Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

26/5/21

Φέρι - Ferry

Ο Φέρι Μπόουμαν δεν είναι άγνωστος σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν τη σειρά Underground (του Netflix, επίσης). Είναι ένας χαρακτήρας που παρά την περιουσία του, προτιμά να περνά τον χρόνο του σε ένα απλό σαλέ στο δημοφιλές κάμπινγκ δίπλα στη βίλα του. Είναι Ολλανδός, παχουλός και με εμφάνιση καλοκάγαθου οδηγού νταλίκας που λατρεύει την μπύρα, αλλά είναι ευέλικτος και ταχύς. Κινείται στην παρανομία με την ίδια ευκολία που κάνει γνωριμίες με κορίτσια στα μπαρ, αλλά και την ίδια με την οποία σκοτώνει κάποιον που τον παρακαλά να μη το κάνει. Είχε υπάρξει στόχος της βελγικής ομοσπονδιακής αστυνομίας επειδή διακινούσε XTC, του οποίου κάνει χρήση και ο ίδιος αρκετές φορές. Είναι χωρισμένος από την άρρωστη γυναίκα του (Monic Hendrickx), η οποία του είναι ευγνώμων για ένα πράγμα: ότι της γνώρισε τον επόμενο σύντροφό της. Ο Φέρι είναι ένας ενδιαφέρων τύπος!
Στην αφιερωμένη σ’ αυτόν ταινία (όπου τον υποδύεται έξοχα ο Frank Lammers), ο Φέρι παίρνει εντολή να εκδικηθεί για πάρτη του αρχηγού του (που του σκότωσαν το γιο) όχι μόνον επειδή είναι υποχρεωμένος σ’ αυτόν, αλλά επειδή ο αρχηγός τον θεωρεί αδερφό, ικανό και αδίστακτο. Ωστόσο, η γνωριμία του με τη Ντανιέλ Βαν Μάρκελ (Elise Schaap) θα του δημιουργήσει προβλήματα.
Η ταινία είναι αρκετά καλή, έχει δράση, αγωνία, βία και χιούμορ.. Όλα όσα είναι ικανά να σε κρατήσουν καθηλωμένο στον καναπέ. Η σκηνοθέτρια Cecilia Verheyden γνωρίζει τη συνταγή του θρίλερ και το σενάριο των Nico Moolenaar και Bart Uytdenhouwen διαθέτει την σωστή πυκνότητα και ανατροπές. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Δράση, Δράμα (106΄)
Χώρες: Βέλγιο, Ολλανδία (2021)
Σκηνοθεσία: Cecilia Verheyden
Παίζουν: Frank Lammers, Elise Schaap, Huub Stapel, Monic Hendrickx
Σύνοψη: Ο αδίστακτος Φέρι Μπόουμαν παίρνει εντολή από το αφεντικό του να πάει στο Μπράμπαντ και να εκδικηθεί για μια επίθεση που έλαβε χώρα εις βάρος της συμμορίας του. Εκεί θα συναντήσει την Ντανιέλ και θα αποκαλυφθούν και οι αδυναμίες και οι ευαισθησίες του.