Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

29/10/20

Νέες ταινίες από 29/10/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.
 
Το θαύμα του Αγνώστου Αγίου - Le Miracle du Saint Inconnu
Είδος: Αστυνομική, Κωμωδία (100΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Αλά Εντίν Αλτζέμ
Παίζουν: Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπεν Σαλέχ, Μπουσαΐμπ Σεμάκ  
Σύνοψη: Λίγες στιγμές πριν από τη σύλληψή του από την αστυνομία, ένας κλέφτης σκάβει έναν τάφο για να κρύψει μια τσάντα με χρήματα. Μερικά χρόνια αργότερα και αφού αφέθηκε ελεύθερος επιστρέφει στο μέρος όπου έθαψε τα λάφυρά του ανακαλύπτοντας με έκπληξη, ότι έχει γίνει ο βωμός ενός άγνωστου αγίου κι ενός ακμάζοντος μικρού χωριού που χτίστηκε γύρω του.
Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Αλά Εντίν Αλτζέμ μας χαρίζει μια έξυπνη ταινία με καυστικό χιούμορ και εκκεντρικούς χαρακτήρες.
Διανομή: Ama Flims

Η ελπίδα του κόσμου – Gloria mundi
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (106΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
Παίζουν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιέρ Νταρουσέν, Αναΐς Ντεμουστιέ
Σύνοψη: Στη Μασσαλία, μια οικογένεια συγκεντρώνεται για τη γέννηση της μικρής Γκλόρια. Παρά τη χαρά τους, οι νεαροί γονείς έχουν πέσει σε δύσκολους καιρούς. Την ώρα που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα, επανασυνδέονται με τον πρώην κατάδικο παππού της νεογέννητης κόρης τους.
Ο Ρομπέρ Γκεντιγκιάν μετά τις ταινίες του «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» (2011) και  «Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα» (2017) επανέρχεται με ένα ακόμα οικογενειακό δράμα, το οποίο όμως προκαλείται από το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, το οποίο και σχολιάζει -πιο έντονα αυτή τη φορά- με την σκοτεινή φωτογραφία και την βαριά ατμόσφαιρα του λιμανιού της Μασσαλίας.
Διανομή: Weird Wave

Υπόθεση Κολίνι - The Collini Case
Είδος: Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ (123΄)
Χώρα: Γερμανία (2019)
Σκηνοθεσία: Μάρκο Κροϊζπέιντνερ
Παίζουν: Ελίας Μουμπάρεκ, Αλεξάνδρα Μαρία Λάρα, Χάινερ Λόιτερμπαχ, Φράνκο Νέρο
Σύνοψη: Στον νεαρό δικηγόρο Κάσπαρ Λάινεν, ανατίθεται να υπερασπιστεί τον κύριο ύποπτο μιας θεαματικής υπόθεσης δολοφονίας. Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο άνδρας που υπερασπίζεται, εμπλέκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα νομικά σκάνδαλα της Γερμανίας.
Διανομή: Danaos Films

Έλα να παίξουμε - Come Play
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου, Μυστηρίου, Δράμα
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Τζέικομπ Τσέις   
Παίζουν: Άζι Ρόμπερτσον, Τζίλιαν Τζέικομπς, Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ  
Σύνοψη: Ο ανερχόμενος νεαρός ηθοποιός Άζι Ρόμπερτσον («Ιστορία Γάμου») είναι ο Όλιβερ, ένα μοναχικό αγόρι που νιώθει διαφορετικό από τους άλλους. Ψάχνοντας απεγνωσμένα για έναν φίλο, βρίσκει καταφύγιο στο κινητό και στο τάμπλετ του, τα οποία δεν αποχωρίζεται ποτέ. Όταν ένα μυστηριώδες πλάσμα θα χρησιμοποιήσει τις συσκευές του Όλιβερ για να εισέλθει στον κόσμο του, οι γονείς του Όλιβερ (Τζίλιαν Τζέικομπς και Τζον Γκάλαχερ Τζούνιορ) θα πρέπει να παλέψουν για να σώσουν τον γιό τους από το τέρας που ζει πίσω από την οθόνη.
Διανομή: Odeon

