Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

13/8/20

Νέες ταινίες από 13/8/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών και των ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων που προβάλλονται από σήμερα

Εμείς οι δυο - Deux - Two of us
Είδος: Κομεντί (96΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Φίλιπο Μενεγκέτι 
Παίζουν: Μπάρμπαρα Σούκοβα, Μαρτίν Σεβαλιέ, Λέα Ντρούκερ, Μίριελ Μπεναζεράφ
Σύνοψη: Η Νίνα μένει ακριβώς απέναντι από τη Μαντλέν, με την οποία διατηρεί μακροχρόνιο δεσμό από τότε που πέθανε ο σύζυγός της. Οι δυο γυναίκες περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μαζί στο σπίτι της Μαντλέν, ώσπου ένα καρδιακό επεισόδιο αναγκάζει τη Νίνα να απομακρυνθεί από τη σύντροφό της και να επιστρέψει στο δικό της διαμέρισμα. Με το πρόσχημα της φίλης-γειτόνισσας, η Νίνα πασχίζει να είναι από κοντά στη δύσκολη ανάρρωση της Μαντλέν, η οποία περιστοιχίζεται διαρκώς απ’ τα παιδιά της, που δεν γνωρίζουν τίποτα για την ερωτική της σχέση. 
Ένα λεπτοδουλεμένο κοινωνικό μελόδραμα, με επιδέξιες πινελιές αγωνίας, για την αγάπη που επιμένει παρά τα όσα εμπόδια.
Διανομή: Tanweer

Η παρθένος του Αυγούστου - La virgen de Agosto
Είδος: Δράμα (129’)
Χώρα: Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Χονάς Τρουέμπα
Παίζουν:  Ιτσάσο Αράνα, Βίτο Σαντζ, Ισαμπέλ Στοφέλ
Σύνοψη: Λίγο προτού κλείσει τα 33, μόνη και συναισθηματικά μπερδεμένη, η Εύα προτιμά να παραμείνει τον Αύγουστο στη Μαδρίτη παρά να επισκεφθεί κάποιο παραθαλάσσιο θέρετρο. Η απόφασή της θα πυροδοτήσει ένα εσωτερικό ταξίδι προς την ωριμότητα, γεμάτο αποκαλύψεις και απρόσμενες συναντήσεις, που κινούνται στους υπόγειους ρυθμούς του αστικού τοπίου. 
Ένα διεισδυτικό οδοιπορικό που αιχμαλωτίζει τις φευγαλέες και ανεπαίσθητες στιγμές, απαλύνοντας την ανασφάλεια και τον φόβο που γεννά το πέρασμα του χρόνου. Ένα ράθυμο καλοκαιρινό παραμύθι που μας παρασύρει στον πολύχρωμο ρυθμό του.
Διανομή: Neo Films

Οι δολοφόνοι του Γκόγια - El asesino de los caprichos
Είδος: Θρίλερ (95΄)  
Χώρα: Ισπανία (2019)
Σκηνοθεσία: Χεράρδο Χερέρο
Παίζουν: Mαριμπέλ Βερντού, Άουρα Γκαριντό, Ρομπέρτο Άλαμο, Χινές Γκαρθία Μιγιάν, Ντανιέλ Γκράο
Σύνοψη: Ένας μυστηριώδης κατά συρροή δολοφόνος κάνει την εμφάνισή του και τρομοκρατεί τους πλούσιους κατοίκους γνωστής συνοικίας της Μαδρίτης, βάζοντας στόχο πλούσιους συλλέκτες τέχνης και αντικών. Κοινό χαρακτηριστικό των φόνων είναι η τοποθέτηση των θυμάτων με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να θυμίζουν μια διάσημη σειρά έργων τέχνης του διάσημου Ισπανού ζωγράφου, Φρανθίσκο Γκόγια - έργα που εικάζεται ότι σατιρίζουν την ανηθικότητα της τότε ισπανικής κοινωνίας.
Δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση: η βετεράνος Κάρμεν, μια ικανή αλλά και κυνική γυναίκα που μοιάζει να έχει κουραστεί από τη ζωή της αστυνομικού, και η νεαρότερη Εύα, ιδεαλίστρια και διψασμένη για δράση. Οι δύο γυναίκες πρέπει να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους για να καταφέρουν να εισχωρήσουν στα άδυτα του παράνομου δικτύου μυστικών αγοραπωλησιών έργων τέχνης και να εντοπίσουν τον δράστη που δεν αφήνει ποτέ ίχνη…
Διανομή: Rosebud .21

