4/5/21

Homunculus

Ο 34χρονος Σουσούμο Νακόσι κάποτε εργαζόταν για μια κορυφαία χρηματοοικονομική εταιρεία. Τώρα μετά την οικονομική κρίση είναι άστεγος, που χρησιμοποιεί ως κατοικία του ένα πάρκο στο Σιντζούκου. Εκεί συναντά τον φοιτητή της ιατρικής Μαναμπού Ίτο, ο οποίος ψάχνει για εθελοντές χειρουργικές επεμβάσεις στο κρανίο προκειμένου να αξιοποιηθεί το μέρος του εγκεφάλου του ανθρώπου, που χρησιμοποιείται σπανίως.Ο Νακόσι αν και δεν θέλει αρχικά να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο συμφωνεί για 700.000 γιεν. Μόνο που μετά την επέμβαση αρχίζει να βλέπει τους ανθρώπους παραμορφωμένους. Ο Manabu του λέει ότι η παραμορφωμένη εμφάνιση είναι μια μορφή οπτικοποίησης του υποσυνείδητου που δεν είναι απαραίτητα καλό.  
Καλό το σεναριακό θέμα, αλλά δραματουργικά πολύ αδύναμο και η σκηνοθεσία αμήχανη, το αντιμετωπίζει επιφανειακά. Δύσκολο, να κρατηθεί το ενδιαφέρον του θεατή. (Κριτική μου για το myFilm)
INFO
Είδος: Φαντασίας, Δράμα (105΄)
Χώρα: Ιαπωνία (2021)
Σκηνοθεσία: Takashi Shimizu
Παίζουν: Gô Ayano, Edward Bosco, Amber Lee Connors
Σύνοψη Netflix:  Τα όρια αλήθειας και ψευδαίσθησης θολώνουν, όταν ένας άστεγος με αμνησία ξυπνά από ένα ιατρικό πείραμα με την ικανότητα να βλέπει τα πιο προσωπικά τραύματα των ανθρώπων. 
Προβάλλεται στο Netflix