Καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

5/3/20

Νέες ταινίες από 5/3/2020

Παρουσίαση όλων των νέων ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους

Ο αόρατος άνθρωπος - The invisible man
Είδος: Επιστημονικής Φαντασίας, Θρίλερ, Τρόμου, Δράσης (124’)
Χώρες: ΗΠΑ, Αυστραλία (2020)
Σκηνοθεσία: Λι Γουάνελ 
Παίζουν: Ελίζαμπεθ Μος, Όλιβερ Τζάκσον Κοέν, Χάριετ Ντάιερ, Άλντις Χοτζ, Στορμ Ρέιντ 
Σύνοψη: Παγιδευμένη σε μια βίαιη, κακοποιητική σχέση με έναν πλούσιο και ευφυή επιστήμονα, η Σεσίλια Κας (Ελίζαμπεθ Μος) καταφέρνει να αποδράσει μέσα στη νύχτα και να εξαφανιστεί, με τη βοήθεια της αδερφής της (Χάριετ Ντάιερ) ενός παιδικού της φίλου (Άλντις Χοτζ) και της μικρής του κόρης (Στορμ Ρέιντ). Όταν όμως ο βάναυσος πρώην σύντροφος της Σεσίλια (Όλιβερ Τζάκσον - Κόεν) αυτοκτονεί και της αφήνει ως κληρονομιά ένα μεγάλο μέρος της τεράστιας περιουσίας του, η Σεσίλια υποψιάζεται ότι πρόκειται για παγίδα. Μια σειρά από παράξενες συμπτώσεις θα αποβούν σχεδόν θανατηφόρες και θα απειλήσουν τις ζωές εκείνων για τους οποίους η Σεσίλια νοιάζεται. Η λογική της θα αρχίσει να κλονίζονται και θα προσπαθεί απελπισμένα να αποδείξει στον περίγυρό της ότι καταδιώκεται από μια αόρατη παρουσία που την στοιχειώνει.
Διανομή: Tulip

Εγκλωβισμένος - Love Trilogy: Chained 
Είδος: Δράμα (112’)
Γερμανία, Ισραήλ (2019)
Σκηνοθεσία: Γιάρον Σάνι 
Παίζουν: Σταβ Άλμπαγκορ, Έραν Ναΐμ, Σταβ Πατάι
Σύνοψη: Ο Ράσι υπηρετεί στην αστυνομία εδώ και 16 χρόνια. Πριν από δύο χρόνια, παντρεύτηκε την Avigail, μια διαζευγμένη μητέρα με μια νεαρή κόρη. Ο σκληρός χαρακτήρας του Rashi συγκρούεται με την προκλητική φύση της κόρη της. Αυτό, μαζί με τη συνεχή έκθεση στη βία στην δουλειά του, δεν μπορούν να επισκιάσουν την ελπίδα του να γίνει πατέρας σε ένα νέο παιδί. Ο κόσμος του κλονίζεται όταν δύο νεαρά αγόρια, ύποπτα για πώληση ναρκωτικών σε ένα τοπικό σχολείο, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση. Ο Ράσι μπαίνει σε διαθεσιμότητα μέχρι να αποδειχθεί αθώος. Καθώς περνάει ο καιρός, ωθείται στα άκρα και εξωτερικεύει πλευρές της προσωπικότητάς του που μέχρι τώρα ήταν κρυμμένες.
Διανομή: Seven Films, Rosebud21

Μετά το γάμο - After the wedding 
Είδος: Δράμα (112’)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Μπαρτ Φρέντλιχ 
Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις 
Σύνοψη: Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί. Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει. Ριμέικ της ομώνυμης δανέζικης ταινίας «Efter Brylluppet» της Σούζαν Μπίερ, η οποία είχε διεκδικήσει το 2007 το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας. 
Διανομή: Odeon

Ο δρόμος της επιστροφής - The way back 
Είδος: Δράμα, Αθλητική  (108’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Γκάβιν Ο' Κόνορ  
Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Αλ Μαντριγκάλ, Μικαέλα Γουάτκινς, Τζανίνα Γκαβανκάρ, Γκλιν Τούρμαν  
Σύνοψη: Ο Τζακ Κάνινγχαμ (Μπεν Άφλεκ) είχε μπροστά του μια ζωή γεμάτη υποσχέσεις. Στο γυμνάσιο ήταν το παιδί-φαινόμενο στο μπάσκετ, κατορθώνοντας να πάρει πλήρη  υποτροφία για το πανεπιστήμιο, όταν ξαφνικά, για άγνωστους λόγους, αποσύρεται από τα πάντα, καταστρέφοντας το μέλλον του. Τον παίρνει η κάτω βόλτα, βιώνει μία ανυπολόγιστη απώλεια και «βυθίζεται» στο αλκοόλ, γεγονός που του κοστίζει το γάμο του και κάθε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Όταν του ζητείται να προπονήσει την ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του -που έχει πέσει πολύ σε σχέση με τις ένδοξες εποχές του- αποδέχεται την πρόταση, εκπλήσσοντας περισσότερο απ’ όλους τον εαυτό του. Καθώς οι παίκτες δένουν μεταξύ τους ως ομάδα και πετυχαίνουν τη μία νίκη μετά την άλλη, ο Τζακ αισθάνεται ότι ίσως έχει βρει τελικά ένα λόγο για να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του. Όμως, θα είναι αυτό αρκετό για να γεμίσει το κενό του, να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές του παρελθόντος και να τον οδηγήσει στο δρόμο για τη λύτρωση;
Διανομή: Tanweer

