21/4/20

Ιδιωτική προστασία - Bodyguard

Καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις και με έντονο suspense που βασίζεται όχι μόνο στη σφιχτή σκηνοθεσία ενός συμπαγούς σεναρίου, αλλά και στη συγκλονιστική ερμηνεία του Ρίτσαρντ Μάντεν, ο οποίος υποδύεται τον προσωπικό σωματοφύλακα της Υπουργού Εσωτερικών της Βρετανίας, την οποία όμως κανείς δε βλέπει με καλό μάτι.

Σύμφωνα με το story, ο βετεράνος Ντέιβιντ Μπαντ, μετά από μια δύσκολη θητεία στο Αφγανιστάν, αποτρέπει ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε τρένο και επιβραβεύεται αναλαμβάνοντας καθήκοντα προσωπικού φρουρού της Υπουργού Εσωτερικών, η οποία ωστόσο πρεσβεύει όλα όσα εκείνος απεχθάνεται. Αυτό όμως δεν θα εμποδίσει αμφότερους να αισθανθούν αλληλοσεβασμό και συμπάθεια. Μην πάει ο νους σας στον Κέβιν Κόστνερ και την Γουίτνεϊ Χιούστον, διότι ο σωματοφύλακας της υπουργού εκτός από διπολικός χαρακτήρας έχει πολλά ψυχικά τραύματα που τον έχουν καταντήσει ευερέθιστο, κάτι που δύσκολα τον βοηθάει στην καριέρα του. Γεγονός που τον οδηγεί σε άβολες καταστάσεις πέραν του γεγονότος ότι και η υπουργούς οδηγεί σε άβολες καταστάσεις τη Βρετανία. Πρόκειται για ένα πυριφλεγές δίδυμο.
Το σενάριο είναι δομημένο έτσι ώστε να σε καθηλώνει, οι χαρακτήρες είναι βγαλμένοι σαν από μυθιστόρημα του Λε Καρέ, η σκηνοθεσία εξαιρετικά σφιχτή και οι ερμηνείες, με πρώτη αυτή του Μάντεν, εξαιρετικές.
Αξίζει να το δει κανείς. Είναι το ευρωπαϊκό Homeland σε μικρή διάρκεια. (Κριτική μου στο myfilm.gr)
INFO
Είδος: Δραματική σειρά 6 ωριαίων επεισοδίων, Θρίλερ
Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2018)
Δημιουργός: Zεντ Μερκούριο
Παίζουν: Ρίτσαρντ Μάντεν, Κίλι Χοζ, Τζίνα ΜακΚι, Σόφι Ραντλ
Σύνοψη: Αφού συμβάλει στην αποτροπή μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ένας βετεράνος καλείται να προστατεύσει μια πολιτικό που υπήρξε υποστηρίκτρια της σύγκρουσης στην οποία πολέμησε.
Προβάλλεται στο Netflix