23/12/20

Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια - A California Christmas

Ο Τζο (Josh Swickard) ανήκει σε πάμπλουτη οικογένεια που θέλει να αγοράσει ένα τεράστιο κτήμα για αξιοποίηση, από μια οικογένεια που χρωστάει πολλά σε τράπεζες και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Η οικογένεια αποτελείται από δύο μανάδες και δύο κόρες (τρεις γυναίκες, δηλαδή) αρκετά συμπαθητικές, με την Κάλι (Lauren Swickard) να φροντίζει την άρρωστη μητέρα της και τη μικρή κόρη της, η οποία προσπαθεί να γίνει αυτεξούσια.
Ο Τζο φτάνει στο κτήμα μαζί με τον οδηγό και γραμματέα του Λι (Ali Afshar), με πρόθεση να πείσει την Κάλι να του πουλήσει το κτήμα, αλλά από μια παρεξήγηση θα θεωρηθεί ότι είναι ο Μάνι, ο βοηθός αγρότης που περιμένουν για να βοηθήσει τις τρεις γυναίκες. Θα αποδεχθεί τον άχαρο ρόλο, ενώ ο πραγματικός Μάνι (αμίμητος ο David Del Rio) είναι καθ’ οδόν προς το κτήμα.
Κωμωδία παρεξηγήσεων, με τον έρωτα να περιμένει στη γωνία. Κάτι σας τις ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 60, μόνο που διαδραματίζεται λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια.
Διασκεδαστική. Ό,τι πρέπει για την κλεισούρα των ημερών. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Είδος: Ρομαντική, Κομεντί (106΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Shaun Paul Piccinino
Παίζουν: Lauren Swickard, Josh Swickard, David Del Rio, Ali Afshar
Σύνοψη: Με όπλο τον ανέμελο τρόπο ζωής του, ένας πλούσιος γοητευτικός νέος, υποδύεται έναν εργάτη φάρμας για να πείσει μια ιδιοκτήτρια να πουλήσει τη γη των παππούδων της πριν από τα Χριστούγεννα. (Από το Netflix)