Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

24/12/20

…και καλά Merry Christmas!

Τρεις φωτογραφίες «τράβηξαν το μάτι μου» στην Αμαρυσία του προηγούμενου Σαββάτου και οι τρεις βρίσκονταν στο πλαίσιο ενός άρθρου με τίτλο «Μασκαρεύοντας ένα ιστορικό κτήριο» του φίλου (και συνάδελφου στην Αμαρυσία) Γιώργου Πάλλη. Τις πρόσεξα επειδή απεικόνιζαν το ίδιο κτήριο με συνολικά τέσσερα χρώματα (φούξια, πράσινο, κίτρινο και μπλε) και ήσαν όλα αυτό που αποκαλούμε «φλούο». Και για όσους είναι οπαδοί του κ. Μπαμπινιώτη και απεχθάνονται τις ξενικές εκφράσεις έκανα ένα γκουγκλάρισμα στον όρο -για να μην τρέχετε στα λεξικά τώρα που με διαβάζετε- και σας παραθέτω τις πρώτες τέσσερεις αποδόσεις του όρου
«φλούο», όπως βγήκαν στην οθόνη μου επί συνόλου 108.000 αποτελεσμάτων, μέσα σε 0,43 δευτερόλεπτα:
1. «Νέα Τάση: Πώς θα Βάλετε τα Έντονα Φλούο Χρώματα στη Διακόσμησή σας!» (Αφορούσε μικροέπιπλα και τοίχους, στο σπίτι)
2. «Φλούο αποχρώσεις και στα χείλη! Μην σε τρομάζουν τα φλούο κραγιόν! Επένδυσε σε πορτοκαλί και φούξια αποχρώσεις, που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη από τώρα μέχρι το καλοκαίρι»
3. «Φλούο και νέον χρώματα στα ρούχα: Η απόλυτη τάση για φέτος!»
4. «Neon signs / Αυτά τα fashion items αποδεικνύουν ότι όλοι μπορούν να φορέσουν φλούο αποχρώσεις! Πρόκειται για το πιο eye catching trend της σεζόν και τελικά όλοι μπορούν να το δοκιμάσουν. Μπορεί τα ουδέτερα αλλά και τα πιο σκούρα χρώματα να κυριαρχούν στη χειμερινή μόδα, όμως με την επιστροφή των '80s, φέτος, τα neons γνωρίζουν και πάλι στιγμές δόξας».  
Το τέταρτο, ήταν απόσπασμα ρεπορτάζ μόδας του περιοδικού BAZAAR και νομίζω ότι ήταν το πιο κοντινό σε αυτά που έψαχνα για να σας δώσω να καταλάβετε. Θα γίνω σαφέστερος:
Πρώτον, είναι neon signs. Δηλαδή, φωτεινά σήματα που δίνουν μια σπέσιαλ λάμψη στο χώρο που φωτίζουν είτε είναι εσωτερικός, είτε εξωτερικός.
Δεύτερον, διαθέτουν eye catching αποχρώσεις, δηλαδή αυτό που έπαθα όταν ξεφύλλιζα την εφημερίδα: Μου «έπιασαν το μάτι» (επί λέξει). Στο χαρτί. Πόσο μάλλον στο δρόμο και ειδικά όταν οδηγείς.
Τρίτον, αφορούν life style χρώματα, για επιπλώσεις, χείλη (άντε και νύχια) και ρούχα (γυναικεία, φυσικά). Δηλαδή, που αφορούν σε οτιδήποτε άλλο εκτός από κτήρια και μάλιστα διατηρητέα.
Πως φαίνεται, φίλες και φίλοι μου, ότι η παρούσα διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν μπόρεσε να απογαλακτιστεί από τη Latin Culture της προηγούμενης «χρυσής» εποχής!
Καλά Χριστούγεννα και με το καλό να μας μπει ο καινούργιος χρόνος.
(Από τη μόνιμη στήλη μου στη Χριστουγεννιάτικη Αμαρυσία)