Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

13/2/21

Malcolm & Marie

Ο Sam Levinson (γιός του επίσης σκηνοθέτη Barry Levinson), έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει σε ασπρόμαυρο, μια ταινία που θα έλεγες ότι πρόκειται για μεταφορά θεατρικού έργου.
Ο  Μάλκολμ (John David Washington γιός του ηθοποιού Denzel Washington και πρώην παίκτης μπάσκετ) είναι σκηνοθέτης και η σύντροφός του Μαρί (Zendaya), επιστρέφουν αργά στο σπίτι, κάπου στο Μαλιμπού, ύστερα από την πρεμιέρα μίας ταινίας του και περιμένουν να αναρτηθούν οι πρώτες κριτικές γι’ αυτήν στο ίντερνετ.
Η βραδιά τους δεν ξεκινάει όμορφα, επειδή η Μαρί είναι στεναχωρημένη, που ο Μάλκομ μετά την προβολή χειροκροτούμενος από το κοινό, ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της ταινίας (και τον μπαμπά του και τη μαμά του, ξέρετε πώς γίνονται αυτά), αλλά δεν έχει κάνει καμία αναφορά στη σύντροφό του, που ήταν και το πρόσωπο που ενέπνευσε την βασική ηρωίδα της ταινίας.
Ο Μάλκολμ είναι από τους τύπους που έχουν μάθει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω τους και δεν μπορεί να την καταλάβει, που διαμαρτύρεται επειδή όλο το βράδυ βρισκόταν στο πλάι της πρωταγωνίστριας και όχι δίπλα της. Ζει για τον εαυτό του και το έργο του. Η Μαρί που τον αγαπάει έχει λόγους να ζηλεύει και εκείνος έχει αντίλογο ότι εκείνη δίπλα του γίνεται διάσημη, ενώ θα παρέμενε στην αφάνεια. Η συζήτησή τους δεν έχει τέλος, παρά μόνον αδιέξοδα που ωθούν σε αποκαλύψεις, που έρχονται στην επιφάνεια και ταράζουν τα ήρεμα –μέχρι εκείνη τη στιγμή- νερά της σχέσης τους.
Ο Λέβινσον προσπαθεί να ξεπεράσει την στατικότητα του σεναρίου, με το να βάζει τους δύο χαρακτήρες ενώ μιλούν και διαπληκτίζονται, να διασχίζουν ένα τεράστιο μοντέρνο σπίτι κοντά στη θάλασσα, ενώ από το διάλογό τους δεν προσφέρεται κάποιος (ας πούμε) φιλοσοφικός στοχασμός. Ό,τι συζητούν συμβαίνει και στα καλύτερα σπίτια. Σ’ αυτή την περίπτωση το διαφορετικό είναι ότι συζητούν και τα παρασκήνια της showbiz, ενώ σχολιάζουν και τους κριτικούς κινηματογράφου.
Το ζευγάρι δεν παίζει κι άσχημα και η ασπρόμαυρη φωτογραφία δεν κάνει το φιλμ πιο αρτιστίκ. Συνολικά, το φιλμ περιστρέφεται γύρω από το μέτριο (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται: στο Netflix
Είδος: Αισθηματικό, Δράμα (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2021, με τήρηση πρωτοκόλλου covid19)
Σκηνοθεσία: Sam Levinson
Παίζουν: John David Washington, Zendaya
Σύνοψη (από το Netflix): Όταν ένας σκηνοθέτης και η φίλη του γυρίζουν σπίτι από την πρεμιέρα της ταινίας του, εντάσεις και οδυνηρές αποκαλύψεις τους οδηγούν σ’ ένα ξεκαθάρισμα συναισθημάτων.