Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

22/10/20

Νέες ταινίες από 22/10/2020

 Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους
 
Το μυστικό μας - The secrets we keep
Είδος: Δράμα, Θρίλερ (97΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Γιούβαλ Άντλερ
Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Νούμι Ραπάς, Κρις Μεσίνα, Έιμι Σέιμετζ
Σύνοψη: Στην Αμερική, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.
Η Νούμι Ραπάς σε ρόλο αμερικανίδας νοικοκυράς (κόντρα σ’ αυτόν της Λίσμπετ Σαλάντερ στο «Κορίτσι με το τατουάζ» του 2011), νομίζει ότι στο πρόσωπο ενός γείτονά της, ανακαλύπτει τον Γερμανό που την είχε βιάσει στη Ρουμανία κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Ψυχολογικό θρίλερ με ψήγματα βίας, αργό σκηνοθετικό ρυθμό και ανατρεπτικό φινάλε.
Διανομή: Odeon

Θα έρθει η φωτιά – O que arde – Fire will come
Είδος: Δράμα (86΄)
Χώρα: Ισπανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο (2019)
Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λάσε
Παίζουν: Αμαδόρ Άριας, Μπενεντίκτα Σαντσές
Σύνοψη: Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, κανείς δεν είναι εκεί για να τον προϋπαντήσει. Θα επιστρέψει στο πατρικό του, σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Όπως υπονοείται, η φωτιά θα έρθει, σαν σκοτεινή αυτοεκπληρούμενη προφητεία, για να πυροδοτήσει την αναπόδραστη τραγωδία.
O φακός του Λάσε βρίσκει τρόπο να ξετρυπώσει την ομορφιά μέσα στη σκληρότητα, συνθέτοντας ένα υπνωτιστικό ρέκβιεμ για έναν τρόπο ζωής, που φθίνει και χάνεται,
Διανομή: Neo Films

Η φωλιά – The nest
Είδος: Δράμα, Αισθηματική (107΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2020)
Σκηνοθεσία: Σον Ντέρκιν
Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Ούνα Ρος, Τσάρλι Σότγουελ, Τάνια Άλεν  
Σύνοψη:  Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του '80. Καθώς η σύζυγός του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά-σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.
Με δύο εξαιρετικές ερμηνείες του Λο και της Κουν, η ταινία αυτή του Σον Ντέρκιν μέσα από το πάθος του Ρόρι, να εμφανίζεται ως πλούσιος και γνώστης των πάντων και την αδυναμία της γυναίκας του Άλισον να προσαρμοστεί στη νέα τους πατρίδα, μας δείχνει τη δυσκολία ένταξης σε ένα νέο πολιτισμικό περιβάλλον και τις συνέπειες αυτής στις οικογενειακές σχέσεις.
Διανομή: Spentzos Film

Ο μυστικός κήπος – The secret garden
Είδος: Δράμα, Φαντασίας, Οικογενειακή (99΄)
Χώρα: Γαλλία (2020)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάντεν
Παίζουν: Ντίξι Έγκεριξ, Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ίνταν Χέιχαρστ, Άισις Ντέιβις
Σύνοψη:  Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Επιπλέον θα βρει το κλειδί για έναν μυστικό κήπο στο οποίο μαζί με μία απρόσμενη συντροφιά θα ζήσει περιπέτειες που θα αλλάξουν την ζωή της για πάντα.
Ένα παραμύθι του 1911 στα χέρια του Μαρκ Μάντεν γίνεται μια έξοχη ταινία με θέμα τη φαντασία των παιδιών και πως μπορεί αυτή να αποτελέσει εργαλείο διαχείρισης της απώλειας, της απομόνωσης και της μοναξιάς που αισθάνονται.
Διανομή: Spentzos Film
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)