3/12/20

Χριστούγεννα εξ ουρανού - Operation Christmas Drop

Κωμωδιούλα εποχής, ανάλαφρη και εύπεπτη γύρω από τις άκαρπες προσπάθειες για τη διάλυση μιας αεροπορικής βάσης σε τροπικό νησί, λόγω περικοπών, η οποία μονάδα όμως τηρεί κάθε Χριστούγεννα ένα φιλανθρωπικό έθιμο: μοιράζει δώρα σε απομακρυσμένα νησιά της αμερικανικής επικράτειας, ρίχνοντάς τα με αλεξίπτωτα (εξ ου και ο τίτλος).
Η Κατ Γκράχαμ υποδύεται την Έρικα, αναπληρώτρια μιας εκπροσώπου κάποιας επιτροπής του Κογκρέσου (Βιρτζίνια Μάντσεν) που έχει αποφασίσει να κλείσει μια προκεχωρημένη αεροπορική βάση, μεταβαίνει επί τόπου με άγριες διαθέσεις, μιας και χάνει τα Χριστούγεννα κοντά στους δικούς της.
Εκεί, σε ένα ηλιόλουστο ξωτικό νησί, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της μονάδας πιλότο (τον υποδύεται ο Αλεξάντερ Λούντβιγκ) και κατά τα προβλεπόμενα θα τον ερωτευτεί.
Χλιαρές καταστάσεις κάτω από ηλιόλουστο περιβάλλον, μηνύματα αλληλεγγύης, αλληλοβοηθείας και συντροφικότητας και διάλογοι στο πλαίσιο της «καταλληλότητας» για όλη την οικογένεια.
Τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα γιορτάζονται παντού και κάτω από όλες τις συνθήκες, αποτελούν γιορτή αγάπης και ανταλλαγής δώρων και τέλος μαλακώνουν ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους στρατιωτικούς χαρακτήρες.
Βλέπεται, κατά προτίμηση προ των Χριστουγέννων, για να περνάει η ώρα και μέχρι να λήξει το lockdown. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Κομεντί, Αισθηματική, Οικογενειακή (96΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθέτης: Martin Wood
Παίζουν: Kat Graham, Alexander Ludwig, Trezzo Mahoro, Bethany Brown, Virginia Madsen
Σύνοψη: Μια υποδειγματική βοηθός πολιτικού ερωτεύεται έναν καλόκαρδο στρατιωτικό πιλότο, ενώ προσπαθεί να καταστρέψει την τροπική του βάση και τη χριστουγεννιάτική της παράδοση. (Από το Netflix)