Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

18/6/20

Νέες ταινίες από 18/6/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών (και επαναλήψεων σε ψηφιακή απόδοση) που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Μόνοι στο Παρίσι - Deux moi 
Είδος: Αισθηματική, Κομεντί, Οικογενειακή (118΄)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Σεντρίκ Κλαπίς 
Παίζουν: Φρανσουά Σιβίλ, Άνα Ζιραρντό, Καμίλ Κοτέν 
Σύνοψη: Ο Ρεμί, είναι ένας νεαρός Παριζιάνος, ανειδίκευτος εργάτης που ζει μόνος στο διαμέρισμά του. Η Μελανί, μια νεαρή Παριζιάνα που εργάζεται στην επιστημονική έρευνα ζει επίσης μόνη στο δικό της διαμέρισμα. Δύο καταθλιπτικοί χαρακτήρες, δυο αδελφές ψυχές που ζουν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο, και ταυτόχρονα είναι αποξενωμένοι. Πότε θα γνωριστούν πραγματικά οι δυο τους;
Διανομή: Spentzos Film

Babyteeth
Είδος: Κοινωνική, Κομεντί (118′)
Χώρα: Αυστραλία (2019)
Σκηνοθεσία: Σάνον Μέρφι
Παίζουν: Ελίζα Σκάνλεν, Τόμπι Γουάλας, Μπεν Μέντελσον, Έσι Ντέιβις, Άντρεα Δημητριάδη, Έμιλι Μπάρκλεϊ
Σύνοψη: Όταν η σοβαρά άρρωστη έφηβος Μίλα ερωτεύεται τρελά το βαποράκι Μόζες, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Όμως, καθώς η πρώτη επαφή της Μίλα με τον αναπάντεχο έρωτα τής φέρνει μια νέα λαχτάρα για ζωή, κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται. Μια σπαραξικάρδια κωμωδία για το πόσο τέλειο είναι το να μην έχεις ακόμα πεθάνει και για το πόσο μακριά θα έφτανες για την αγάπη. (Επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βενετίας 2019 - Βραβείο Marcello Mastrogianni Καλύτερου Ηθοποιού  στον Τόμπι Γουάλας)
Διανομή: Cinobo

Οι μεταφραστές - Les traducteurs
Είδος: Θρίλερ, Μυστηρίου (105’)
Χώρα: Γαλλία (2019)
Σκηνοθεσία: Ρεγκί Ρουανσάρντ 
Παίζουν: Λαμπέρ Ουιλσόν, Όλγα Κιριλένκο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Εντουάρντο Νοριέγκα, Άλεξ Λόδερ, Μανώλης Μαυροματάκης    
Σύνοψη: Απομονωμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο, εννέα μεταφραστές από διαφορετικές χώρες συγκεντρώνονται για να αποδώσει ο καθένας στη γλώσσα του τον τελευταίο τόμο μίας από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Αλλά μόλις εμφανίζονται στο διαδίκτυο οι δέκα πρώτες σελίδες του μυθιστορήματος και ένας χάκερ απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα αστρονομικό ποσό, ένα ερώτημα γίνεται εμμονή: πώς διέρρευσε το βιβλίο;
Διανομή: Feelgood

Η καλοσύνη των ξένων - The kindness of strangers 
Είδος: Δράμα (112΄)
Χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Καναδάς, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο (2019)
Σκηνοθεσία: Λόουν Σέρφινγκ 
Ηθοποιοί: Άντρια Ράιζμπορο, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Ζόι Καζάν, Μπιλ Νάι, Τζέι Μπαρουσέλ, Ντέιβιντ Ντέντσικ, Ταχάρ Ραχίμ
Σύνοψη: Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.  
Διανομή: Odeon

Όνειρα στην Καλιφόρνια – The high note
Είδος: Αισθηματική, Δράμα, Μουσική (115΄)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Νίσα Γκανάτρα
Παίζουν: Ντακότα Τζόνσον, Τρέισι Έλις Ρος, Κέλβιν Χάρισον Τζ., Ice Cube, Ζόι Τσάο, Έντι Ίζαρντ, Μπιλ Πούλμαν, Diplo
Σύνοψη: Η Μάγκι (Ντακότα Τζόνσον) είναι η παραμελημένη προσωπική της βοηθός, η οποία έχει περιοριστεί στο να κάνει καθημερινά θελήματα, χωρίς όμως να έχει εγκαταλείψει το παιδικό της όνειρο, που είναι να γίνει μια μέρα η ίδια μουσική παραγωγός. Όταν ο μάνατζερ της διάσημης τραγουδίστριας (ο ράπερ Ice Cube) παρουσιάζει στην Μάγκι μια εναλλακτική επιλογή που μπορεί να αλλάξει την πορεία της καριέρα της, η Μάγκι και η Γκρέις καταστρώνουν ένα σχέδιο που είναι πιθανό να αλλάξει τις ζωές τους για πάντα.
Διανομή: Tulip

Αυτοί οι τρελοί τρελοί παραγωγοί - The producers (Ε)
Είδος: Κωμωδία (90΄)
Χώρα: ΗΠΑ (1967)
Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Γουάιλντερ, Ζίρο Μόστελ, Κένεθ Μαρς, Ανδρέας Βουτσινάς  
Σύνοψη: Ένας ξεπεσμένος παραγωγός του Broadway κι ένας δειλός λογιστής σκαρφίζονται την θεατρική κομπίνα του αιώνα, ανεβάζοντας ένα έργο το οποίο ελπίζουν να αποτύχει τόσο θριαμβευτικά που θα «κατεβεί» αμέσως μετά την πρεμιέρα του! Έτσι, ανακαλύπτουν το μιούζικαλ… Springtime for Hitler!
Διανομή: Summer Classics

Περιφρόνηση - Le mépris (Ε)
Είδος: Δραματική, Αισθηματική (102΄)
Χώρες: Ιταλία - Γαλλία (1963)
Σκηνοθεσία: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Ηθοποιοί: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ, Ζαν Λικ Γκοντάρ, Ραούλ Κουτάρ, Τζόρτζια Μολ
Σύνοψη: Ο Αμερικανός παραγωγός Τζέρεμι Πρόκος (Τζακ Πάλανς) προσλαμβάνει τον γνωστό Αυστριακό σκηνοθέτη Φριτς Λανγκ (υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία) προκειμένου να μεταφέρει στον κινηματογράφο την Οδύσσεια του Ομήρου. Δυσαρεστημένος με την «καλλιτεχνική» προσέγγιση που ακολουθεί ο σκηνοθέτης, προσλαμβάνει τον Πωλ Ζαβάλ (Μισέλ Πικολί), συγγραφέα αστυνομικών ιστοριών και θεατρικών έργων, για να επεξεργαστεί το σενάριο. Η σύγκρουση μεταξύ καλλιτεχνικής έκφρασης και εμπορικής απήχησης ακολουθεί μια παράλληλη πορεία με την προοδευτική αποξένωση του Πωλ από τη σύζυγο του Καμίλ (Μπριζίτ Μπαρντό) η οποία φαίνεται να ξεκινά από τη στιγμή που ο Πωλ αφήνει την Καμίλ μόνη με τον εκατομμυριούχο παραγωγό.
Διανομή: Neo Films
(Παρουσίαση από τη σημερινή έντυπη Αμαρυσία)