Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

10/6/21

Νέες ταινίες από 10/6/2021

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους* * *
Μόνο αυτοί είδαν τον δολοφόνο - Seules les Bêtes
Είδος: Αστυνομική, Θρίλερ (117΄)
Χώρες: Γαλλία, Γερμανία (2019)
Σκηνοθεσία: Dominik Moll
Παίζουν: Denis Ménochet, Laure Calamy, Damien Bonnard, Valeria Bruni Tedeschi
Σύνοψη: Μετά την εξαφάνιση μιας γυναίκας κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, πέντε ξένα μεταξύ τους πρόσωπα σε ένα απομακρυσμένο βουνό της Γαλλίας βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αναπάντεχο μυστήριο.
Σχόλιο:  Ξεκινώντας ως μια συναρπαστική ιστορία μυστηρίου με φόντο τη γαλλική επαρχία το φιλμ καταλήγει ένα εύστοχο δράμα (στο οποίο διάφοροι, και πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους, ξένοι συνδέονται με αναπάντεχους τρόπους, σε μια ιστορία για το πόσο μακριά θα φτάσουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν τη μοναξιά), αλλά και ένα συναρπαστικό μυστήριο (όπου πραγματικός ένοχος είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες).
Διανομή: Rosebud.21

Παγιδευμένοι – Shorta
Είδος: Αστυνομική, Δράσης (108΄)
Χώρα: Δανία (2020)
Σκηνοθεσία: Frederik Louis Hviid, Anders Ølholm
Παίζουν: Jacob Lohmann, Simon Sears, Tarek Zayat
Σύνοψη: Δυο αστυνομικοί αναλαμβάνουν περιπολία σε μια γειτονιά που βράζει εξαιτίας ενός περιστατικού αστυνομικής βίας απέναντι σε μετανάστη. Σύντομα, μέσα από μια σειρά απρόβλεπτα περιστατικά βρίσκονται παγιδευμένοι όχι μόνο από αυτούς που υποτίθεται ότι κυνηγούν, αλλά και μέσα στις ίδιες τις πεποιθήσεις τους.
Σχόλιο: Το φιλμ βάζει στο επίκεντρο την αστυνομική βία, τις φυλετικές διακρίσεις και τον κοινωνικό διαχωρισμό.
Διανομή; One from the heart
 
ΗΠΑ εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ - The United States vs. Billie Holiday
Είδος: Βιογραφική, Δράμα, Μουσική (126΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Lee Daniels
Παίζουν: Andra Day, Trevante Rhodes, Garrett Hedlund, Natasha Lyonne
Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί τη διάσημη τραγουδίστρια των μπλουζ, καθώς είναι στοχοποιημένη από τον ομοσπονδιακό μυστικό πράκτορα Τζίμι Φλέτσερ, με τον οποίο έχει συνάψει μια παθιασμένη σχέση.
Σχόλιο: Με την Andra Day να είναι συγκλονιστική στο ρόλο της Μπίλι Χόλιντεϊ, η ταινία δεν απογειώνεται στο ύψος της πραγματικής καλλιτέχνιδας και μένει προσκολλημένη στη δυστυχία της και στο βεβαρημένο παρελθόν της. Επίσης το φιλμ, εστιάζει και στη σχέση της με τον ομοσπονδιακό πράκτορα Φλέτσερ που ήταν ερωτευμένος μαζί της και ενώ στο βάθος ήθελε  να την προστατεύει, την πρόδιδε στην υπηρεσία του.
Διανομή: Spentzos Films

Αυτοί που εύχονται τον θάνατο μου - Those who wish me dead
Είδος: Αστυνομική, Θρίλερ (100΄)
Χώρες: Καναδάς, ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Taylor Sheridan
Παίζουν: Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Finn Little
Σύνοψη: Ένας έφηβος αυτόπτης μάρτυρας μιας δολοφονίας καταδιώκεται από δύο επαγγελματίες δολοφόνους στην άγρια φύση της Μοντάνα μαζί με έναν ειδικό επιβίωσης που έχει ως σκοπό την προστασία του, υπό την απειλή μιας καταστροφικής δασικής πυρκαγιάς.
Σχόλιο: Θυμίζοντας τις ταινίες καταστροφής των δεκαετιών ’70 και ΄80, το φιλμ αυτό προχωράει περισσότερο στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα που αναπτύσσονται και αποδεικνύει ότι η Angelina Jolie δεν το έχει βάλει κάτω.
Διανομή: Tanweer

