3/12/20

Jingle Jangle: Μαγικά Χριστούγεννα - Jingle Jangle: A Christmas Journey

Μια παραμυθένια και πολύχρωμη ταινία για την εποχή, η οποία ξεκινά με τη γιαγιά (Phylicia Rashad) να ανοίγει ένα ογκώδες βιβλίο και να διαβάζει στα εγγόνια της την ιστορία του θρυλικού, αλλά και ιδιότροπου κατασκευαστή παιχνιδιών Τζερόνιμους Τζανκλ (που τον υποδύεται σε νεαρή ηλικία ο Justin Cornwell και σε μεγαλύτερη ο  Forest Whitaker), ο οποίος στην υπέροχη και γεμάτη ζωντάνια πόλη του Κόμπλετον χαρίζει ευτυχία στον κόσμο με τις φανταστικές εφευρέσεις του. Μέχρι τη στιγμή που ένα «έξυπνο» παιχνίδι του, ένας υπερόπτης και εγωιστής ταυρομάχος με τη φωνή του Ricky Martin, ακούει ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει σε μεγάλο αριθμό για να το χαρούν όλα τα παιδιά του κόσμου, επαναστατεί και βάζει λόγια στον έμπιστο μαθητευόμενο Γκούσταφσον (ο Miles Barrow σε νεαρή ηλικία και ο Keegan-Michael Key σε μεγαλύτερη) και μαζί κλέβουν το βιβλίο με τις εφευρέσεις του Τζανκλ και ανοίγουν δική τους δουλειά.
Η ζωντάνια και η δημιουργικότητα του Τζανκλ χάνονται. Το παιχνιδάδικο παίρνει την κάτω βόλτα και μετατρέπεται σε ενεχυροδανειστήριο, ο Τζανκλ δυστυχεί και πλέον η ανάκτηση των δυνάμεών του και του κουράγιου του, εξαρτώνται από την εξίσου φωτεινή και εφευρετική εγγονή του (Madalen Mills) και από μια ξεχασμένη εφεύρεση, ώστε να θεραπευτούν οι παλιές πληγές και να ξυπνήσει πάλι η μαγεία μέσα του.
Χορταστικό χριστουγεννιάτικο θέαμα σε μια πανδαισία ντεκόρ και κοστουμιών και με μιούζικαλ πινελιές, που είναι απόλυτα ανεκτές, μέσα σ’ αυτή τη διδακτική περιπέτεια.
Απόλυτα στο πνεύμα των Χριστουγέννων. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Φαντασίας, Μιούζικαλ, Οικογενειακή (122΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: David E. Talbert
Παίζουν: Forest Whitaker, Keegan-Michael Key, Madalen Mills, Hugh Bonneville, Ricky Martin, Anika Noni Rose,  Phylicia Rashad, Miles Barrow
Σύνοψη: Ένας φανταστικός κόσμος ζωντανεύει σ’ αυτή την «χριστουγεννιάτικη» ιστορία που αφορά σε έναν εκκεντρικό κατασκευαστή παιχνιδιών, την εγγονή του που της αρέσει η περιπέτεια και μιας μαγικής εφεύρεσης που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή τους για πάντα. (από το Netflix)