22/10/20

Το μυστικό μας - The secrets we keep

Ψυχολογικό θρίλερ με ψήγματα βίας, αργό σκηνοθετικό ρυθμό και ανατρεπτικό φινάλε.
Η Νούμι Ραπάς σε ρόλο αμερικανίδας νοικοκυράς (κόντρα σ’ αυτόν της Λίσμπετ Σαλάντερ στο «Κορίτσι με το τατουάζ» του 2011), νομίζει ότι στο πρόσωπο ενός γείτονά της (Τζόελ Κίναμαν), ανακαλύπτει τον Γερμανό που την είχε βιάσει στη Ρουμανία, 15 χρόνια πριν, κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Έτσι, τον χτυπάει στο κεφάλι και τον κατεβάζει στο υπόγειο του σπιτιού της, όπου τον δένει σε μια καρέκλα με σκοπό να του αποσπάσει ομολογία. Ο άντρας της (Κρις Μεσίνα) έχει αμφιβολίες για την ενοχή του αιχμαλώτου τους και διαφωνεί γνωρίζοντας ότι η γυναίκα του έχει κάποια ψυχολογικά τραύματα από τον πόλεμο χωρίς να ξέρει που οφείλονται.
Τα στοιχεία αυτά, δίνουν κάποια δυναμική στο συνολικά αδύναμο σενάριο και τις μέτριες ερμηνείες, τόσο της Ραπάς, όσο και του Μεσίνα, που ώρες-ώρες φαντάζει κωμικός με κάποιες ατάκες που λέει και δεν έχουν θέση, όταν στο υπόγειό του κρύβει κάποιον χωρίς τη θέλησή του και ουσιαστικά χωρίς λόγο.
Οι αναδρομές στον μεγάλο πόλεμο επίσης, δημιουργούν κάποιο suspense, όπως επίσης και οι συμπεριφορές των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων, που φαίνονται να κρύβουν κάποια μυστικά και εκεί κρατιέται το ενδιαφέρον του θεατή. Έρχεται όμως ο αργός σκηνοθετικός ρυθμός και κυριολεκτικά αποδομεί τη βασική ιδέα του σεναρίου, που είναι το άγνωστο παρελθόν των βασικών πρωταγωνιστών.
(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται στις αίθουσες από 22/102020
Είδος: Δράμα, Θρίλερ (97΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Γιούβαλ Άντλερ
Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Νούμι Ραπάς, Κρις Μεσίνα, Έιμι Σέιμετζ
Σύνοψη: Στην Αμερική, μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μία γυναίκα (Νούμι Ραπάς) έχοντας αποφασίσει να ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της (Κρις Μέσινα), θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.
Η Νούμι Ραπάς σε ρόλο αμερικανίδας νοικοκυράς (κόντρα σ’ αυτόν της Λίσμπετ Σαλάντερ στο «Κορίτσι με το τατουάζ» του 2011), νομίζει ότι στο πρόσωπο ενός γείτονά της, ανακαλύπτει τον Γερμανό που την είχε βιάσει στη Ρουμανία κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Ψυχολογικό θρίλερ με ψήγματα βίας, αργό σκηνοθετικό ρυθμό και ανατρεπτικό φινάλε.
Διανομή: Odeon