Σε έναν έρημο τόπο - In a lonely place
Είδος: Αστυνομική (94΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1950)
Σκηνοθεσία: Nicholas Ray
Παίζουν: Humphrey Bogart, Gloria Grahame
Σύνοψη: Ο πάλαι ποτέ σπουδαίος σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, γνωστός για τον έντονο και αντικοινωνικό χαρακτήρα του, έχει αναλάβει μια αφόρητα βαρετή για εκείνον δουλειά: Να διασκευάσει για το σινεμά, ένα φτηνιάρικο μπεστ-σέλερ. Αναθέτει σε μια κοπέλα που εργάζεται στο μπαρ που συχνάζει, να έρθει στο σπίτι του για να του διαβάσει το βιβλίο. Εκείνη πηγαίνει, αλλά ο Ντίξον την διώχνει λίγο αργότερα. Το επόμενο πρωινό θα βρεθεί δολοφονημένη. Ο Ντίξον λόγω του βεβαρημένου του παρελθόντος, θεωρείται βασικός ύποπτος. Από τη δύσκολη θέση θα τον βγάλει η όμορφη γειτόνισσα του Λόρελ, που τρέφει αισθήματα για εκείνον. Η σχέση τους φουντώνει, αλλά σύντομα η Λόρελ θα αρχίσει να έχει αμφιβολίες για την ορθότητα της απόφασής της να τον βοηθήσει.
Σχόλιο: Κλασικό φιλμ νουάρ, της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, με έναν υπέροχο Bogart που απέρριψε πολλές άλλες καλοπληρωμένες προτάσεις για να μπορέσει να ενσωματωθεί σε αυτόν τον σκοτεινό και σε κάποιο βαθμό αυτοβιογραφικό χαρακτήρα.
Διανομή: Danaos

Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του  - The man who sold his skin
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (104΄)
Χώρες: Τυνησία, Γαλλία, Βέλγιο (2020)
Σκηνοθεσία: Kaouther Ben Hania
Παίζουν: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw, Monica Bellucci
Σύνοψη: Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα, αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος, τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;
Σχόλιο: Η σκηνοθέτρια Kaouther Ben Hania έχει πιάσει ένα σοβαρό θέμα πολύ… επιδερμικά. Στο βάθος θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει μια συγκλονιστική αλληγορία πάνω στην ελευθερία του ατόμου για τη διάθεση του σώματός του, αλλά καταλήγει στην εκμετάλλευση του ίδιου ατόμου από τον καλλιτέχνη που δημιουργεί πάνω του.
Διανομή: Neo Films

Tom & Jerry
Είδος: Κινούμενο σχέδιο & ηθοποιοί, Κωμωδία, Οικογενειακή (101΄)
Χώρες: ΗΠΑ, ΗΒ (2021)
Σκηνοθεσία: Tim Story
Παίζουν: Chloë Grace Moretz, Michael Peña, Colin Jost
Σύνοψη: Μία από τις πιο αγαπημένες έχθρες της ιστορίας αναβιώνει όταν ο Τζέρι καταφθάνει στο καλύτερο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης την παραμονή του «γάμου του αιώνα», αναγκάζοντας την απεγνωσμένη διοργανώτρια του γάμου να προσλάβει τον Τομ, ώστε να τον ξεφορτωθεί. Το επακόλουθο κυνηγητό γάτας και ποντικού απειλεί να καταστρέψει την καριέρα της, τον γάμο και το ξενοδοχείο. Σύντομα όμως, ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται: ένας διαβολικά φιλόδοξος υπάλληλος συνωμοτεί κατά των τριών τους.  
Σχόλιο: Εντυπωσιακή μίξη κλασικού animation και live action, η νέα κινηματογραφική περιπέτεια των Τομ και Τζέρι, δημιουργεί ένα νέο κόσμο για τους θρυλικούς χαρακτήρες και τους αναγκάζει να κάνουν κάτι αδιανόητο... να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να σώσουν την κατάσταση.
Διανομή: Tanweer

Η Ράια και ο τελευταίος δράκος – Raya and the last dragon
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Κωμωδία, Δράση, Οικογενειακό (107΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Don Hall, Carlos Lopez Estrada
Στη μεταγλώττιση ακούγονται οι: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άντρια Ράπτη, Γιάννος Κοιλάκος, Ίρις Τσιμπρή κ.α.
Σύνοψη: Πριν πολλά-πολλά χρόνια, στο φανταστικό βασίλειο της Κουμάνδρα, δράκοι και άνθρωποι ζούσαν αρμονικά. Με την απειλή των μοχθηρών δαιμόνων Ντρουν, οι δράκοι θυσιάστηκαν για να σώσουν την ανθρωπότητα. Πεντακόσια χρόνια μετά, οι δαίμονες επανεμφανίστηκαν και η Ράια, μια νέα και γενναία πολεμίστρια, είναι αποφασισμένη να βρει τον τελευταίο δράκο που θα τους σώσει μια και καλή. Στο ταξίδι της αυτό, θα συνειδητοποιήσει ότι πέρα από τη μαγεία των δράκων, χρειάζεται και πίστη για να σωθεί η ανθρωπότητα.
Σχόλιο: H ταινία είναι εμπνευσμένη από την κουλτούρα της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Διανομή: Feelgood