15/10/20

Γιάκαρι, η ταινία – Yakari, le film

Μια ιστορία ενηλικίωσης με μηνύματα για τη φιλία, την αγάπη προς τα ζώα και τη φύση και με φόντο την χώρα των Ινδιάνων πριν την εισβολή του «λευκού ανθρώπου», τότε που τα άλογα και οι βίσωνες έτρεχαν ελεύθερα στους κάμπους και τις κοιλάδες της αμερικανικής υπαίθρου.Το animation αυτό (καθαρά ευρωπαϊκής προέλευσης με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της ΕΕ) αφηγείται την ιστορία του Γιάκαρι, ενός νεαρού αγοριού της φυλής των Σιού, που ξεκίνησε μόνο του να ακολουθήσει το Μικρό Κεραυνό, ένα άγριο άλογο που έχει τη φήμη ότι είναι αδάμαστο.
Πολύ καλό. Βλέπεται ευχάριστα από όλη την οικογένεια. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 15/10/2020
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Περιπέτεια, Γουέστερν, Οικογενειακή (85΄)
Χώρες: Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο (2020)
Ακούγονται οι: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη, Γιώργος Σκουφής, Ντίνος Σούτης, Νεφέλη Κυριακίδη
Σύνοψη: Ενώ η φυλή των Σιού του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι της φυλής, ξεκινάει μόνο του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο. Στο ταξίδι του, και καθώς για πρώτη φορά στη ζωή του θα βρεθεί εντελώς μόνος του, ο Γιάκαρι θα δεχθεί την επίσκεψη του Μεγάλου Αετού, του ζώου τοτέμ του. Ο Μεγάλος Αετός θα δώσει στον Γιάκαρι ένα υπέροχο φτερό καθώς και την απίστευτη ικανότητα να μιλάει με τα ζώα. Κατά τη διάρκεια του μεγάλου ταξιδιού τους και καθώς πια βρίσκονται βαθιά στο έδαφος των τρομερών και φοβερών κυνηγών, ο Γιάκαρι και ο Μικρός Κεραυνός θα ζήσουν μια μεγαλειώδη περιπέτεια μέχρι να βρουν το δρόμο της επιστροφής στο σπίτι. Το ταξίδι τους, σε ένα συναρπαστικό αλλά συνάμα επικίνδυνο τοπίο, θα σφραγίσει για πάντα την παντοτινή φιλία μεταξύ του πιο γενναίου νεαρού αγοριού των Σιού και του αλόγου που τρέχει σαν τον άνεμο.
Διανομή: Neo Films