Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

5/2/21

Κάτω απ' το μηδέν – Bajocero

Τι μπορείς να περιμένεις από μια μεταγωγή κρατουμένων νυχτιάτικα μια χειμωνιάτικη νύχτα και στο δρόμο έχει ετοιμαστεί ενέδρα για απόδραση; Τα πάντα. Ε, τα πάντα παρελαύνουν από αυτή τη βίαιη και σκοτεινή ταινία, που από τη μέση και ύστερα γίνεται κατασκότεινη και ίσως χρειαστεί να ανεβάσετε λίγο τη φωτεινότητα της οθόνης σας. Τουλάχιστον για να καταλαβαίνετε ποιος μιλάει.


Η ιστορία ξεκινάει με τον Μάρτιν (Javier Gutiérrez) να οδηγεί το όχημα μεταγωγής των κρατουμένων και κάπου στη διαδρομή να χάνει μεσ’ στην ομίχλη το περιπολικό που τους συνοδεύει. Λίγο αργότερα και αφού παγιδευτεί από αλυσίδες που σκάζουν τα λάστιχα του μεταγωγικού θα αναγκαστεί να εγκλειστεί στο όχημα με τα ξεχωριστά κελιά των κρατουμένων, αφού κάποιοι απ’ έξω έχουν εξουδετερώσει τον συνάδελφό του κι έχουν απαιτήσεις από συγκεκριμένο κρατούμενο.
Ταινία χαρακτήρων; Θα μπορούσες να το θέσεις και έτσι… Ταινία κλειστοφοβικού τρόμου; Ένας αστυνομικός ανάμεσα σε κακοποιούς κάθε είδους να κινδυνεύει από άλλους κακοποιούς, φυλακισμένος κι αυτός. Δωμάτιο πανικού; Επίθεση στο Σταθμό 13; Έχει κι από αυτά. Όπως έχει και διαρκή ένταση, η οποία όμως δεν οδηγεί σε καμία κορύφωση. Τσάμπα ο κόπος δηλαδή.
Η ταινία βλέπεται με ενδιαφέρον, αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Τουλάχιστον, απολαύστε την ερμηνεία του Javier Gutiérrez. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Αστυνομική, Περιπέτεια, Δράσης (107΄)
Χώρα: Ισπανία (2021)  
Σκηνοθεσία: Lluís Quílez
Παίζουν: Javier Gutiérrez, Karra Elejalde, Luis Callejo
Σύνοψη: Μέσα τον θέλουν νεκρό. Έξω του έχουν στήσει ενέδρα στην παγωμένη νύχτα. Πουθενά δεν είναι ασφαλής. (Από το Netflix)