Σκοτεινά νερά - Dark waters 
Είδος: Δράμα, Βιογραφική, Ιστορική, Θρίλερ (126’)
Χώρα: ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Τοντ Χέινς  
Παίζουν: Μαρκ Ραφάλο, Αν Χαθαγουέι, Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Πούλμαν, Μπιλ Καμπ, Βίκτορ Γκάρμπερ  
Σύνοψη: Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε  θέματα περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες. Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη  φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και  ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα  την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων. Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και  τις οικογενειακές του σχέσεις.
Διανομή: Spentzos Film

Το βαμμένο πουλί - The painted bird 
Είδος: Δράμα, Πολεμική (169’)  
Χώρα: Τσεχία (2019)
Σκηνοθεσία: Βάκλαβ Μαρχούλ 
Παίζουν: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ούντο Κίερ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Μπάρι Πέπερ, Τζούλιαν Σαντς, Πέτρ Κοτλάρ  
Σύνοψη: Ανατολική Ευρώπη, τέλη Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ένα παιδί – δίχως όνομα – προσπαθεί να επιβιώσει μόνο του στην ύπαιθρο, ταξιδεύοντας από χωριό σε χωριό. Αντιμετωπίζει τις πιο σκληρές δοκιμασίες, διατηρώντας όμως την ελπίδα ζωντανή, στο πιο απάνθρωπο περιβάλλον.
Διανομή: Weird Wave

Ένα δέντρο θυμάται
Είδος: Ντοκιμαντέρ (87’)
Χώρα: Ελλάδα (2018)
Σκηνοθεσία: Κώστας Φόλλας  
Αφήγηση: Τάσος Ράπτης
Σύνοψη: Ο Κώστας Φόλλας ερευνά και καταγράφει την ιστορία του Λίντιτσε, το οποίο οι Nαζί ισοπέδωσαν και εξαφάνισαν –κυριολεκτικά– στο πλαίσιο των αντιποίνων για τη δολοφονία του επικεφαλής του Προτεκτοράτου Βοημίας και Μοραβίας, Ράινχαρντ Χάιντριχ, στην Πράγα το 1942 υψηλόβαθμου στελέχους των SS, από τους πρωτεργάτες του Ολοκαυτώματος, γνωστού και με το προσωνύμιο «Ο Δήμιος». Συνολικά 1.300 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 200 γυναίκες, σφαγιάστηκαν ως αντίποινα για τη δολοφονία του Χάιντριχ από Τσέχους πατριώτες. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις επιζώντων και ιστορικών, όπως και πλούσιο αρχειακό υλικό, μεταξύ άλλων με την καταστροφή του χωριού, την οποία οι Γερμανοί κινηματογράφησαν.
Διανομή: New Star

Η μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς - Ballad for a pierced heart
Είδος: Αστυνομική, Αισθηματική, Κομεντί (140’)
Χώρα: Ελλάδα (2020) 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Οικονομίδης
Παίζουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννης Τσορτέκης, Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Λένα Κιτσοπούλου 
Σύνοψη: Σε μια μικρή πόλη της Ελλάδας, όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «Ωραία Κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει...
Διανομή: Ama Film

Φύγαμε - Onward
Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία (102’)
Χώρα: ΗΠΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον  
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά και με υπότιτλους 
Σύνοψη: Δύο αδέλφια-ξωτικά έχουν την ευκαιρία να φέρουν τον πατέρα τους ξανά στη ζωή για μία μέρα χάρη σε ένα μαγικό ραβδί και ένα ξόρκι που έχει αφήσει πίσω για τα παιδιά του. Έτσι, ξεκινάει μία απίθανη περιπέτεια που τους αποκαλύπτει ότι υπάρχει ακόμα μαγεία εκεί έξω. 
Διανομή: Feelgood 

Ο φύλακας - The warden - Sorkhpoust
Είδος: Δράμα, Περιπέτεια, Αισθηματική (90’)
Χώρα: Ιράν (2019)
Σκηνοθεσία: Νιμά Τζαβιντί
Παίζουν: Ναβίντ Μοχαμαντζαντέχ, Παρινάζ Ιζαντυάρ, Μάνι Χαγχίχι
Σύνοψη: Δεκαετία του 1960, Ιράν επί τελευταίου Σάχη. Στη μέση του πουθενά, σε μια φυλακή που εκκενώνεται για να κατεδαφιστεί, ο ταγματάρχης Γιαχέντ κορδώνεται για την επικείμενη προαγωγή του. Σύντομα ωστόσο θα δει τα γαλόνια του να κινδυνεύουν, όταν ένας θανατοποινίτης κρατούμενος εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Στο παράδοξο ανθρωποκυνηγητό που ακολουθεί, ο Γιαχέντ γοητεύεται από μια κοινωνική λειτουργό, η οποία συμμετέχει στην έρευνα, πεπεισμένη όμως πως ο καταζητούμενος είναι αθώος. Ένα αγωνιώδες θρίλερ με φόντο τον καφκικό λαβύρινθο μιας άδειας φυλακής, όπου η παντοδυναμία της εξουσίας απομυθοποιείται και, όσο περνούν οι ώρες, καταρρέει.
Διανομή: Neo Films
(Από την σημερινή Αμαρυσία)