23/10/20

Υπόγεια Πόλη – Suburra

Ιταλική σκοτεινή σειρά θρίλερ, πάνω στη διαπλοκή πολιτικών, μαφίας και Βατικανού, για το λιμάνι της Όστια που άλλοι το θέλουν να αναπτυχθεί σε έναν παράδεισο του τζόγου και άλλοι αντιδρούν.
Πρόκειται για τη σειρά στην πρώτη σεζόν της οποίας έκανε ένα πέρασμα μερικών επεισοδίων και ο δικός μας Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, υποδυόμενος -με επιτυχία- έναν διεφθαρμένο καρδινάλιο του Βατικανού.Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Αουρελιάνο Αντάμι (Alessandro Borghi), μέλος μιας συμμορίας που εδρεύει στην Όστια και τις σχέσεις του με τον Αλμπέρτο «Σπαντίνο» Ανακλέτι (Giacomo Ferrara), μέλος της συμμορίας Σίντι και τον Γκαμπριέλε «Λέλε» Μαρκίλι (Eduardo Valdarnini), το μοναχογιό ενός αστυνομικού που παρασύρεται.
Βασικός χαρακτήρας της σειράς είναι ο  Σαμουράι (Francesco Acquaroli), ένας σκληρός και αδίστακτος τύπος με πολλές διασυνδέσεις στον υπόκοσμο, στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κεντρικής πολιτικής σκηνής, αλλά και της Εκκλησίας, ο οποίος και κινεί τα νήματα σχεδόν «αόρατος». Είναι ο κύριος ανταγωνιστής του Αντάμι στη Ρώμη και αυτός που πλησιάζει τον πολιτικό Amedeo Cinaglia (Filippo Nigro) για να βοηθήσει στις υποθέσεις του στην Όστια.
Άλλος ένας βασικός χαρακτήρας είναι και η Σάρα Μονάσκι (Claudia Gerini), η οποία είναι οικονομικός ελεγκτής του Βατικανού, που έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση του λιμανιού της Όστια και επηρεάζει τους καρδινάλιους, μεταξύ των οποίων και τον Μονσινιόρ Θεοδοσίου ( τον οποίο υποδύεται ο δικός μας Γεράσιμος Σκιαδαρέσης).
Η σειρά χαρακτηρίζεται από ίντριγκες, διαμάχες, φιλίες, εχθρότητες και προδοσίες. Διαθέτει σενάριο με πολλές ανατροπές και χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετική σκοτεινή φωτογραφία της Ρώμης και των προαστίων της. Ουσιαστικά, αποτελεί prequel της κινηματογραφικής ταινίας Suburra (2015) των Giancarlo De Cataldo και Carlo Bonini. (Κριτική μου στο Myfilm)
INFO
Προβάλλεται στο Netflix
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Αισθηματική
Σειρά: 3 σεζόν, 24 επεισόδια
Χώρα: Ιταλία (2017 - 2020)
Δημιουργοί: Carlo Bonini, Daniele Cesarano, Barbara Petronio
Παίζουν: Alessandro Borghi, Giacomo Ferrara, Eduardo Valdarnini, Filippo Nigro,  Claudia Gerini
Σύνοψη: 2008. Ένας μαφιόζος που ακούει στο προσωνύμιο «Σαμουράι» σχεδιάζει την ανοικοδόμηση του λιμανιού της Αρχαίας Ρώμης, ώστε να μετατραπεί σε θέρετρο κατά τα πρότυπα του Λας Βέγκας. Τα αφεντικά της Μαφίας, οι πολιτικοί και οι επιχειρηματίες φαίνεται αρχικά να συμφωνούν και δίνουν τα χέρια, όμως ο θάνατος μιας νεαρής πόρνης θα θέσει σε εκκίνηση μια σειρά από γεγονότα που θα τερματίσουν την ανακωχή. Σύντομα η περιοχή μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη.