2/7/20

Νέες ταινίες από 2/7/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους, αλλά και δύο ψηφιακά αποκατεστημένων επαναλήψεων που αξίζει να δείτε.

Ένας υπέροχος γείτονας - A beautiful day in the neighborhood
Ο Φρεντ Ρότζερς διατηρούσε τη παιδική εκπομπή «Η γειτονιά του Μίστερ Ρότζερς» στην τηλεόραση η οποία αναμεταδίδονταν σε Εθνικό Δίκτυο στις ΗΠΑ από το 1967 μέχρι το 2001 και με το καλοσυνάτο ύφος του έστελνε μηνύματα ευγένειας απέναντι στον κυνισμό όχι μόνον στους μικρούς τηλεθεατές, αλλά και στους μεγαλύτερους. Το ρόλο δεν θα ήταν δυνατόν να πάρει άλλος από τον Τομ Χανκς, ο οποίος για άλλη μια φορά ξεδιπλώνει το ταλέντο του.
INFO
Είδος: Δράμα, Βιογραφική  (109΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Κίνα (2019)
Σκηνοθεσία: Μάριελ Χέλερ 
Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάθιου Ρις, Κρις Κούπερ, Σούζαν Κελέτσι Γουότσον, Γουέντι Μακένα, Τάμι Μπλάνσαρντ 
Σύνοψη: Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής.
Διανομή: Odeon

Μέχρι ο γάμος να μας μεθύσει - The wedding unplanner 
Ο νέος σταρ του ισπανικού σινεμά Άλεξ Γκαρσία και η Μπελέν Κουέστα από το «Casa De Papel» σε μια καλοκαιρινή αισθηματική κωμωδία για δυο ευχάριστες ώρες και τίποτα περισσότερο.
INFO
Είδος: Αισθηματική, Κωμωδία (110΄)
Χώρα: Ισπανία (2020)
Σκηνοθεσία: Ντάνι ντε λα Ορντέν
Παίζουν: Μπελέν Κουέστα, Άλεξ Γκαρσία, Σίλβια Αλόνσο 
Σύνοψη: Η Μαρίνα είναι τριάντα χρονών και μια πολύ πετυχημένη διοργανώτρια γάμων. Σε αντίθεση όμως με τους πελάτες της, η Μαρίνα προτιμάει μια ζωή χωρίς δεσμεύσεις. Μέχρι τη νύχτα που ερωτεύεται τον Κάρλος. Το πρόβλημα στην ιστορία μας δεν είναι μόνο ότι ο Κάρλος ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά ότι η αραβωνιαστικιά του είναι παιδική φιλή της Μαρίνα... Τα ευτράπελα θα ξεκινήσουν όταν της ζητήσουν να είναι αυτή που θα οργανώσει τον γάμο τους. 
Διανομή: Weird Wave

Ταξίδι στην Ελλάδα - Trip to Greece
Πρέπει να έχεις «εντρυφήσει» τη Βρετανική κουλτούρα για να καταλάβεις και να εκτιμήσεις τον Στιβ Κούγκαν και τον Ρομπ Μπράιντον όταν ταξιδεύουν και σχολιάζουν τα μέρη που επισκέπτονται και τα φαγητά που τρώνε. Άλλοι θα διασκεδάσουν με αυτή την ταινία και άλλοι θα βαρεθούν. Όλοι θα συμφωνήσουν όμως ότι αναδεικνύει κάποιες ωραίες τοποθεσίες της χώρας μας και έρχεται πάνω στην ώρα που όλοι επιζητούν κάποια αναζωπύρωση του τουριστικού ενδιαφέροντος γι’ αυτήν.
INFO
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Οδοιπορικό, Γευσιγνωσία (104΄)
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2019)
Σκηνοθεσία: Μάικλ Γουιντερμπότομ
Παίζουν: Στιβ Κούγκαν, Ρομπ Μπράιντον, Τζάστιν Έντουαρντς 
Σύνοψη: Ο Ρομπ Μπράιντον και ο Στιβ Κούγκαν πρωταγωνιστούν στο τέταρτο σίκουελ της ολοένα και πιο δημοφιλούς κωμικής σειράς. Οι δύο ηθοποιοί συνεχίζουν τη σειρά των διάσημων οδοιπορικών τους, πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στη χώρα μας και έτσι το περιπετειώδες και αγαπητό δίδυμο φιλοξενείται αυτή τη φορά στην Ελλάδα. Από την αρχαία Τροία κατευθύνονται προς την Ελλάδα, βαδίζοντας στα βήματα του Οδυσσέα. Εξερευνούν με δέος τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, σε εκπληκτικές τοποθεσίες όπως οι Δελφοί, Αθήνα, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπήλαιο Διρού, Πύλο, Στάγιρα, Χαλκιδική κ.ά.). Δοκιμάζουν μερικά από τα καλύτερα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συναντιούνται με την ελληνική μουσική και αισθάνονται ελεύθεροι να σχολιάσουν ό,τι όμορφο ή ό,τι ιδιαίτερο βλέπουν.
Διανομή: Tanweer

