2/7/20

Ένας υπέροχος γείτονας - A beautiful day in the neighborhood

Ο Φρεντ Ρότζερς διατηρούσε τη παιδική εκπομπή «Η γειτονιά του Μίστερ Ρότζερς» στην τηλεόραση η οποία αναμεταδίδονταν σε Εθνικό Δίκτυο στις ΗΠΑ από το 1967 μέχρι το 2001 και με το καλοσυνάτο ύφος του έστελνε μηνύματα ευγένειας απέναντι στον κυνισμό όχι μόνον στους μικρούς τηλεθεατές της εποχής, αλλά και στους μεγαλύτερους.  

Εμπνευσμένη από ένα άρθρο του Τομ Τζούνοντ για το περιοδικό Esquire («Can You Say… Hero?») , η ταινία περιγράφει την πραγματική φιλία του δημοσιογράφου με τον Φρεντ Ρότζερς, θυμίζοντας μας την αφοσίωση του παρουσιαστή στην ευγένεια και  την αξιοπρέπεια, διαχρονικές έννοιες του τότε και του σήμερα.  
Όταν ο Νεοϋορκέζος δημοσιογράφος (που τον υποδύεται ο Μάθιου Ρις) αναλαμβάνει να γράψει ένα άρθρο για τον παρουσιαστή, προσεγγίζει το θέμα με κυνισμό, χωρίς να πιστεύει ότι κάποιος μπορεί να είναι τόσο καλός. Πολύ σύντομα, ο Φρεντ Ρότζερς τον αφοπλίζει με την ειλικρίνεια και τον τρόπο του, που μοιάζει να βλέπει κατευθείαν στην καρδιά του επιδρώντας καταλυτικά στον χαρακτήρα του. Λίγο-λίγο, καθώς ο Λόιντ αποχωρίζεται τον κυνισμό του, το ίδιο το κοινό αρχίζει να κοιτάει μέσα του,  αφήνοντας τις επιφυλάξεις του καθώς έρχεται σε επαφή με πτυχές των προσωπικοτήτων τους που ήταν καλά κρυμμένες μέχρι τότε.
Διδακτισμός, εύκολη συγκίνηση και η ανεπανάληπτη ερμηνεία του «δικού μας» Τομ Χανκς γεμίζει την οθόνη.  
INFO
Προβάλλεται από 2/7/2020
Είδος: Δράμα, Βιογραφική  (109΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Κίνα (2019)
Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ 
Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάθιου Ρις, Κρις Κούπερ, Σούζαν Κελέτσι Γουότσον, Γουέντι Μακένα, Τάμι Μπλάνσαρντ 
Σύνοψη: Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Φρεντ Ρότζερς, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής.
Διανομή: Odeon