Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

17/6/21

Νέες ταινίες από 17/6/2021

Παρουσίαση όλων των ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφου 
 
Yalda, a night for forgiveness – Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης
Είδος: Κοινωνική (89΄)Χώρες: Ιράν (2019)
Σκηνοθεσία: Μασούντ Μπακσί
Παίζουν: Σαντάφ Ασγκαρί, Μπενάκ Τζαφαρί, Μπαμπάκ Καριμί
Σύνοψη: Η Μάριαμ είναι μια νεαρή γυναίκα, η οποία έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία του ηλικιωμένου συζύγου της. Τη νύχτα της Γιάλντα θα παρουσιαστεί σε μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, για να απολογηθεί για το έγκλημά της. Για να σωθεί, θα πρέπει η Μόνα, η κόρη του θύματος, να την συγχωρήσει. Αλλά η συγχώρεση αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, όταν οι δύο γυναίκες αναγκάζονται να ξαναζήσουν το παρελθόν.
Σχόλιο: Μια πολυεπίπεδη ταινία. Δεν είναι μόνον το τηλεοπτικό πανηγύρι που στήνεται και έχει δύο «θύματα», την εγκληματία Μάριαμ με τα μεγάλα αθώα μάτια και την θυμωμένη κόρη του 65χρονου. Δεν είναι μόνο το θέμα των συμφερόντων μεταξύ παραγωγού της εκπομπής και σκηνοθέτη που αδιαφορούν πλήρως για τον αλληλοσπαραγμό θύματος και θύτη στο πλατό. Είναι και το θέμα των δύο κοινωνικών τάξεων, της φτωχής που παντρεύει τα κορίτσια της από τα 13 τους και της πλούσιας που εμφανίζεται να αγαπάει τους φτωχούς αλλά τους εκμεταλλεύεται. Είναι το μυστήριο που καλύπτει το κίνητρο της δολοφονίας του 65χρονου. Είναι και το μυστήριο της προσωπικότητας της Μόνα της κόρης του θύματος, που δεν μπορείς να μαντέψεις τι ζητάει από τον εαυτό της και τους άλλους. Είναι και το μυστήριο της μάνας της Μάριαμ που έστειλε την κόρη της στην εκπομπή χωρίς να τη ρωτήσει. (Περισσότερα ΕΔΩ)
Βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, Φεστιβάλ Sundance 2020.
Διανομή: Weirdwave
 
Υποσχόμενη νέα γυναίκα - Promising young woman
Είδος: Αστυνομική, Δράμα (123΄)
Χώρα:  Ηνωμένο Βασίλειο (2020)
Σκηνοθεσία: Έμεραλντ Φενέλ
Παίζουν: Κάρι Μάλιγκαν, Λαβέρν Κοξ, Μπο Μπέρναμ, Άλισον Μπρι, Κόνι Μπρίτον, Άνταμ Μπρόντι, Ρέι Νίκολσον, Σαμ Ρίτσαρντσον
Σύνοψη: Όλοι πίστευαν ότι η Κέισι ήταν μία υποσχόμενη νέα γυναίκα… μέχρι που ένα μυστηριώδες γεγονός άλλαξε τελείως το μέλλον της. Αλλά τίποτα στη ζωή της δεν είναι όπως δείχνει: είναι σατανικά έξυπνη, γοητευτικά πονηρή και ζει μια άλλη μυστική ζωή κάθε βράδυ. Μια αναπάντεχη συνάντηση θα της δώσει την ευκαιρία να διορθώσει ό,τι δεν πήγε καλά στο παρελθόν.
Σχόλιο: Μια ιστορία εκδίκησης με αιτία τη σεξουαλική κακοποίηση και την απόπειρα βιασμού. Τραγικά επίκαιρη και αριστοτεχνικά δοσμένη, τόσο σκηνοθετικά από την Έμεραλντ Φενέλ που την έφερε στα  Όσκαρ, όσο και από την εξαίρετη Κάρι Μάλιγκαν ως Κέισι.
Διανομή: Spentzos Films

