Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

9/3/21

Αγάπη στο τετράγωνο - Milosc do kwadratu – Squared love

Κωμωδία παρεξηγήσεων από την Πολωνία, σαν κι αυτές που εδώ στην Ελλάδα γυρίζαμε κατά δεκάδες τις δεκαετίες 60 και 70, με χρώμα, ευχάριστη διάθεση, ελαφρά μουσική και φωτογραφία καρτ ποστάλ.
Η βασική ηρωίδα του φιλμ (Adrianna Chlebicka) εργάζεται ως δασκάλα δημοτικού σχολείου και με ελάχιστα υλικά μεταμφιέζεται σε σούπερ μόντελ προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημά της και να εξοφλήσει τα χρέη του πατέρα της.
Στο δρόμο της ένα πρωινό που θα της χαλάσει το αυτοκίνητο, πέφτει ο Έντζο (Mateusz Banasiuk), ένας γόης που κατά το Netflix είναι δημοσιογράφος διασημοτήτων, αλλά στην ταινία ποτέ δεν αναφέρεται αυτό, ο οποίος τη γνωρίζει ως μοντέλο αλλά τη συναντά και ως δασκάλα του ανιψιού του. Δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτές οι δύο κοπέλες είναι η ίδια και τις ερωτεύεται ευρισκόμενος σε δίλλημα. Εκείνη πάλι, συνεχίζει να παίζει τους δυο ρόλους συμβάλλοντας στη σύγχυσή του.
Η κωμωδία είναι τόσο ανάλαφρη και προβλέψιμη, ώστε κι αν ακόμη ο σκηνοθέτης θέλει να εκπέμψει μηνύματα πάνω σε σημαντικά θέματα (όπως η βοήθεια των αγαπημένων προσώπων, η ματαιοδοξία, ο επαγγελματισμός, η συνέπεια) αυτά χάνονται από το αφελές σενάριο. Βλέπεται ευχάριστα πάντως, ως κωμωδία από μια χώρα που δεν μας έχει δώσει τέτοιου είδους δείγματα στο παρελθόν (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Αισθηματική, Κωμωδία (102΄)
Χώρα: Πολωνία (2021)
Σκηνοθεσία: Filip Zylber
Παίζουν: Adrianna Chlebicka, Mateusz Banasiuk, Agnieszka Zulewska
Σύνοψη: Ένας δημοσιογράφος διασημοτήτων και γυναικάς, αρχίζει να αναθεωρεί τις επιλογές της ζωής του, από τη στιγμή που συναντά ένα μυστηριώδες μοντέλο που ζει διπλή ζωή.
Προβάλλεται: στο Netflix