16/3/21

Τζίνι και Τζόρτζια - Ginny & Georgia

Νεανική, αισθηματική σειρά με κορυφούμενο αστυνομικό ενδιαφέρον και φόντο έναν μικρό δήμο στη Νέα Αγγλία, όπου όλοι λίγο-πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους και ταυτόχρονα έχουν τα μυστικά τους. Κλισέ, θα μου πείτε. Συγκινητικό, ρομαντικό και ανατρεπτικό θα σας απαντήσω και θα σας συστήσω να απολαύσετε το δέκατο επεισόδιο, το οποίο συγκεντρώνει και απεικονίζει μέσα σε λίγα λεπτά, τις ευαισθησίες της εφηβικής ηλικίας, τις δυσκολίες των γονιών, τις σχέσεις μεταξύ γονέων και παιδιών, τους ρατσιστικούς διαχωρισμούς, τις φιλίες, τον ανταγωνισμό, την προδοσία, τα πάντα. Όλα εκείνα δηλαδή, που λειτουργούν σαν δόλωμα για το κοινό του Netflix και ειδικά αυτή την εποχή του covid-19.
Βασικά, η σειρά δεν έχει ταυτότητα, αφού τα έχει όλα, αλλά ακόμα και στη γενικότητά της βλέπεται.
Η Τζόρτζια και η Τζίνι είναι μάνα και κόρη με 15 χρόνια διαφορά. Η Τζόρτζια (Brianne Howey εξαιρετική) τη γέννησε όταν ήταν 15 ετών (η Nikki Roumel είναι πολύ καλή ως έφηβη Τζόρτζια) είναι νέα και λευκή, ενώ η Τζίνι (η υπέροχη Antonia Gentry) είναι μιγάς, από πατέρα μαύρο που όμως ταξιδεύει τόσο πολύ που τον έχουν σχεδόν ξεχάσει. Φτάνουν στο Γουέλσμπερι για να ξεφύγουν από την προηγούμενη ζωή τους, που ήταν τραυματική και έχει αφήσει ίχνη ακόμα και στον μικρό Όστιν, που είναι από άλλο πατέρα και είναι λευκός. Θα δείτε τα flashbacks και θα καταλάβετε.
Η προσαρμογή της Τζίνι στο νέο σχολικό περιβάλλον δεν θα είναι δύσκολη. Μόνον ο δάσκαλός της την κυνηγάει, λόγω του χρώματός της αν και δεν είναι ρατσιστής όπως λέει «επειδή έχει ψηφίσει Μπάρακ Ομπάμα δύο φορές». Επίσης την "κυνηγούν" και δύο συμμαθητές της, τους οποίους ερωτεύεται και θα έχει δίλημμα.
Η Τζόρτζια προσαρμόζεται πιο εύκολα, θα αποκτήσει φίλες αλλά και εχθρούς. Θα πιάσει δουλειά στο δημαρχείο, αφού προηγουμένως κατακτήσει το δήμαρχο (Scott Porter), που τον θέλουν όλα τα θηλυκά της πόλης. Η αντιζηλία πάει σύννεφο στη μικρή πόλη της Νέας Αγγλίας και η Τζόρτζια έχει να σκεφτεί και το παρελθόν της, που βαρύνεται από αμφιλεγόμενους γάμους και παραβατικές ενέργειες. Ένας ντετέκτιβ την έχει από κοντά και δίνει αναφορές συνέχεια, ενώ παίρνει εντολές για δράση. Μην τα πολυλογώ.
Οι δύο βασικές ηρωίδες ερμηνεύονται υπέροχα από τις Howey (ώριμη Τζόρτζια), Roumel (έφηβη Τζόρτζια) και Gentry (Τζίνι) και θα σας κατακτήσουν από την πρώτη στιγμή. Η ατμόσφαιρα είναι καταπληκτική και ανάλαφρη κατά τα αμερικανικά στερεότυπα (άνετοι χαρακτήρες, πρόσχαροι και φιλικοί, αλλά στο βάθος όλοι κουβαλούν τους δαίμονές τους, για να χρησιμοποιήσω κι εγώ το κλισέ).
Εντάξει δεν είναι το αριστούργημα, αλλά έχει σωστούς, ολοκληρωμένους χαρακτήρες εφηβικούς και μεγάλους. Η Sarah Lampert έχει κάνει σωστή δουλειά. Η σειρά διαθέτει σενάριο και suspense και τελικά πάει και για δεύτερη σεζόν, αν και -«ευρωπαϊκά» σκεπτόμενοι- θα θέλαμε να κλείνει στο δέκατο επεισόδιο με ένα διαφορετικό φινάλε. Δεν πειράζει. Θα περιμένουμε τη δεύτερη σεζόν.(Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί (σειρά 10 επεισοδίων των 60΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021)
Δημιουργός: Sarah Lampert
Παίζουν: Brianne Howey, Nikki Roumel, Antonia Gentry, Diesel La Torraca, Jennifer Robertson, Felix Mallard, Sara Waisglass, Scott Porter
Σύνοψη Netflix: Η Τζόρτζια Μίλερ φτάνει στο Γουέλσμπερι Νέας Αγγλίας με την 15χρονη κόρη της Τζίνι και το μικρότερο γιό της, τον Όστιν και γρήγορα τραβάει όλα τα βλέμματα.