Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

6/2/21

Με διαβατήριο τη γοητεία - Charmøren - The charmer

Ταινία πάνω στο θέμα της εθνικής ταυτότητας και της επιθυμίας για μια καλύτερη ζωή σε άλλη χώρα από αυτήν στην οποία ανήκεις.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Milad Alami έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό φιλμ υποδόριας και κλιμακούμενης έντασης, κάτι σαν κοινωνικό θρίλερ, που πατάει γερά στην στιβαρή ερμηνεία του Ardalan Esmaili, ο οποίος υποδύεται τον Ισμαήλ, έναν Ιρανό στη σύγχρονη Δανία, ο οποίος διαθέτοντας μόνον τη γοητεία του προσπαθεί να ριζώσει εκεί «δια του γάμου» (σ’ αυτόν δεν ισχύει το «στρίβειν δια του αρραβώνος» της ελληνικής ταινίας «Ο ατσίδας») πριν οι αρχές της χώρας τον απελάσουν.
Κυριευμένος από την αγωνία να τα καταφέρει, το σχέδιό του γίνεται εμμονή, μέχρι που συναντά τη Σάρα, μία Ιρανή (Soho Rezanejad) που ζει στη Δανία με τη μητέρα της και γνωστή τραγουδίστρια Λεϊλά (Susan Taslimi), η οποία αν και καταλαβαίνει αμέσως τις προθέσεις του, να φλερτάρει δηλαδή τις Δανές παραδόξως τον ερωτεύεται.
Περισσότερο ψυχολογικό δράμα και σε δεύτερο επίπεδο κοινωνικό και αισθηματικό το φιλμ, βλέπεται με ενδιαφέρον χάρη στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών του. . (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Κοινωνική, Αισθηματική, Δράμα (100΄)
Χώρες: Δανία Σουηδία (2017)
Σκηνοθεσία: Milad Alami
Παίζουν:  Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Lars Brygmann, Susan Taslimi
Σύνοψη: Ένας τριαντάρης από το Ιράν, καλοντυμένος και ευγενικός, ζει στη Δανία. Φλερτάρει επίμονα με τις γυναίκες και θέλει άμεσα να παντρευτεί.
Aποκλειστικά στο Cinobo