31/3/21

Ποιος σκότωσε τη Σάρα; - Quién mató a Sara?

Σειρά μυστηρίου του είδους whodunit, που μας έρχεται από το Μεξικό.
Ο Άλεξ (Manolo Cardona, που έπαιζε τον Εντουάρντο Σαντοβάλ στο Narcos), καταδικασμένος κατά λάθος για το θάνατο της αδερφής του Σάρα (Ximena Lamadrid) αποφυλακίζεται μετά από 18 χρόνια και προσπαθεί να λύσει το μυστήριο που τον στοιχειώνει. Το μυστικό του θανάτου της Σάρα, το οποίο καλύπτεται από μια διεφθαρμένη οικογένεια, με πάτερ-φαμίλια τον σκληρό Σεζάρ Λασάνο (Ginés García Millán).
Ο Σεζάρ Λασάνο είναι ιδιοκτήτης μπαρ-πορνείου με κρυφούς χώρους για VIP πελάτες, στους οποίους απασχολεί μετανάστριες, τις οποίες παράλληλα κακοποιεί ανηλεώς για προσωπική του ευχαρίστηση. Είναι δε εκείνος, ο οποίος πριν 18 χρόνια είχε πείσει τον Άλεξ να ομολογήσει ένοχος με την υπόσχεση ότι θα βοηθούσε την πάμπτωχη και άρρωστη μητέρα του. Μια υπόσχεση που δεν πραγματοποιήθηκε και η μητέρα του πέθανε αβοήθητη μετά από λίγο καιρό.
Σύμμαχος του Άλεξ στην έρευνά του για το φόνο της αδερφής του είναι η Ελίζα (Carolina Miranda), κόρη του Σεζάρ, της οποίας τα αισθήματα είναι ανάμικτα.
Σειρά έντονου μυστήριου, που ξεδιπλώνεται σταδιακά με flashbacks που αναλύουν αδρά όλους τους χαρακτήρες του σεναρίου και δικαιολογούν για ποιο λόγο ο Άλεξ μπήκε στη φυλακή (ουσιαστικά παγιδεύτηκε) και ταυτόχρονα εμπλέκουν το θεατή στο να ψάχνει να βρει τον ένοχο ανάμεσα σε εχθρούς και φίλους.   
Το κακό της σειράς (που θα μπορούσε να είναι δίωρη ταινία με λιγότερα επαναλαμβανόμενα flashback και λιγότερες σκηνές αδικαιολόγητου σεξ) είναι ότι στο φινάλε το μυστήριο δεν λύνεται, αφού ο Άλεξ υποψιάζεται τον ένοχο, αλλά δεν μπορεί να το αποδείξει, οπότε θα ακολουθήσει και δεύτερη σεζόν. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Δράμα (10 επεισόδια των 45΄)
Χώρα: Μεξικό (2021)
Σκηνοθεσία: David Ruiz
Παίζουν: Andres Baida, Carolina Miranda, Manolo Cardona, Ginés García Millán, Ximena Lamadrid
Σύνοψη: Μετά από 18 χρόνια φυλάκισης, ενώ ήταν αθώος, ο Άλεξ επιστρέφει για να εκδικηθεί το θάνατο της μικρής αδερφής του, επιδιώκοντας να ξεσκεπάσει τον πραγματικό ένοχο και πολλά περισσότερα...
Προβάλλεται: στο Netflix