτε Κέλερ, Γιάκομπ Μάτσενζ, Μπίργκιτ Μίνισμαϊρ, Ανατόλ Τάουμπμαν
Σύνοψη: Η Βάντα, μια 35χρονη οικιακή βοηθός από την Πολωνία φροντίζει τον ηλικιωμένο πατριάρχη μιας πλούσιας οικογένειας, στην πολυτελή τους βίλα στην Ελβετία. Όταν ξαφνικά προκύπτει μια απρόσμενη εγκυμοσύνη, οικογενειακά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και οδηγούν σε ευτράπελα, ενώ γίνονται διάφοροι διακανονισμοί για να κατευναστούν όλα τα πνεύματα σε αυτό το καυστικό οικογενειακό δράμα.
Σχόλιο: Μια ταινία ομαδικότητας, μια ταινία για γονείς και παιδιά και το τι μπορούν να κάνουν τα μέλη μιας οικογένειας το ένα στο άλλο. Η οικογένεια είναι ένα θέμα στο οποίο η Μπετίνα Όμπερλι επιστρέφει συχνά στις ταινίες της επειδή προσφέρει ένα μεγάλο αφηγηματικό πλαίσιο, με το οποίο όλοι μπορούν να ταυτιστούν, γιατί όλοι έχουν οικογένεια.
Διανομή: Cinobo

Old
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (108΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν,
Παίζουν: Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ, Βίκυ Κρίπς, Ρούφους Σιούελ, Κεν Λιούνγκ, Νίκι Αμούκα-Μπερντ, Άμπει Λι, Άαρον Πιέρ, Κάθλιν Σαλφάν, Αλέξα Σουίντον, Νόλαν Ρίβερ, Κάιλι Μπίγκλει, Έμπεθ Ντέιβιτζ, Ελάιζα Σκάνλεν, Άλεξ Γουλφ, Εμιούν Έλιοτ, Τόμασιν Μακένζι
Σύνοψη: Μια οικογένεια πηγαίνει διακοπές αναψυχής σε ένα τροπικό θέρετρο. Εκεί θα ανακαλύψει μια καλά κρυμμένη, ειδυλλιακή παραλία όπου θα αποφασίσει να περάσει μερικές ξένοιαστες ώρες μαζί με μερικούς ακόμα εκλεκτούς επισκέπτες. Όμως, σε αυτή την παραλία, κάτι πολύ παράξενο και αλλόκοτο συμβαίνει. Με κάποιον ανεξήγητο τρόπο οι άνθρωποι γερνούν γρήγορα… Κάτι ανεξήγητο δείχνει να συμπυκνώνει το χρόνο με αποτέλεσμα ολόκληρη η ζωή των ηρώων να μειώνεται σε μια μόλις μέρα.
Σχόλιο: Βασισμένο στο ομώνυμο, σκοτεινό graphic novel των Πιερ Όσκαρ Λεβί και Φρεντερίκ Πίτερς (2011), το φιλμ του Σιάμαλαν ουσιαστικά είναι ένα υπαρξιακό θρίλερ, που θέτει ερωτήματα γύρω από την θνησιμότητα, την αγάπη, την αφοσίωση και την οργανική φύση του ίδιου του χρόνου. Πρακτικά, είναι ένας άκρως τρομακτικός γρίφος για δυνατούς λύτες, ένα σουρεαλιστικό ταξίδι υπαρξιακού τρόμου και φρίκης.
Διανομή: Tulip

Λάσι γύρνα σπίτι – Lassie come home
Είδος: Περιπέτεια, Δράμα, Οικογενειακή (96΄)
Χώρα: Γερμανία (2020)
Σκηνοθεσία: Ανό Ολντερντίσεν
Παίζουν: Νίκο Μάρισκα, Σεμπάστιαν Μπέζελ, Άννα Μαρία Μίε  
Σύνοψη: Ο 12χρονος Φλο και η σκυλίτσα του, Λάσι, είναι αχώριστοι φίλοι που ζουν αμέριμνοι σε ένα ειδυλλιακό χωριό στη νότια Γερμανία. Όταν ο πατέρας του Φλο χάνει τη δουλειά του, η οικογένεια αναγκάζεται να μετακομίσει σε ένα μικρό διαμέρισμα όπου απαγορεύονται τα σκυλιά κι έτσι ο Φλο, απαρηγόρητος, αναγκάζεται να αποχωριστεί την καλύτερή του φίλη. Όταν η ατμόσφαιρα στο καινούργιο της σπιτικό αρχίζει να γίνεται εχθρική, η Λάσι θα αρπάξει την ευκαιρία να δραπετεύσει και να ξεκινήσει ένα γεμάτο περιπέτειες, ταξίδι για να διασχίσει τη Γερμανία και να επιστρέψει στον πολυαγαπημένο της φίλο. Όμως και ο Φλο δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια: αρχίζει κι εκείνος να αναζητάει τη Λάσι –και τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει από το να ξαναβρούν ο ένας τον άλλον!
Σχόλιο: Ο διασημότερος σκύλος στην ιστορία του σινεμά που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές μέσα από αμέτρητες περιπέτειες σε λογοτεχνία, τηλεόραση και κινηματογράφο, επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη με μια ακόμη ιστορία αχώριστης φιλίας και αφοσίωσης. Ταινία για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο πασίγνωστο μυθιστόρημα του Έρικ Νάιτ.
Διανομή: Rosebud21