Digger
Είδος: Δράμα (101΄)
Χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία (2021)
Σκηνοθεσία : Τζώρτζης Γρηγοράκης
Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκκαλη, Τεό Αλεξάντερ, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Βασίλης Μπισμπίκης, Παύλος Ιορδανόπουλος Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Στέφανος Κουτσαρδάκης
Σύνοψη: Ο  Νικήτας, ζει αποτραβηγμένος στο κτήμα του, στην καρδιά ενός πανέμορφου δάσους στη Βόρεια Ελλάδα.  Εδώ και καιρό παλεύει με ένα εχθρό, το βιομηχανικό τέρας που σκάβει επιθετικά το βουνό και διαταράσσει την παρθένα φύση. Απειλεί τον ίδιο και την γη του, καθώς και όσους αντιστέκονται. Η μεγαλύτερη όμως απειλή για τον Νικήτα έρχεται από το πουθενά, με την ξαφνική άφιξη του γιού του μετά από 20 χρόνια απουσίας. Πατέρας και γιος γίνονται εχθροί κάτω από την ίδια στέγη και συγκρούονται μετωπικά.
Σχόλιο: Με φόντο ένα τραυματισμένο τοπίο και μια κοινωνία σε ατμόσφαιρα εμφυλίου, η ισορροπία μεταξύ ανθρώπων, φύσης και μηχανών αλλάζει δυναμικά καθώς εναλλάσσονται τους ρόλους του εχθρού και του λυτρωτή. Το έδαφος γίνεται όλο και πιο ασταθές. Για να γίνει και πάλι σταθερό, οι ήρωες πρέπει  να σκάψουν βαθιά μέσα στη λάσπη.  
Διανομή: Μικρόκοσμος

Μαχητές των δρόμων 9 - Fast & furious 9

Είδος: Περιπέτεια, Δράσης (145΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Τζάστιν Λιν
Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Κρις «Λούντακρις» Μπρίτζες, Τζον Σίνα, Τζορντάνα Μπρούστερ, Νάταλι Εμάνουελ, Έλεν Μίρεν, Σαρλίζ Θερόν
Σύνοψη: Ο Ντομ Τορέτο ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με την Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτήν τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους. Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, αυτήν τη φορά με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ. Η αποκάλυψη ενός άλλου αδελφού Τορέτο είναι ένα νέο κομμάτι στο παζλ της οικογενειακής ιστορίας που ολοκληρώνει μια μεγάλη αφήγηση.
Σχόλιο: Οι γνωστοί ήρωες με επικεφαλής τον Βιν Ντίζελ (ως Ντομ Τορέτο) σε νέες περιπέτειες ενδοοικογενειακής φύσεως και παγκοσμίων διαστάσεων.
Διανομή: Tulip Entertainment

Λούκα - Luca
Είδος: Κινούμενα σχέδια, Περιπέτεια, Κωμωδία, Οικογενειακή (95΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία: Ενρίκο Καζαρόσα
Με τις φωνές των: Τζάκομπ Τρέμπλεϊ, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ, Μάγια Ράντολφ
Σύνοψη: Η ταινία διαδραματίζεται σε μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη που βρίσκεται στην ιταλική Ριβιέρα και αποτελεί μια ιστορία ενηλικίωσης. Ένα νεαρό αγόρι, ο Λούκα βιώνει ένα αξέχαστο καλοκαίρι γεμάτο παγωτά, ζυμαρικά και ατελείωτες βόλτες με σκούτερ. Ο Λούκα μοιράζεται αυτές τις περιπέτειες με τον καλύτερο του φίλο, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο μυστικό: είναι και οι δύο θαλάσσια τέρατα από έναν άλλο κόσμο, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Σχόλιο: Η ταινία είναι σκηνοθετημένη από τον υποψήφιο για Όσκαρ Ενρίκο Καζαρόσα ("La Luna") και με παραγωγό την Άντρεα Γουόρεν ("Lava", "Cars 3")
Διανομή: Feelgood

