Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

19/5/21

Για όλα τα κορίτσια - I am all girls

Μια σκληρή ταινία από τη Νότια Αφρική, που ασχολείται με το θέμα της κακοποίησης παιδιών και της εμπορίας ανθρώπων.
Με καλό σκηνοθετικό ρυθμό και σεβασμό  προς τα θύματα, παρακολουθούμε την ερευνήτρια Τζόντι Σνάιμαν (πολύ καλή η Erica Wessels), ύστερα από μια μαγνητοσκοπημένη εξομολόγηση ενός εμπόρου λευκής σάρκας, που αποκαλύπτει την τρομακτική αλήθεια για την εμπορία παιδιών, να αναλαμβάνει την υπόθεση και να δένεται συναισθηματικά με όλα τα θύματα («Είμαι όλα τα κορίτσια», είναι ο αρχικός τίτλος της ταινίας)..
Το «Για όλα τα κορίτσια» διαδραματίζεται στο Γιοχάνεσμπουργκ και βαθιά στην καρδιά της Νότιας Αφρικής, όπου μια σειρά φόνων ανδρών που φέρουν κάποια αρχικά χαραγμένα στο στήθος τους, οδηγεί τη Τζόντι Σνάιμαν σε ένα δίκτυο που διακινεί τις αθώες ψυχές από τη Νότια Αφρική στα Αραβικά Εμιράτα και αλλού. Ένα τεράστιο και πολυεθνικό δίκτυο.
Ενδιαφέρον φιλμ με κορυφούμενη αγωνία, αν και εύκολα μπορεί να υποψιαστεί κάποιος την εξέλιξη, σε πολλά σημεία γίνεται εξαιρετικά ρεαλιστικό. Αλλά σκληρό και απάνθρωπο είναι και το θέμα που διαπραγματεύεται. (Κριτική μου στο MyFilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (107΄)
Χώρα: Νότιος Αφρική (2021)
Σκηνοθεσία: Donovan Marsh
Παίζουν: Erica Wessels, Deon Lotz, Masasa Mbangen
Σύνοψη: Μια ειδική ερευνήτρια εγκλημάτων, δένεται έντονα με μια υπόθεση ενός κατά συρροή δολοφόνου και κάνει σκοπό της ζωής της, να καταστρέψει ένα παγκόσμιο συνδικάτο σωματεμπορίας.