16/4/21

Two distant strangers

Μικρού μήκους ταινία (και υποψήφια για τα Όσκαρ 2021) εμπνευσμένη από το κίνημα I can’ t breath, κατά την οποία ένας σχεδιαστής καρτούν ξυπνάει μετά από έναν εφιάλτη στο διαμέρισμα της κοπέλας του και αναχωρεί για το σπίτι του όπου έχει αφήσει μόνο του το σκύλο, αλλά μόλις βγει στο δρόμο αντιμετωπίζει τον εφιάλτη του.
Όπως ο Bill Murray στη Μέρα της Μαρμότας, που ζούσε και ξαναζούσε τα ίδια περιστατικά μέσα σε μια μέρα, έτσι και ο Κάρτερ βγαίνοντας στο πεζοδρόμιο της πολυκατοικίας που μένει η φίλη του, αντιμετωπίζει τον ίδιο ρατσιστή λευκό αστυνομικό, που ψάχνει μια αφορμή για να βιαιοπραγήσει πάνω του.
Ένας έξυπνος αλλά και σοκαριστικός τρόπος, των δυο σκηνοθετών του φιλμ, για να περάσουν το πανανθρώπινο μήνυμα της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής.
Με δυνατό σενάριο, γρήγορο σκηνοθετικό ρυθμό και εξαιρετικές ερμηνείες δίκαια συγκαταλέγεται στις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2021.  
INFO
Είδος: Μικρού μήκους, Δράμα, Φαντασίας (32΄)  
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Travon Free, Martin Desmond Roe
Παίζουν: Joey Bada$$, Zaria,  Andrew Howard
Σύνοψη: Ο καρτουνίστας Κάρτερ κάνει άπειρες προσπάθειες να επιστρέψει σπίτι του κοντά στο σκύλο του, αλλά πάντοτε αντιμετωπίζει θανάσιμες καταστάσεις που επαναλαμβάνονται διαρκώς.
Προβάλλεται στο Netflix