Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

10/3/21

Borat Subsequent Moviefilm

Ολόκληρος ο τίτλος: "Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan"
Η ιστορία ξεκινά με την απελευθέρωση του Μπόρατ από τη φυλακή, όπου πέρασε 14 χρόνια έχοντας κατηγορηθεί για την πολιτική και οικονομική κατάρρευση της χώρας (τα δελτία ειδήσεων δείχνουν ότι ένας χρηματιστής προσπαθεί να αυτοκτονήσει πηδώντας από τον ψηλότερο ουρανοξύστη της χώρας, ένα γραφείο 2ου ορόφου σε ένα λασπωμένο χωριό).
Ο Μπόρατ, δεν αποφυλακίζεται επειδή έληξε η ποινή του, αλλά εφόσον θέλει να απαλλαγεί από τις κατηγορίες θα πρέπει να αναλάβει μια αποστολή: πρέπει να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να πετύχει μια εξωφρενική δωροδοκία, που θα φέρει κοντά την πατρίδα του και τις ΗΠΑ, παραμονές εκλογών και ενώ ο COVID-19 μαστίζει τη χώρα.
Η αποστολή του, θα μεταβληθεί στη διαδρομή, όταν αποκαλυφθεί ότι η κόρη του η Τουτάρ (Maria Bakalova) το έχει σκάσει από το κτήμα που την είχε δεμένη και είναι μαζί του. Η Τουτάρ είναι τελείως πρωτόγονη, αφού την είχε περιορισμένη στο κτήμα του και δεν γνωρίζει τίποτα για τη ζωή, τους άνδρες, το σεξ και τα πάντα, επειδή οι γυναίκες δεν επιτρέπεται να διαβάζουν, να μαθαίνουν, να οδηγούν ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο στη χώρα τους. Έτσι, θα πρέπει στις ΗΠΑ να εκπαιδευτεί ώστε να μπορέσει να τη συστήσει στην αριστοκρατία και να την πάει «δώρο» στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Το τι συμβαίνει στη συνέχεια δεν περιγράφεται.
Το ανατρεπτικό χιούμορ και η προσβολή κάθε ιερού και όσιου βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη ενώ το γέλιο, άλλες στιγμές βγαίνει αβίαστα και άλλες προκαλείται με χοντράδες (και όποιος πολιτικά ορθός το αντέξει).
Η ταινία, πάντως, στις φετινές Χρυσές Σφαίρες 2021 πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στην κατηγορία Κωμωδίας, ενώ ο Sacha Baron Cohen κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Ά Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Κωμωδία (95΄)
Χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Jason Woliner
Παίζουν: Sacha Baron Cohen, Maria Bakalova, Tom Hanks
Σύνοψη: Ο Μπόρατ επιστρέφει από το Καζακστάν στις ΗΠΑ και αυτή τη φορά ανακαλύπτει περισσότερα για τον αμερικανικό πολιτισμό, την πανδημία COVID-19 και τις πολιτικές εκλογές.