Σαν τον σκύλο με τη γάτα 3 - Cats & Dogs 3: Paws unite
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία (84΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Σον Μακναμάρα
Ακούγονται οι: Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Φοίβος Ριμένας, Έλενα Δελακούρα, Μαρία Ζέρβου, Ζαχαρίας Ρόχας, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Βασίλης Μήλιος, Αργύρης Παυλίδης, Μελίνα Κατσακούλη, Κωνσταντίνος Σεραφειμίδης
Σύνοψη: Έχουν περάσει 10 χρόνια από την Μεγάλη Συμφωνία, με ένα ιδιαίτερο σύστημα παρακολούθησης, όπου οι γάτες και οι σκύλοι έχουν σχεδιάσει και αναλάβει τον από κοινού έλεγχο του, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και την αποτροπή οποιασδήποτε διαμάχης. Όμως, όταν ένας σατανικός παπαγάλος με άριστες τεχνολογικές γνώσεις διεισδύει στα ασύρματα δίκτυα για να χρησιμοποιήσει τις συχνότητες που μόνο οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να ακούσουν, θα τους οδηγήσει σε μία διαμάχη, η οποία θα επαναφέρει τον παγκόσμιο πόλεμο ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους. Πλέον, μία ομάδα άπειρων και ανειδίκευτων πρακτόρων θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν τα ζωώδη ένστικτά τους και να επαναφέρουν την τάξη και την παγκόσμια ειρήνη ανάμεσα στις γάτες και τους σκύλους.
Ο Σον Μακναμάρα (Soul Surfer) σκηνοθετεί και ο Σκοτ Μπίντλι (The Last Summer) υπογράφει το σενάριο της ταινίας, που βασίζεται στους χαρακτήρες των Τζον Ρέκουα και Γκλενν Φικάρα. Παραγωγοί της ταινίας είναι ο Άντριου Λάζαρ (Cats & Dogs και Get Smart) καθώς και ο Ντέιβιντ Φλίγκελ.
Διανομή: Tanweer
 
Κόσμος σε μια έκσταση - Terra em transe - Entranced earth
Είδος: Κοινωνική, Δράμα (107΄)
Χώρα: Βραζιλία (1967)
Σκηνοθεσία: Glauber Rocha
Παίζουν: Jardel Filho, Paulo Autran, Jose Lewgoy, Glaube Rocha, Paulo Gracindo, Hugo Carvana, Danuza Leao
Σύνοψη: Σε μια φανταστική λατινοαμερικάνικη χώρα, ο αριστερός ποιητής Πάολο Μαρτίνς (Jardel Filho) βλέπει συστηματικά τις πολιτικές του φιλοδοξίες και τα ιδανικά του να καταστρέφονται στα χέρια των παρασκηνιακών συμβιβασμών και των ισχυρών βιομηχανικών πιέσεων, που διαβρώνονται από την αντιπαράθεση με την πραγματική ζωή.
Μια ταινία ορόσημο τόσο για το βραζιλιάνικο Cinema Novo, ένα κίνημα της δεκαετίας του 1960, όσο και για τα πολλά παγκόσμια νέα κύματα που αναπτύχθηκαν στη διάρκεια της ίδιας δεκαετίας. Το Cinema Novo αντλεί απευθείας επιρροές από το νεορεαλισμό και εξελίσσεται παράλληλα με το γαλλικό νέο κύμα, με κινητήρια δύναμη το σύνθημα «Μια κάμερα στο χέρι και μια ιδέα στο κεφάλι» («Uma camera na mao e uma ideia na cabeca»).   
Διανομή: New Star
(Από την παρουσίαση στην καθημερινή έντυπη Αμαρυσία)