Γάτα στον τοίχο - Cat in the wall
Είδος: Δράμα (92΄)
Χώρα: Βουλγαρία (2019)
Σκηνοθεσία: Μίνα Μίλεβα, Βεσέλα Καζάκοβα  
Παίζουν: Ιρίνα Ατανάσοβα, Άνγκελ Γκένοφ, Ορλίν Ασένοφ, Γκίλντα Βογκ, Τζον-Τζο Ινκπέν, Σίνβε Νβόκολο, Καντίσα Γκι Καμάρα 
Σύνοψη: Κριτικάροντας το πώς είναι δομημένη μια κοινωνία και με διάθεση να αυτοσαρκαστεί με τις καθημερινές χαρές της ζωής, η Γάτα στον Τοίχο έχει τα υλικά ενός ντοκιμαντέρ στη συσκευασία ενός ζεστού, στην καρδιά, φιλμ.
Κάπου μεταξύ κωμωδίας και δράματος, τοποθετημένο στο βορειοανατολικό Λονδίνο, σε μια περιοχή διχασμένη σε κοινωνικά και οικονομικά τμήματα που απειλείται από τον εξευγενισμό των παλιών ηθών.
Διανομή: Cinobo

Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία - Trolls world tour 
Είδος: Κινούμενο σχέδιο, Mουσική, Περιπέτεια (90΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία Γουόλτ Ντόρν
Σύνοψη: Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η Βασίλισσα Μπαρμπ, με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά Θρας (Όζι Όζμπορν), θέλει να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλει την κυριαρχία του ροκ. Όλες οι μουσικές, όλες οι φυλές και οι παραδόσεις έχουν τη δική τους αξία και σημασία και τα μυστικά που ανακαλύπτουν οι ήρωες στο γενναίο ταξίδι συμφιλίωσης και αφύπνισης, τους οδηγούν σε απρόσμενους τόπους. Ο πόλεμος ανάμεσα στα διαφορετικά είδη μουσικής γίνεται το όχημα για μια διασκεδαστική περιπέτεια. Η Πόπη και o Κλωνάρης θα ταξιδέψουν σε μέρη που δεν έχουν φανταστεί και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε ισάριθμες τοποθεσίες. Η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ.
Η πιο χαρούμενη ταινία που έγινε ποτέ, με τα νέα τραγούδια του Τζάστιν Τίμπερλέικ και τον Πάνο Μουζουράκη στην ελληνική μεταγλώττιση!
Διανομή: Tulip

Inception (Επετειακή επανέκδοση από 12/8)
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ, Περιπέτεια, Δράσης (148΄) 
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2010)
Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Νόλαν 
Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κεν Γουατανάμπε, Έλεν Πέιτζ, Τζότζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τομ Χάρντι, Λούκας Χάας, Κίλιαν Μέρφι
Σύνοψη: Ο Ντομ Κομπ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) είναι ένας επιδέξιος ληστής και άσσος στην επικίνδυνη τέχνη της εκμαίευσης: μπορεί να κλέψει πολύτιμα μυστικά από τα βάθη του υποσυνείδητου τη στιγμή που το θύμα του κοιμάται βαθιά και το πνεύμα του είναι πάρα πολύ ευάλωτο. Η σπάνια ικανότητα του Κομπ τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπείας, αλλά και διεθνή φυγά, αφαιρώντας του ό,τι έχει αγαπήσει στη ζωή του. Ο Κομπ όμως, δέχεται μια πρόταση που μπορεί να τον εξιλεώσει. Μια τελευταία δουλειά που μπορεί να του χαρίσει πίσω τη χαμένη του ζωή αρκεί να καταφέρει το αδύνατο – την γένεση (inception). O Κομπ και η ομάδα του, που απαρτίζεται από ειδικούς, πρέπει να καταφέρουν το αντίθετο απ' ό,τι έκαναν ως τώρα. Ο στόχος τους πλέον δεν είναι να κλέψουν μια ιδέα, αλλά να καλλιεργήσουν μια καινούργια. Αν τα καταφέρουν, θα σκηνοθετήσουν το τέλειο έγκλημα. Όμως, κανένας σχεδιασμός δεν είναι αρκετά προσεκτικός, ούτε οι ικανότητές τους μπορούν να διασφαλίσουν ότι θα ξεφύγουν από τον πιο επικίνδυνο εχθρό τους, που δείχνει να μπορεί να προβλέψει κάθε τους κίνησή. Έναν εχθρό που μόνο ο Κομπ θα μπορούσε να προβλέψει.   
Διανομή: Tanweer από Τετάρτη 12/8/2020

