2/12/20

Τα χρονικά των Χριστουγέννων: Δεύτερο Μέρος - The Christmas Chronicles: Part Two

Τα αδέρφια Κέιτ (Ντάρμπι Καμπ) και Τέντι (Τζούντα Λιούις) είχαν σώσει τα Χριστούγεννα και στο πρώτο μέρος του franchise, αλλά αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία την έχει ο Κρις Κολόμπους, που ως παραμυθάς διαθέτει και τη φαντασία (ως συν-σεναριογράφος) και τον τρόπο να δημιουργεί εύπεπτες περιπέτειες.
Στο ρόλο του συμπαθητικού γεράκου Αη-Βασίλη, ο γνωστός και από την πρώτη φορά Κερτ Ράσελ, ο οποίος αυτή τη φορά ακολουθείται και από την κυρία Αη-Βασίλη, που δεν είναι άλλη από τη σύντροφό του και στη ζωή Γκόλντι Χον, που διαθέτει αρκετή ζωντάνια, ώστε να τον υπερκαλύπτει (στο πρώτο μέρος είχε κάνει μόνον ένα πέρασμα).
Ο Αη-Βασίλης, αυτή τη φορά αντιμετωπίζει ένα πρώην ξωτικό-βοηθό του (Τζούλιαν Ντένισον), που από την κακία του έχει μεταμορφωθεί σε άνθρωπο (το πιάνετε το υπονοούμενο;) και θέλει να καταστρέψει το Χωριό του Αη-Βασίλη, ρίχνοντας ένα σπρέι που εισπνέουν (άλλο υπονοούμενο τούτο) και τρελαίνονται τα ξωτικά, οπότε πού καιρός για την προετοιμασία δώρων. Μεγάλη ζημιά για την ανθρωπότητα, η απουσία του πνεύματος των Χριστουγέννων.  
Μιλάμε για μια πλούσια και θεαματική, φανταστική, χορταστική περιπέτεια με δράση, αερομαχίες με δύο έλκηθρα(!) και φυσικά με μηνύματα για την οικογένεια, την ηθική και τη φιλία.
Αυτό που με ιντριγκάρισε στην ταινία (πέραν των αναφορών της σε άλλες χριστουγεννιάτικες ταινίες, όπως ας πούμε της «Μόνος στο σπίτι», που μου έρχεται στο μυαλό αυτή τη στιγμή), είναι η σκηνή στο αεροδρόμιο, στην οποία ο Αη-Βασίλης σκέφτεται με ποιο τρόπο θα τονώσει τους ταξιδιώτες που Χριστουγεννιάτικα έχουν βγει από τα ρούχα τους από τις ματαιώσεις πτήσεων, τις οποίες έχει προκαλέσει το πρώην ξωτικό και νυν «κακός». Όσο σκέφτεται τι να κάνει (τελικά οργανώνει ένα κεφάτο μιούζικαλ), στέκεται κάτω από μια και μοναδική διαφημιστική αφίσα του αεροδρομίου που αναφέρει «Ελλάδα: Μπορούμε να σας πάμε εκεί!».  
Πολύ καλή για το είδος της και μέσα στο Χριστουγεννιάτικο κλίμα. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Περιπέτεια, Εορταστική, Μιούζικαλ (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Κρις Κολόμπους
Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Γκόλντι Χον, Ντάρμπι Καμπ, Τζούντα Λιούις, Τζούλιαν Ντένισον
Σύνοψη: Δυσαρεστημένη με τη νέα σχέση της μαμάς της η έφηβη πλέον Κέιτ το σκάει και φτάνει στον Βόρειο Πόλο, όπου ένα κακό ξωτικό σχεδιάζει με δόλο να καταργήσει τα Χριστούγεννα (από το Netflix)