Περιπέτεια στη ζούγκλα - Jungle cruise
Είδος: Περιπέτεια, Κωμωδία, Φαντασίας (127΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ζομ Κολέ Σερά
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Έμιλι Μπλαντ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Τζακ Γουάιτχολ, Τζέσε Πλέμονς, Πολ Τζιαμάτι
Σύνοψη: Αρχές του 20ου αιώνα: Μία παθιασμένη εξερευνήτρια, ταξιδεύει από το Λονδίνο στον Αμαζόνιο για να ανακαλύψει ένα αρχαίο δέντρο με πρωτόγνωρες θεραπευτικές δυνάμεις, που θα αλλάξουν το μέλλον της ιατρικής. Για να τα καταφέρει, πρέπει να συνεργαστεί με τον εξυπνάκια, τυχοδιώκτη καπετάνιο Φρανκ Γουλφ και να εμπιστευτεί τις αμφίβολες υπηρεσίες του και το ρημαγμένο ποταμόπλοιό του. Οι δύο αταίριαστοι συνοδοιπόροι θα έρθουν αντιμέτωποι με αμέτρητους κινδύνους και υπερφυσικές δυνάμεις με φόντο τα καθηλωτικά τοπία του Αμαζονίου. Καθώς τα μυστικά του χαμένου δέντρου αποκαλύπτονται, η ζωή τους παίζεται κορώνα-γράμματα και το ανθρώπινο είδος κρέμεται από μία κλωστή.
Σχόλιο: Ο τίτλος της ταινίας και η σύνοψη τα λένε όλα.
Διανομή: Feelgood

Η νύχτα των βρικολάκων - Τhe fearless vampire killers
Είδος: Κωμωδία, Τρόμου, Φρίκης (108΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία (1967, ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι
Παίζουν: Ρόμαν Πολάνσκι, Τζακ Μακ Γκόουραν, Άλφι Μπας, Σάρον Τέιτ
Σύνοψη: Ο καθηγητής Αμπρόνσιους και ο ατζαμής βοηθός του Άλφρεντ βρίσκονται στη χιονισμένη Τρανσυλβανία, όπου και κυνηγούν βρικόλακες. Η αποστολή τους δεν θα είναι δύσκολη, μιας και βρίσκονται στο άντρο των βρικολάκων. Έτσι, θα δεχτούν την πρόσκληση του μυστηριώδη Κόμη Φον Κρόλοκ να μείνουν στο ετοιμόρροπο, γοτθικό κάστρο του ενώ σύντομα θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν αλλά και να σώσουν την όμορφη Σάρα, την κόρη του υπερπροστατευτικού ιδιοκτήτη του πανδοχείου, με την οποία ο Άλφρεντ είναι ερωτευμένος.
Σχόλιο: Ένα αριστούργημα μαύρης κωμωδίας και πραγματικού τρόμου, το οποίο εξιστορεί τις προσπάθειες ενός ηλικιωμένου κυνηγού βρικολάκων και του αδέξιου βοηθού του (υπέροχος ο Πολάνσκι, που εδώ εμφανίζεται για μια και μοναδική φορά με τη σύζυγό του Σάρον Τέιτ) να εξοντώσουν μια οικογένεια βαμπίρ στα Καρπάθια. Εμπνευσμένος από τη βρετανική γοτθική παράδοση και τις μπαρόκ παραγωγές τύπου «Δράκουλα», ο Πολάνσκι δημιουργεί μια υπονομευτική σάτιρα του είδους.
Διανομή: Odeon