14/3/21

Οι φυλές της Ευρώπης - Tribes of Europa

Πρόκειται για Γερμανική σειρά με έξι επεισόδια διάρκειας περίπου 45 λεπτών το καθένα, η οποία μας μεταφέρει στην κατεστραμμένη Ευρώπη του 2074, όπου ύστερα από ένα μπλακάουτ της τεχνολογίας το 2029, προκλήθηκε χάος και αναρχία, τα σύνορα έχουν πέσει και τα κράτη έχουν αντικατασταθεί από τρεις βασικές φυλές. Τη φυλή των Ορίτζινι, η οποία έχει καταφέρει να επιβιώσει αριθμώντας λιγοστά μέλη και είναι εγκατεστημένη σε ένα δυσπρόσιτο σημείο ενός τεράστιου Γερμανικού δάσους, ζει ειρηνικά και έχει σκοπό την επανένωση όλων των φυλών. Σε αυτήν ανήκουν και οι τρεις βασικοί χαρακτήρες της σειράς: τρία αδέρφια η Λιβ (Henriette Confurius), ο Κιάνο (Emilio Sakraya) και ο Έλια (David Ali Rashed). Την πολεμοχαρή φυλή των Κορακιών, που ζει στο διαλυμένο Βερολίνο με αρχηγό την αιμοδιψή Βαρβάρα (Melika Foroutan) που κυβερνά αυταρχικά και τη στρατιωτικά δομημένη φυλή των Crimsons. Και οι τρεις φυλές κυνηγούν τη δύναμη ενός Κύβου, που έπεσε στα χέρια του Έλια και έχει τρεχάματα σε όλη τη διάρκεια της σειράς, έχοντας δίπλα του τον Μόουζες (Oliver Masucci) έναν ευχάριστο τύπο (η κωμική στιγμή της σειράς), αλλά και επικίνδυνο τυχοδιώκτη, την ώρα που τα αδέρφια του έχουν άλλες περιπέτειες στα εδάφη των άλλων φυλών.
Σενάριο και χαρακτήρες ακολουθούν στερεότυπα που έχουμε δει σε πλήθος άλλων δυστοπικών ταινιών ή σειρών, πάνω στη συνταγή της διαλυμένης οικογένειας που αγωνίζεται να ενωθεί αντιμετωπίζοντας δύσκολες καταστάσεις σε εχθρικό περιβάλλον. Το ιδιαίτερο suspense προκύπτει από την ύπαρξη του παντοδύναμου Κύβου (που έχει προγραμματιστεί να «υπακούει» μόνο τον Έλια) που προέρχεται από  τους Ατλάντιους, γνωστούς για την υψηλή τους τεχνολογία και πιθανόν ανέγγιχτους από την καταστροφή του 2029.
Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από όλες τις «μετά την καταστροφή» σειρές. Εξαιρετική η μουντή φωτογραφία (που έχουμε δει και στη «Βροχή») και υποβλητική η μουσική της. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Επιστημονική Φαντασία, Περιπέτεια (6 επεισοδίων των 45΄)
Χώρα: Γερμανία (2021)
Δημιουργός: Philip Koch
Παίζουν: Henriette Confurius Λιβ, Emilio Sakraya Κιάνο, David Ali Rashed Ελια, Oliver Masucci Μόουζες, Melika Foroutan Βαρβάρα
Σύνοψη του
Netflix: Το 2029, ο Μαύρος Δεκέμβρης σκορπίζει το χάος στην Ευρώπη. Τα εναπομείναντα κρατίδια σχηματίζονται σε φυλές. Καθώς πολεμούν για την κυριαρχία, ένας μυστηριώδης κύβος μοιάζει να τις καθοδηγεί. Ποια θα κληρονομήσει την ασύλληπτη δύναμή του;
Προβάλλεται: στο Netflix