Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα

Τα Πάθη του Χριστού σε peplum movies

9/1/20

Νέες ταινίες από 9/1/2020

Παρουσίαση όλων των νέων κινηματογραφικών ταινιών που προβάλλονται από σήμερα στους κινηματογράφους.

Η ομορφιά της ύπαρξης - Om det oändliga - About Endlessness 
Είδος: Δράμα 
Χώρες: Σουηδία, Γερμανία, Νορβηγία (2019)
Σκηνοθεσία: Ρόι Άντερσον 
Παίζουν: Μπενγκτ Μπέργκιους, Άνια Μπρομς, Μαρί Μπούρμαν, Αμάντα Ντέιβις, Τατιάνα Ντελάουνεϊ 
Σύνοψη: Ένας στοχασμός πάνω στην ανθρώπινη ζωή, σε όλη της την ομορφιά και τη σκληρότητα, το μεγαλείο της αλλά και τα κλισέ της. Περιπλανιόμαστε, μέσα σε μια ονειρική ατμόσφαιρα, με οδηγό μία αφηγήτρια που θυμίζει τη Σεχραζάτ από τις «Χίλιες και Μία Νύχτες». Ασήμαντες στιγμές παίρνουν τη σημασία που κανονικά αρμόζει σε ιστορικά γεγονότα: ένα ζευγάρι ίπταται πάνω από την Κολωνία εν καιρώ πολέμου. Στον δρόμο προς ένα πάρτι γενεθλίων, ένας πατέρας σταματά μέσα στη βροχή για να δέσει τα κορδόνια της κόρης του. Έφηβες χορεύουν έξω από ένα καφέ. Ένας ηττημένος στρατός κατευθύνεται προς ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου.
Διανομή: Ama Films

1 9 1 7 
Είδος: Περιπέτεια, Δράμα, Πολεμική 
Χώρα: Ενωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2019)
Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες 
Παίζουν: Τζορτζ Μακέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντιμπούρκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς 
Σύνοψη: Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ ΜακΚέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου που υποχωρεί και να παραδώσουν ένα μήνυμα στις δικές τους προωθημένες μονάδες να σταματήσουν μια θανάσιμη επίθεση που θα κοστίσει τις ζωές εκατοντάδων στρατιωτών. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ο αδερφός του Μπλέικ.
Διανομή: Odeon

Corpus Christi - Boze Cialo
Είδος: Δράμα 
Χώρα: Πολωνία (2019)
Σκηνοθεσία: Γιαν Κομασά   
Παίζουν: Μπάρτοζ Μπιελένια, Ελάιζα Ράισεμπελ, Αλεξάνδρα Κονιέτσνα, Τόμας Ζίεντεκ, Λέσεκ Λιχότα, Λούκας Σίμλατ  
Σύνοψη: Το Corpus Christi είναι η ιστορία του νεαρού Ντάνιελ, ενός 20χρονου που βιώνει πνευματική μεταμόρφωση κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο αναμορφωτήριο. Θέλει να γίνει ιερέας αλλά αυτό είναι αδύνατο εξαιτίας του ποινικού του μητρώου. Όταν τον στέλνουν να εργαστεί στο ξυλουργείο μιας κωμόπολης, κατά την άφιξή του προσποιείται τον ιερέα και καταλήγει να αναλάβει καθήκοντα στην τοπική ενορία. Η άφιξη του νεαρού χαρισματικού ιεροκήρυκα δίνει την ευκαιρία στην τοπική κοινωνία, που ταλανίζεται από ένα τραγικό συμβάν, να αποκαταστήσει την ισορροπία της.
Διανομή: Filmcenter Τριανόν

Η κατάρα - The grudge 
Είδος: Θρίλερ, Τρόμου 
Χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς (2020)
Σκηνοθεσία: Νίκολας Πέσκε  
Παίζουν: Μπέτι Γκίλπιν, Άντρια Ράιζμπορο, Λιν Σαγιέ, Τζον Τσο, Φράνκι Φεσόν, Τάρα Γουέστγουντ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Τζάκι Γουίβερ, Ντέμιαν Μπισίρ 
Σύνοψη: Από τον Sam Raimi, παραγωγό του «Μην ανασαίνεις» και το «Πρόσωπο του κακού» έρχεται μία σκοτεινή, νέα ματιά. Ένα εκδικητικό φάντασμα έχει καταραστεί ένα σπίτι και τιμωρεί με άγριο θάνατο όσους μετακομίζουν εκεί.
Διανομή: Feelgood

Ένα ψηλό κορίτσι - Dylda - Beanpole
Είδος: Δράμα 
Χώρα: Ρωσία (2019)
Σκηνοθεσία: Κάντεμιρ Μπαλάγκοφ 
Παίζουν: Βικτόρια Μιροσνιτσένκο, Βασίλισα Περελίτζινα, Κονσταντίν Μπαλακίρεφ, Αντρέι Μπικόφ, Όλγα Ντραγκούνοβα, Τίμοφεϊ Γκλάζκοφ, Κσένια Κουτέποβα 
Σύνοψη: 1945, Λένινγκραντ. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια και τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.
Διανομή: Seven Films

Ουπς! Ο Νώε έφυγε - Ooops! Noah Is gone...
Είδος: Animation, Περιπέτεια, Κωμωδία 
Χώρες: Γερμανία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, ΗΠΑ (2015)
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ 
Σύνοψη: Ο Ντέιβ και ο γιος του Φίνι, ανήκουν στο περίεργο είδος των φρουφρούληδων, ένα αδέξιο και ιδιαίτερης όψης ζώο που φαινομενικά δεν κάνει για τίποτα - σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται η επιβίβαση στην Κιβωτό του Νώε. Με τη βοήθεια δύο γραπίνων, της Χέιζελ και της κόρης της Λία, ο Φίνι και ο Ντέιβ καταφέρνουν να περάσουν ως λαθρεπιβάτες. Όταν, όμως, η Κιβωτός αναχωρήσει, η Λία και ο Φίνι μένουν κατά λάθος πίσω και πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Το παράδοξο αυτό δίδυμο, παρέα με διάφορα ζωάκια που συναντούν στον δρόμο, πρέπει να αντιμετωπίσει διαφόρων ειδών μπελάδες, από τα νερά που ολοένα φουσκώνουν γύρω τους ως και άλλα ζώα που τους έχουν βάλει στο μάτι. Στο μεταξύ, οι γονείς τους, που ξέμειναν πίσω στην Κιβωτό, κάνουν ό,τι μπορούν για να γυρίσουν πίσω και να σώσουν τα παιδιά τους… Τελικά μερικές φορές πρέπει να αντιμετωπίσεις το τέλος του κόσμου για να βρεις τη θέση σου σε αυτόν.
Διανομή: Seven Films, Rosebud21 

Η βασίλισσα του χιονιού - The snow queen - Snezhnaya koroleva. Zazerkale 
Είδος: Animation, Φαντασίας, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία, 
Χώρα: Ρωσία (2018) 
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά 
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Λενς, Αλεξέι Τσιτσίλιν 
Σύνοψη: Η Βασίλισσα του Χιονιού (βασισμένη στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) προσπαθεί να βρει και να καταστρέψει κάθε καλλιτέχνη και κάθε δημιουργικό έργο. Σε αυτό τον ψυχρό και μαγεμένο κόσμο η μικρή Τζέρντα αναζητά τον χαμένο αδελφό της Κέι. Στη διαδρομή της θα συναντήσει πολλά εμπόδια αλλά και καινούριους φίλους σε μία περιπέτεια που η αγάπη νικάει τα πάντα.
Διανομή: Spentzos Film