Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

9/2/21

Μαύρη Ακτή - Black Beach

Ισπανική αλλά υποτιμημένη περιπέτεια προδιαγραφών Τζέιμς Μποντ, στην οποία ένας διευθύνων σύμβουλος μιας σημαντικής πετρελαϊκής εταιρείας των ΗΠΑ, που ζει στις Βρυξέλλες με την έγκυο γυναίκα του Σούζαν (Melina Matthews) και με τη μητέρα του την Έλενα η οποία εργάζεται εκεί ως διπλωματικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ (Paulina García), αναλαμβάνει μια διαμεσολάβηση που τη θεωρεί εύκολη.
Ο Κάρλος (Raúl Arévalo) ζει μια πολυτελή ζωή, ελπίζοντας να μετακομίσει με τη Σούζαν στη Νέα Υόρκη για ακόμα καλύτερα. Τα πράγματα όμως δεν θα του έρθουν όπως ελπίζει. Σε μια νησιωτική χώρα της Αφρικής, κάποια οργάνωση έχει απαγάγει έναν μηχανικό της εταιρείας που είναι και φίλος του και ο Κάρλος επειδή έχει ζήσει εκεί κατά το παρελθόν, δέχεται να «πεταχτεί» μέχρι εκεί ως διαπραγματευτής. Φίλος του όμως είναι και ο απαγωγέας, όπως θα διαπιστώσει φτάνοντας επί τόπου και ο Κάρλος θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τον ίδιο, διότι η απαγωγή δεν έχει γίνει για λύτρα.
Τολμηρός χαρακτήρας και με παρελθόν στην περιοχή ο Κάρλος διακρίνεται από μεγάλη αυτοπεποίθηση, τόση που γίνεται επικίνδυνη… για τους άλλους. Όπου πηγαίνει έχει προηγηθεί σφαγή, ή ακολουθεί μακελειό. Τον παρακολουθούν συνεχώς. Στο πλευρό του στέκεται η Άλε (Candela Peña) που παλιά είχε συνεργαστεί μαζί του, αλλά τι να το κάνεις; Κι αυτή θα του φορτώσει τα δικά της προβλήματα.
Ο σκηνοθέτης Esteban Crespo που είναι και συνσεναριογράφος με τον David Moreno, έχει στήσει μια γεμάτη περιπέτεια δράσης, που διαδραματίζεται σε μια εξωτική περιοχή, πάνω σε ένα σενάριο πλήρες ανατροπών μέχρι το εκπληκτικό φινάλε (αρκεί να θυμηθείτε κάποιες λεπτομέρειες από τις αρχικές σεκάνς). Υπάρχει έρωτας, φιλία και απιστία, που αναπτύσσονται με φόντο οικονομικο-πολιτικές ίντριγκες και ο Raúl Arévalo (ο Κάρλος) με τα σκληρά χαρακτηριστικά και την επικίνδυνη αυτοπεποίθηση που αποπνέουν, κλέβει την παράσταση. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Περιπέτεια, Δράση, Δράμα (110΄)
Χώρες: Ισπανία, Βέλγιο, ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Esteban Crespo
Παίζουν: Raúl Arévalo, Paulina García, Candela Peña, Melina Matthews
Σύνοψη: Ένας πολλά υποσχόμενος CEO αναγκάζεται να οδηγηθεί στα άδυτα του παρελθόντος του, όταν δέχεται να κάνει διαπραγματεύσεις με έναν παλιό το φίλο που έγινε απαγωγέας.
Προβάλλεται: Αποκλειστικά στο Netflix