Το κυνήγι – The hunt
Με εναρκτήριες σκηνές που θυμίζουν τους «Αγώνες πείνας», η ταινία προσπαθεί να «πολιτικοποιήσει» το θέμα της, άνισα όμως και επιφανειακά και το μόνο αποτέλεσμα που βγαίνει είναι ότι το θέμα της οπλοκατοχής και της βίας στις ΗΠΑ δύσκολα θα ξεπεραστεί. Ειδικά με τέτοιου είδους ταινίες. Πάντως, η Μπέτι Γκίλπιν κλέβει την παράσταση.
INFO
Είδος: Θρίλερ (90΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Κρεγκ Ζόμπελ
Παίζουν: Άικ Μπάρινχολτζ, Μπέτι Γκίλπιν, Έμα Ρόμπερτς, Χίλαρι Σουάνκ
Σύνοψη: Δώδεκα ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι ξυπνούν σε ένα ξέφωτο. Δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται, ούτε πώς έφτασαν εκεί. Δεν γνωρίζουν ότι τους έχουν επιλέξει για έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό: το Κυνήγι. 
Στη σκιά μιας σκοτεινής ιντερνετικής θεωρίας συνωμοσίας, μια ομάδα εκλεκτών συγκεντρώνεται για πρώτη φορά σε μια απομακρυσμένη έπαυλη για να κυνηγήσουν ανθρώπους για… σπορ. Αλλά τα σχέδιά τους θα ανατραπούν, καθώς μία από τις «κυνηγημένες», η Κρίσταλ (Μπέτι Γκίλπιν) γνωρίζει τους κανόνες του παιχνιδιού καλύτερα και από τους ίδιους. Αντιστρέφει τους όρους, διαλέγοντάς τους δολοφόνους έναν-έναν, και κατευθύνεται προς τη μυστηριώδη γυναίκα (tη βραβευμένη με Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ) που βρίσκεται στο κέντρο όλων.   
Διανομή: Tulip

Περσόνα – Persona (Ε)
Θρυλική ταινία με την οποία ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν όπως είχε πει και ο ίδιος άγγιξε τα όρια στα οποία θα μπορούσε να φτάσει η διάνοιά του.
INFO
Είδος: Κοινωνικό (84΄)
Χώρα: Σουηδία (1966)
Σκηνοθεσία: Ίνγκμαρ Μπέργκμαν
Παίζουν: Μπίμπι Άντερσον, Λιβ Ούλμαν  
Σύνοψη: Η Ελβίρα, διάσημη ηθοποιός, καταρρέει κατά τη διάρκεια μιας παράστασης και κλείνεται στη σιωπή της. Αποσύρεται σε ένα παραθαλάσσιο ησυχαστήριο με μόνη συντροφιά μια νοσοκόμα, την Άλμα. Τις επόμενες εβδομάδες, η Άλμα προσπαθεί να προσεγγίσει την ασθενή της, με σκοπό να την θεραπεύσει από την ψυχική και σωματική βύθιση της. Σύντομα, μεταξύ των δυο γυναικών αναπτύσσεται μια βαθιά, υπαρξιακή επικοινωνία.
Διανομή: Weird Wave

Chinatown (E)
Οι Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον πρωταγωνιστούν σε αυτό το μοναδικό νεο-νουάρ από τη δεκαετία του '70, που ξεχώρισε χάρη στην εκπληκτική σκηνοθεσία του Ρόμαν Πολάνσκι και στο αριστοτεχνικά γραμμένο σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι.
INFO
Είδος: Δράμα, Μυστηρίου, Θρίλερ (138΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1974)
Σκηνοθεσία: Ρόμαν Πολάνσκι
Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ, Τζον Χιούστον 
Σύνοψη: Ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια φαινομενικά απλή υπόθεση μοιχείας για να βρεθεί μπλεγμένος σε έναν επικίνδυνο ιστό εξαπάτησης και διαφθοράς. 
Διανομή: Odeon
(Από την παρουσίαση στη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)