6/3/20

Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς - Ballad for a pierced heart

Αρκετά χρόνια μετά το «Μικρό ψάρι» ο Γιάννης Οικονομίδης επανέρχεται με μια ουσιαστικά μαύρη κωμωδία, στην οποία η βωμολοχία πάει σύννεφο και αυτό είναι κάτι που δεν το καταλαβαίνω, διότι ο Οικονομίδης έχει ταλέντο. Τέλος πάντων, προσωπικά γούστα. 
Παρόλα αυτά ομολογώ ότι η ταινία διαθέτει χιούμορ και αυτό τη σώζει παρά το γεγονός ότι το χιούμορ της προέρχεται από την απελπισία των χαρακτήρων της και από κάτι σουρεαλιστικό που υποβόσκει. Υπάρχει πάντως μια ισορροπία μεταξύ αυτού και της τραγικότητας των χαρακτήρων του έργου.

Για την πλοκή ας αρκεστούμε στη σύνοψη που μας δίνει η παραγωγή. Να μη κάνω spoiling και σας το χαλάσω. 
Στους βασικούς ρόλους έχουμε τον Βασίλη Μπισμπίκη να υποδύεται έναν πρώην λαϊκό τραγουδιστή και νυν ιδιοκτήτη κέντρου στην επαρχία, ο οποίος διατηρεί δεσμό με την γυναίκα (Βίκυ Παπαδοπούλου) ενός βιομήχανου (Γιάννης Τσορτέκης). Παίζουν επίσης, η Σοφία Κουνιά, στο ρόλο της μητέρας του Μπισμπίκη και η Βασιλική Καλλιμάνη, που υποδύεται τη μητέρα του Τσορτέκη. Απολαυστικοί όλοι τους, αλλά πρέπει να αντέχετε την αθυροστομία.
INFO
Προβάλλεται από 5/3/2020 στο Άστυ.
Είδος: Αστυνομική, Αισθηματική, Κομεντί (140’)
Χώρα: Ελλάδα (2020) 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου, Σοφία Κουνιά, Βασιλική Καλλιμάνη
Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει...
Διανομή: Ama Films