Ερωτική επιθυμία - In the mood for love
Είδος: Αισθηματική, Δράμα (98΄)
Χώρα: Ιαπωνία (2000)
Σκηνοθεσία: Γουόνγκ Καρ Γουάι
Παίζουν: Τόνι Τσιν Βάι Λιούνγκ, Μάγκι Λιούνγκ, Πινγκ Λαμ Σιού
Σύνοψη:  Στο Χονγκ Κονγκ, το 1962, ο Τόου Μο-Γουάν είναι συντάκτης εφημερίδων που μετακομίζει σε ένα νέο κτίριο με τη σύζυγό του. Ταυτόχρονα, η Σου Λι-ζεν, μια όμορφη γραμματέας και ο εκτελεστικός της σύζυγος μετακινούνται επίσης στο πολυσύχναστο κτίριο. Με τους συζύγους τους συχνά μακριά, ο Τσόου και ο Λι-ζεν περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί ως φίλοι. Έχουν όλα τα κοινά, από καταστήματα νουντλς έως πολεμικές τέχνες. Σύντομα, συγκλονίζονται όταν ανακαλύπτουν ότι οι σύζυγοί τους έχουν μια σχέση. Βλαμμένοι και θυμωμένοι, βρίσκουν άνεση στην αυξανόμενη φιλία τους ακόμα και όταν αποφασίζουν να μην είναι σαν τους άπιστους συντρόφους τους.
Σχόλιο: Σήμα κατατεθέν στην καριέρα του Γουόνγκ Καρ Γουάι, με πλάνα, χρώματα, μουσική και slow motion να ενώνονται μελαγχολικά σε μια γιορτή των αισθήσεων.
Διανομή: Cinobo

Το δυστύχημα – Accident
Είδος: Δράμα (105’)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (1967 - Ψηφιακά αποκατεστημένη)
Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι
Παίζουν: Ντερκ Μπόγκαρντ, Στάνλεϊ Μπέικερ, Μάικλ Γιορκ, Ζακλίν Σασάρ, Βίβιαν Μέρτσαντ
Σύνοψη: Ο Στίβεν, ένας παντρεμένος καθηγητής της Οξφόρδης, περνάει κρίση μέσης ηλικίας. Αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Τα πράγματα αλλάζουν για αυτόν όταν γνωρίζει την Άννα, μια όμορφη φοιτήτρια αρραβωνιασμένη με τον Γουίλιαμ, έναν άλλο μαθητή του. Aντίπαλός του σ' αυτή τη σχέση ένας συνάδελφός του, ιδιαίτερα κυνικός και επικίνδυνος. Μετά από ένα φρικτό δυστύχημα όπου ο Γουίλιαμ σκοτώνεται και η Άννα χάνει τις αισθήσεις της, ο Στίβεν αναλαμβάνει να την κρατήσει σπίτι του κι ενώ η σύζυγος είναι εκτός πόλης. Τα γεγονότα που προηγήθηκαν του δυστυχήματος τώρα εμφανίζονται σε flashback.
Σχόλιο: Ταινία χαρακτήρων, που ξεδιπλώνονται με μαεστρία από τον Τζόζεφ Λόουζι, ο οποίος σκηνοθετεί πάνω σε σενάριο του Χάρολντ Πίντερ από το μυθιστόρημα του Νίκολας Μόσλεϊ που έχει κι αυτός ρόλο στην ταινία. Πολύ καλές ερμηνείες και ο ζεν πρεμιέ Μάικλ Γιόρκ στον πρώτο του σημαντικό ρόλο.
Διανομή: Bibliotheque
(Από την καθημερινή έντυπη Αμαρυσία)