15/4/20

Toy boy

Ισπανική σειρά 13 επεισοδίων, αστυνομικού ενδιαφέροντος με φόντο το αντρικό στριπτίζ και μια κοσμοπολίτικη πόλη, στην οποία παίζονται συμφέροντα πάνω στη μελλοντική κατασκευή μαρίνας για κότερα μεγάλου μήκους. 

Ο Ούγκο Μπελτράν (Χέσους Μοσκέρα) ένας γοητευτικός νεαρός στρίπερ, ένα βράδυ, μετά από ένα πάρτι θα ξυπνήσει στο σκάφος του, που είναι και η μόνιμη κατοικία του, χτυπημένος, τραυματισμένος, γεμάτος αίματα και με ένα καμένο πτώμα στο κατάστρωμά του. Κατηγορείται για τον φόνο του συζύγου της Μακαρένα Μεδίνα και φυλακίζεται για 15 έτη. Μια δικηγορική εταιρεία της Μάλαγα, η «Ντουάρτε και Συνεργάτες» που έχει γραφεία στην πόλη της Μαρβέγια, αναλαμβάνει την υπεράσπιση του Ούγκο χωρίς αμοιβή και την αναθέτει στη νεαρή δικηγόρο Τριάνα Μαρίν (Μαρία Πεδράζα, γνωστή από το Casa De Papel και από το Elite), προκειμένου να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος.
Η Τριάνα καταφέρνει να βγάλει τον Ούγκο από τη φυλακή με αναστολή, έχοντας ήδη εκτίσει 7 από τα χρόνια της ποινής του, έτσι ώστε να τη βοηθήσει να ανακαλύψουν μαζί τον αληθινό δολοφόνο.
Την ίδια ώρα η Μακαρένα Μεδίνα (Κριστίνα Καστάνιο) η γοητευτική πλούσια χήρα και επιχειρηματίας, θέλει με κάθε τρόπο να κατασκευάσει καινούργια μαρίνα στο λιμάνι της Μαρβέγια, με μοντέρνες προδιαγραφές ώστε να το «αξιοποιήσει» τουριστικά και φυσικά προς όφελός της. Εννοείται ότι έχει διασυνδέσεις με το δήμο, με την τοπική αστυνομία και με το γραφείο του τοπικού εισαγγελέα και εννοείται –επίσης- ότι δεν σηκώνει εμπόδια στα σχέδιά της.
Δεν προχωρώ με την υπόθεση για να μη σας το χαλάσω, αλλά σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια αστυνομική σαπουνόπερα, γυρισμένη σε ηλιόλουστο θέρετρο, στο οποίο όλοι οι χαρακτήρες περιγράφονται με δυο λόγια ως «γοητευτικοί και περιποιημένοι». Εκτός βέβαια, από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ζαπάτα (Πέδρο Καζαμπλάνκ) που είναι ατημέλητος, αξύριστος και διεφθαρμένος.
Στην εξέλιξη της ιστορίας, που έχει ανατροπές μέχρι το δραματικό (και ανοιχτό) φινάλε, παρεμβάλλονται αρκετές σκηνές από το νυχτερινό κέντρο «Κόλαση» που εργάζεται ο Ούγκο, όπου φυσικά εκτελούνται αρκετά χορευτικά ανδρών με εντυπωσιακούς κοιλιακούς, που ξεσηκώνουν τις ντόπιες και τις τουρίστριες του θέρετρου. Ενδιάμεσα, έχουμε και μερικούς «κακούς» που συνεργάζονται με τους διαπλεκόμενους στους χώρους, τόσο της κατασκευής της μαρίνας όπου υπάρχει αδυσώπητος ανταγωνισμός, όσο και του νυχτερινού κέντρου.
Η φωτογραφία του παραθαλάσσιου ισπανικού τοπίου είναι εξαιρετική, καλοκαιρινή και αρκετά καλή για την καραντίνα που ζούμε (που αποτελεί ένα πρόσθετο κίνητρο για την παρακολούθηση της σειράς). Όσο για τους ηθοποιούς και τις ερμηνείες; Όμορφοι κι ωραίοι είναι όλοι και όλες τους. Ακόμα κι όταν τρώνε ξύλο ή ξυπνούν μετά από hangover. 
Αν και θα μπορούσε να έχει λιγότερα επεισόδια, η σειρά βλέπεται χαλαρά, με σχετικό ενδιαφέρον και το δάχτυλο στο forward. Δεν ξέρω εάν έχει το ίδιο ενδιαφέρον και η δεύτερη σεζόν. Αν υπάρξει…(Κριτική μου για το myfilm.gr)
INFO
Είδος: Αστυνομική σειρά θρίλερ 13 ωριαίων επεισοδίων
Χώρα: Ισπανία (2019)
Δημιουργοί: Σέζαρ Μπενίτεζ - Χουάν Κάρλος Κουέτο - Ροσίο Μαρτίνεζ Γιάνο
Παίζουν: Χεσούς Μοσκέρα, Μαρία Πεδράζα, Κριστίνα Καστάνιο, Χοσέ Ντε Λα Τόρε, Κάρλο Κοστάντζια, Κάρλος Σκολτζ, Πέδρο Καζαμπλάνκ
Σύνοψη: Μετά από επτά χρόνια σε μια φυλακή της Μάλαγας, ένας στρίπερ αποφυλακίζεται και προσπαθεί να αποδείξει ότι η ερωμένη του τον παγίδευσε για τον φόνο του άντρα της.
Προβάλλεται αποκλειστικά στο Netflix