Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

10/6/21

Δύο μυθιστορήματα του Jeffrey Archer

Διάβασα συνεχόμενα δύο βιβλία του Τζέφρι Άρτσερ που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις Bell. Το «Χωρίς ρίσκο» που είναι το πρώτο βιβλίο της καινούργιας σειράς με θέμα την ιστορία της ζωής του Γουίλιαμ Γουόρικ –ως οικογενειάρχη και ως αστυνομικού- και το «Κρυμμένοι σε κοινή θέα» που αποτελεί συνέχεια, μιας και ο Γουίλιαμ Γουόρικ βρίσκεται πάλι αντιμέτωπος με τον πλούσιο συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ, με τον οποίο νόμιζε ότι είχε τελειώσει μαζί του στο πρώτο βιβλίο.
Για την ιστορία αναφέρω ότι ο Γουίλιαμ Γουόρικ όλη του τη ζωή, ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έτσι, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του, προτίμησε να μπει στη Μητροπολιτική Αστυνομία παρά να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να γίνει δικηγόρος. Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο, ξεκινάει μια καριέρα που θα καθορίσει τη ζωή του, από τις πρώτες του περιπολίες στους δρόμους του Λονδίνου ως την πρώτη του σημαντική υπόθεση ως ντετέκτιβ στο τμήμα Έργων Τέχνης της Σκότλαντ Γιαρντ.
Εκεί, προσπαθώντας να εξιχνιάσει την κλοπή ενός ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Ρέμπραντ, γνωρίζει και ερωτεύεται την Μπεθ Ρέινσφορντ, βοηθό έρευνας στο Μουσείο Φιτζμόλιαν, η οποία κρύβει ένα σημαντικό μυστικό. Δεν θα περιγράψω πώς αντιμετωπίζει τον Φόκνερ και τι θα κάνει με την Μπεθ, μπορώ να αποκαλύψω όμως ότι μετά από ανατροπές, θριάμβους και τραγωδίες, ο Γουίλιαμ Γουόρικ είναι προορισμένος να αναδειχτεί σε έναν από τους κορυφαίους ήρωες του Τζέφρι Άρτσερ.
Έτσι στο δεύτερο βιβλίο έχει προαχθή σε αρχιφύλακας. μια προαγωγή που σημαίνει ότι ο ίδιος και η ομάδα του έχουν μετατεθεί στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών. Η πρώτη τους αποστολή είναι η σύλληψη του Άσεμ Ρασίντι, ηγετικού στελέχους ενός κυκλώματος ναρκωτικών που απλώνεται σε όλο το Νότιο Λονδίνο. Και ενώ ετοιμάζεται, ταυτόχρονα, να παντρευτεί την Μπεθ μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει στην εκκλησία.
Γεμάτα από τις χαρακτηριστικές ανατροπές του Τζέφρι Άρτσερ, τα δύο μυθιστορήματα με ήρωα τον Γουίλιαμ Γουόρικ είναι συναρπαστικά, διαθέτει μια αφήγηση που μαγνητίζει τον αναγνώστη και ένα suspense που καθηλώνει. Οι δε περιγραφές του σε ταξιδεύουν στους χώρους που κινούνται οι ήρωές του με αφάνταστη γλαφυρότητα.