Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

6/3/21

Η φρουρός - Sentinelle

Περιπέτεια με ψυχολογικές και κοινωνικές προεκτάσεις, στην οποία η Olga Kurylenko έχει τον κύριο λόγο, υποδυόμενη την Κλάρα μια διερμηνέα του Γαλλικού στρατού στη Συρία.
Εκεί τη βρίσκουμε να αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση, αφού  προσπαθεί να σώσει την κόρη μιας αιχμάλωτης, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν ζωσμένη με εκρηκτικά. Έχοντας βιώσει τη φρίκη του πολέμου και ψυχολογικά κουρασμένη, μετατίθεται στη Νίκαια ως μέλος της Mission Vigipirate, της στρατιωτικής αντιτρομοκρατικής ομάδας που περιπολεί τις παραλιακές πόλεις για την ασφάλεια των πολιτών. Ζει με τη μητέρα της και την αδερφή της Τάνια (Marilyn Lima) και προσπαθεί να ξαναχτίσει τον εαυτό της. Ένα βράδυ όμως, που έχει πάει με την Τάνια σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, η Τάνια φεύγει και την αφήνει να απολαύσει τη ζωή της με μια άλλη κοπέλα. Την άλλη μέρα, βρίσκεται αναίσθητη στην παραλία και νοσηλεύεται. Οι γιατροί του νοσοκομείου εξηγούν στην Κλάρα ότι ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε.
Η Κλάρα επιστρέφει στο νυκτερινό κέντρο και -με ανορθόδοξο τρόπο- πληροφορείται ότι η αδερφή της φεύγοντας από το κέντρο διασκέδασης είχε πάει στη βίλα ενός ισχυρού Ρώσου ολιγάρχη (Michel Nabokoff) που λυμαίνεται τη Γαλλική Ριβιέρα. Από εκεί και πέρα, θα αναλάβει μόνη της να τιμωρήσει αυτόν ή αυτούς που κακοποίησαν τη μικρότερη αδερφή της, αφού η μικρή στην παρότρυνση της Κλάρας να πάνε στην αστυνομία, της απαντά «δεν πάω γιατί θα πουν ότι πήγαινα γυρεύοντας, θα μετρήσει ο λόγος του απέναντι στο δικό μου».
Ο Julien Leclercq έχει ρίξει το βάρος του στην αρκετά καλή Γαλλο-Ουκρανή Olga Kurylenko και προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ του χαρακτήρα της και της δράσης του φιλμ. Ως αποτέλεσμα έχει κάνει μια ταινία «λίγο απ’ όλα», αρκετές σιωπές από την Kurylenko, αρκετή δράση, αρκετή βία, το σχετικό σεξ και αρκετά διδάγματα, ειδικότερα από τη στάση της μικρής Τάνια, που είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
Βλέπεται με ενδιαφέρον. (Κριτική μου στο myfilm)
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράση (80΄)
Χώρα: Γαλλία (2021)
Σκηνοθεσία: Julien Leclercq
Παίζουν: Olga Kurylenko, Marilyn Lima, Michel Nabokoff
Σύνοψη: Επιστρέφοντας στην πατρίδα, ύστερα από μια αποστολή που την τραυμάτισε ψυχικά, μια Γαλλίδα στρατιωτικός χρησιμοποιεί τις θανατηφόρες δεξιότητές της για να κυνηγήσει τον άνθρωπο που κακοποίησε την αδερφή της.
Προβάλλεται: στο Netflix