Η χρονιά με τα 13 φεγγάρια - In a year with 13 moons (Επανάληψη)
Είδος: Κοινωνική (124΄)
Χώρα: Δυτική Γερμανία (1978)
Σκηνοθεσία: Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Παίζουν: Βόλκερ Σπένγκλερ, Ίνγκριντ Κέιβεν
Σύνοψη: Φρανκφούρτη 1978. Προσπαθώντας να ξεφύγει από το ταραγμένο παρελθόν της, η Ελβίρα Βάισχάουπτ, αναζητά καταφύγιο σε οικεία της πρόσωπα. Όταν συναντά όμως την απαξίωση και την απόρριψή τους, της απομένει μόνο μια επιλογή…
Διανομή: Weird Wave

Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές - High noon (Επανάληψη)
Είδος: Γουέστερν, Δράμα, Θρίλερ (85΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1952)
Σκηνοθεσία: Φρεντ Τσίνεμαν 
Παίζουν: Γκάρι Κούπερ, Γκρέις Κέλι, Τόμας Μίτσελ, Λόιντ Μπρίτζες, Κάθι Τζουράντο, Λι Βαν Κλιφ 
Σύνοψη: Ο Γουίλ Κέιν (Γκάρι Κούπερ), σερίφης μιας μικρής πόλης της αμερικανικής υπαίθρου, ετοιμάζεται να παντρευτεί την φιλειρηνική Έιμι Φάουλερ (Γκρέις Κέλι) και να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή, ως άνθρωπος του νόμου, όταν πληροφορείται ότι ο Φρανκ Μίλερ (Ίαν ΜακΝτόναλντ), ένας κακοποιός τον οποίο είχε συλλάβει κι επρόκειτο να εκτελεστεί, αφέθηκε ελεύθερος. Ο Μίλερ στέλνει μήνυμα στον Κέιν ότι πρόκειται να φτάσει στην πόλη με το απογευματινό τρένο προκειμένου να πάρει εκδίκηση από τον σερίφη. Όταν ο άνδρας ζητάει τη βοήθεια των συμπολιτών του, τους οποίους προστάτευε από τους κακοποιούς για τόσα χρόνια εκείνοι αρνούνται να τον βοηθήσουν κι ο Κέιν που έχει υποσχεθεί στην μέλλουσα σύζυγό του ότι θα απέχει από τα όπλα, παίρνει το δρόμο που οδηγεί στο σταθμό για να αντιμετωπίσει μόνος του τον Μίλερ και τη συμμορία του.
Ένα από τα πιο γνωστά και σημαντικά γουέστερν της δεκαετίας του '50, αριστουργηματικό φιλμ του Τσίνεμαν, με κορυφούμενη αγωνία και τις κλασικές δραματικές μονομαχίες στο φινάλε.
Διανομή: Odeon

Η συμμορία των εντιμότατων – The Lavender Hill mob (Επανάληψη)
Είδος: Αστυνομική, Κωμωδία (78΄) 
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (1951)
Σκηνοθεσία: Τσαρλς Κράιτον
Παίζουν: Άλεκ Γκίνες, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ, Σίντνεϊ Τζέιμς, Άλφι Μπας
Σύνοψη: Ο Χόλαντ ένας ντροπαλός συνταξιούχος και χρόνια πιστός τραπεζικός υπεύθυνος για τη μεταφορά και παράδοση χρυσού, ονειρεύεται τη μεγάλη ζωή που ποτέ δεν είχε. Όταν γίνεται φίλος με έναν κατασκευαστή σουβενίρ, του έρχεται η ιδέα να κλέψουν το χρυσό, να τον μετατρέψουν σε αθώες μινιατούρες του πύργου Άιφελ και να το βγάλουν έτσι από την Αγγλία προς τη Γαλλία. Για την εφαρμογή του σχεδίου τους θα προσλάβουν δύο επαγγελματίες κακοποιούς και οι τέσσερις μαζί θα εκτελέσουν το σχέδιο. Εκτός απροόπτου, βεβαίως…
Διανομή: Summer Classics