7/1/21

Σουίτα 2806: Η κατηγορία - Room 2806: The accusation

Πρόκειται για τον αριθμό του δωματίου του ξενοδοχείου Sofitel, πίσω από την κλειστή πόρτα του οποίου έλαβαν χώρα την 14η Μαΐου του 2011 τα γεγονότα που όχι μόνο υποχρέωσαν τον Στρος Καν να εγκαταλείψει το τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και να πεταχτεί έξω από την πολιτική ζωή της Γαλλίας, της οποίας πιθανότατα θα γινόταν ο επόμενος πρόεδρος.
Το   ντοκιμαντέρ (μια συγκεντρωτική ανασκόπηση της ιστορίας) χωρίζεται σε τέσσερα ωριαία επεισόδια και το πρώτο πράγμα που συνειδητοποιεί κανείς παρακολουθώντας το, είναι η απουσία του Στρος Καν, ο οποίος -όπως δήλωσε η παραγωγή- αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, οπότε αυτομάτως το ντοκιμαντέρ αυτοαναιρείται, αφού δεν περιλαμβάνει την άποψη του «θύτη».
Δεν παύει όμως να έχει ενδιαφέρον, διότι τουλάχιστον εμφανίζονται και εκφράζουν απόψεις, πρόσωπα που είχαν άμεση σχέση με την ιστορία. (Κριτική μου στην έντυπη Αμαρυσία της 2/1/2021)
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Ιστορικό (Σειρά 4 επεισοδίων των 60΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Jalil Lespert
Σύνοψη: Σειρά ντοκιμαντέρ που ακολουθεί την υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης του 2011 με τον Γάλλο πολιτικό Ντομινίκ Στρος-Καν στο απόγειο της καριέρας του  (Από το Netflix)