8/5/21

Οι γιοι του Σαμ: Ο δρόμος προς το σκοτάδι – The sons of Sam: A descent into darkness

Χωρισμένο σε τέσσερα επεισόδια της μιας ώρας, το ντοκιμαντέρ αυτό με έντονο μυστήριο, αναφέρεται στα εγκλήματα του Ντέιβιντ Μπέρκοβιτς. Ενός κατά συρροή δολοφόνου που ομολόγησε την ενοχή του για οκτώ ξεχωριστές δολοφονίες γυναικών, που ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1976. Αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκώσει τεράστιο πανικό και να αποτελέσει την εμμονή ενός δημοσιογράφου του Μόρι Τέρι, προς τον οποίο και έστειλε την πρώτη επιστολή του ο δολοφόνος, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τις δολοφονίες.
Ο Μόρι Τέρι (τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Paul Giamatti) συγκέντρωσε εκατοντάδες στοιχεία με τα οποία προσπαθούσε να τεκμηριώσει την άποψή του, ότι οι φόνοι του «δολοφόνου των 44 μιλιμέτρ» (ήταν το διαμέτρημα του όπλου του φονιά) ήσαν αποτέλεσμα της πίστης του σε σατανική αίρεση.
Στο ντοκιμαντέρ, εμφανίζονται τα πραγματικά πρόσωπα της εποχής που αφηγούνται τόσο την ατμόσφαιρα που επικρατούσε, όσο και τον τρόπο που εργαζόταν ο Μόρι Τέρι για να αποκαλύψει τα πραγματικά κίνητρα του δολοφόνου και ποιοι ήσαν οι ηθικοί αυτουργοί των πράξεών του.
Αρκετά καλό και με suspense. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Αστυνομική, Δραματική (σειρά 4 επεισοδίων των 60΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Σκηνοθεσία; Joshua Zeman
Παίζει: Paul Giamatti
Σύνοψη Netflix: Η υπόθεση «Γιοί του Σαμ» έγινε ισόβια εμμονή για τον δημοσιογράφο Maury Terry, που ήταν βέβαιος ότι οι φόνοι είχαν να κάνουν με μια σατανική αίρεση.