17/5/21

Χωρίς λόγια - Mute

Αν είστε λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας, σας αρέσει ο Alexander Skarsgard, ο Paul Rudd και ο Justin Theroux, θα περάσετε δύο ευχάριστες ώρες, παρόλο που ο Skarsgard υποδύεται έναν βουβό (από ένα ατύχημα όταν ήταν μικρός, που θα θεραπευόταν με εγχείρηση, αλλά οι γονείς του ήσαν Έιμις που δεν θέλουν επεμβάσεις στο σώμα τους και δεν άφησαν τους γιατρούς να τον χειρουργήσουν). Έστω και «χωρίς λόγια» εκ μέρους του όμως, είναι τόσο εκφραστικός, παίζει τόσο καλά με τα μάτια, που δεν σε κουράζει καθόλου.
Βρισκόμαστε λοιπόν στο Βερολίνο του 2058, που σου θυμίζει έντονα το Λος Άντζελες από το Blade Runner του Ridley Scott. Ψηλά κτήρια, βροχερό περιβάλλον, μόλυνση ατμόσφαιρας, ιπτάμενα taxi και delivery και εκεί ζει ο βουβός μπάρμαν Λίο, που αγαπά τη Ναντίρα (Seyneb Saleh) συνάδελφό του στο μπαρ, που και εκείνη τον υπεραγαπά και κάποια μέρα εξαφανίζεται. Ο βουβός Λίο ξεκινά μια έρευνα για να έρθει αντιμέτωπος με δύο παράνομους μετανάστες αμερικανούς, τον Κάκτους (Paul Rudd) και τον Ντακ (Justin Theroux), που κινούνται στο χώρο των ναρκωτικών, του εμπορίου λευκής σάρκας και του λαθρεμπορίου, γενικά
Οι ερμηνείες δεν είναι κακές και το σενάριο έχει ενδιαφέρον, αλλά ο σκηνοθετικός ρυθμός είναι λίγο αργός. Το φινάλε, για τους υπομονετικούς, είναι απροσδόκητο και όπως προανέφερα, έχουμε μια μέτρια αντιγραφή της ατμόσφαιρας του Blade Runner. Μέχρι και η φωτογραφία του Gary Shaw, καθώς και η (συνθετική αλα Vangelis) μουσική του Clint Mansell εκείνη την ταινία–σταθμό θυμίζουν.
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Επιστημονική φαντασία, Θρίλερ, Μυστηρίου (126΄)
Χώρες: ΗΒ, Γερμανία (2018)
Σκηνοθεσία: Duncan Jones
Παίζουν: Alexander Skarsgård, Seyneb Saleh, Paul Rudd, Justin Theroux
Σύνοψη: Ένας βουβός μπάρμαν στρέφεται κατά των γκάνγκστερ της πόλης του, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τι συνέβη στην αγνοούμενη σύντροφό του.