18/6/20

Babyteeth

Ένας εφηβικός έρωτας που δίνει ζωή σε μια κοπέλα που ζει υπό προθεσμία. Με αυτό το θέμα η Σάνον Μέρφι κάνει το σκηνοθετικό της ντεπούτο και δεν τα πηγαίνει καθόλου άσχημα.
Η ηρωίδα της, η έφηβη Μίλα (την οποία υποδύεται λιτά και χωρίς μελοδραματικές εξάρσεις η νεαρή Ελίζα Σκάνλεν), παρά τις αντιρρήσεις των γονιών της (πατέρας ψυχαναλυτής και μητέρα πρώην μουσικός) που είναι υπερπροστατευτικοί απέναντί της λόγω του καρκίνου που τη βασανίζει, συναναστρέφεται με ένα αντισυμβατικό για τα μέτρα τους αγόρι, το ερωτεύεται και αλλάζει στάση απέναντι σε όλα και σε όλους, αποκτώντας ένα νέο ενδιαφέρον για τη ζωή.

Ο Τόμπι Γουάλας από την άλλη, στο  ρόλο του νεαρού Μόουζες, είναι εξαιρετικός ως δυσλειτουργικός και απροσάρμοστος νέος με ένα χαμόγελο «έξω καρδιά», που φαίνεται σφοδρά ερωτευμένος με την Μίλα, η οποία αν και η ψυχολογική της κατάσταση έχει πάρει την κατιούσα, δίπλα του δείχνει να την συνεπαίρνει μια αισιοδοξία και αισθάνεται όμορφα, παρόλο που γνωρίζει ότι δεν της μένει πολύς χρόνος.
Στενόχωρο love story, αλλά αισιόδοξο και ελπιδοφόρο απέναντι στη ζωή, που κάθε λεπτό της είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να χάνεται. Αυτό είναι το μήνυμα που μας δίνει η σκηνοθέτρια Σάνον Μέρφι μέσα την Μίλα, που έχει συμφιλιωθεί με το θάνατο και μας το δίνει χωρίς μελοδραματισμούς και υστερίες.
Θα συγκινηθείτε, αλλά και θα χαμογελάσετε ταυτόχρονα, με τις εφηβικές μεταπτώσεις των δύο κεντρικών χαρακτήρων του φιλμ. Προσέξτε επίσης και τον Μπεν Μέντελσον στο ρόλο του ψυχαναλυτή Χένρι, πατέρα της Μίλα. Είναι απολαυστικός στις λεπτομέρειες: αντιρρησίας απέναντι στη σχέση της κόρης του και ταυτόχρονα συγκαταβατικός.(Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Προβάλλεται από 18/6/2020
Είδος: Κοινωνική, Κομεντί (118′)
Χώρα: Αυστραλία (2019)
Σκηνοθεσία: Σάνον Μέρφι
Παίζουν: Ελίζα Σκάνλεν, Τόμπι Γουάλας, Μπεν Μέντελσον, Έσι Ντέιβις, Άντρεα Δημητριάδη, Έμιλι Μπάρκλεϊ
Σύνοψη: Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η πρώτη επαφή της Μίλα με τον αναπάντεχο έρωτα τής φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται. Μια σπαραξικάρδια κωμωδία για το πόσο τέλειο είναι το να μην έχεις ακόμα πεθάνει και για το πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη. (Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 - Βραβείο Marcello Mastrogianni Καλύτερου Ηθοποιού  στον Τόμπι Γουάλας)
Διανομή: Cinobo