Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

11/5/21

Monster

Βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Walter Dean Myers, η ταινία ακολουθεί την αγωνία ενός νέου που άθελά του εμπλέκεται σε μια ληστεία μετά φόνου, τον οποίο έχει διαπράξει μια ομάδα λίγο μεγαλύτερών του γειτόνων.
Ο Στιβ (Kelvin Harrison Jr) είναι ένας ευχάριστος, καλόκαρδος και ευσυνείδητος μαθητής στο διάσημο γυμνάσιο Stuyvesant της Νέας Υόρκης που φιλοδοξεί να γίνει σκηνοθέτης. Όλα αυτά διακυβεύονται όταν αδίκως κατηγορείται ότι είναι μέρος μιας θανατηφόρας ληστείας στο Χάρλεμ. Η ταινία ξεκινά με το κοκκώδες υλικό μιας κάμερας ασφαλείας και την εικόνα δύο ανδρών που εισβάλλουν σε ένα μίνι μάρκετ όπου πριν φύγουν σκοτώνουν τον υπάλληλο. Ο Στιβ, σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, στο δρόμο επιστροφής στο σπίτι από το σχολείο, παρασύρεται από τους υπόπτους (ο John David Washington και ο επιτυχημένος ράπερ ASAP Rocky) και κατηγορούνται όλοι μαζί για δολοφονία εκ προμελέτης. Οι ένορκοι κατά τη διάρκεια της δίκης και μετά την αγόρευση του εισαγγελέα που αποκαλεί τα παιδιά «τέρατα», συμπεριλαμβανομένου και του Στιβ, βλέπουν μπροστά τους μια ομάδα νεαρών, μαύρων και ανάγωγων είναι έτοιμοι να τους καταδικάσουν. Οι μόνοι που πιστεύουν στην αθωότητα του Στιβ είναι οι γονείς του (Jeffrey Wright και Jennifer Hudson) και ίσως η λευκή και διορισμένη από την πολιτεία δικηγόρος του (Jennifer Ehle).
Αγωνιώδες δικαστικό δράμα, με εξαιρετικές ερμηνείες από γνωστούς ηθοποιούς και έναν ράπερ. Διεκπεραιώνεται τυπικά από τον σκηνοθέτη, με μοναδική πρωτοτυπία την αφήγηση εκ μέρους του κατηγορούμενου (και σπουδαστή σκηνοθεσίας), ο οποίος μας περιγράφει τα κάδρα του σκηνοθέτη της ταινίας Anthony Mandler. Πάντως δεν παύει να έχει ενδιαφέρον.
Η ταινία είχε προβληθεί στο Sundance Film Festival του 2018 και έκτοτε δεν διανεμήθηκε στις αίθουσες (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Δικαστικό, Δράμα, Αστυνομικό (98΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Anthony Mandler
Παίζουν: ASAP Rocky, John David Washington, Jeffrey Wright, Jennifer Hudson, Jennifer Ehle, Roberto Lopez
Σύνοψη: Η ιστορία του Στιβ Χάρμον, ενός 17χρονου έντιμου σπουδαστή και επίδοξου σκηνοθέτη, που παγιδεύεται σε ληστεία η οποία συνοδεύεται και από μια δολοφονία. Η ταινία ακολουθεί το δραματικό του ταξίδι μέσα από μια περίπλοκη δικαστική μάχη στην προσπάθειά του να αποδείξει την αθωότητά του.